האישה נפלה כשדרכה על מדרגה משובשת ברחוב בצפת, ותבעה את העירייה. השופטת דחתה את טענות העירייה והבהירה: אי אפשר ללכת כל הזמן בראש מושפל ולהיזהר שלא למעוד.
לפני כארבע שנים יצאה האישה מביתה לכיוון עבודתה. כאשר ירדה במדרגות ברחוב הרצל בצפת, איבדה האישה את שיווי משקלה ונפלה.
נפגעתם עקב מחדל?
פנו ל-עו"ד נזיקין
בעקבות הנפילה, היא נפגעה בקרסול והתקשרה לבנה, שהגיע למקום וצילם את המדרגות. האישה פונתה לבית חולים "זיו" בצפת, שם אובחן שבר בקרסולה השמאלי.
בשנת 2012 הגישה האישה תביעה לפיצויים נגד העירייה בבית משפט השלום בצפת.
התובעת – כיום בת 71 – סיפרה שנפלה במדרגות כתוצאה משבר במדרגה השנייה, והגישה צילומים של מיקום התאונה.
לטענתה, כתוצאה מהנפילה נגרמה לה נכות קבועה בשיעור 30%. מכאן, תבעה האישה פיצויים על סבלה, הוצאות רפואיות ועזרת צד ג'.
העירייה ביקשה לדחות את התביעה. לדבריה, התובעת סיפרה תחילה שנפלה על "מדרכה" ולא על "מדרגה", ומכאן שמדובר בשינוי גרסאות מהותי.
העירייה אף טענה שהפגמים בצילומי המדרגות "הושתלו" או "הודבקו" בתכנת "פוטושופ", וביקשה לייחס אחריות לתובעת היות שלא הלכה בזהירות.
העירייה אחראית
השופטת רבקה איזנברג מצאה את האישה כעדה אמינה, שמתארת את הדברים "כפי שהתרחשו", ולא מנסה לשנות או להתאים אותם לטובתה.
לדבריה, התובעת אמנם ציינה תחילה את המילה "מדרכה" במקום "מדרגה", אלא שבנסיבות האירוע, ובהתאם לצילומים שהצביעו על מקום התאונה המדויק, אין לזקוף עובדה זאת לחובתה.
כמו כן, דחתה השופטת את טענת העירייה לפיה הצילומים המוגדלים – המצביעים על פגמים במדרגות – זויפו בצורה כלשהי, מה גם שמנהלת מעון ילדים סמוך סיפרה כיצד פנתה לעירייה בנושא, במטרה לתקן את הפגמים.
מכאן, הגיעה השופטת למסקנה שהנפילה התרחשה כתוצאה מהפגמים במדרגות.
"לא ניתן ללכת כל העת שהראש מושפל ארצה ותוך זהירות כל העת לא למעוד", כתבה השופטת, ודחתה את הניסיון לייחס לתובעת אחריות לנפילתה.
העירייה לא הציגה כל ראיה לכך שנהגה לערוך במקום בדיקות ותיקונים שגרתיים או נוהל כלשהו בעניין, והשופטת הטילה עליה את מלוא האחריות לנזקי התובעת.
מומחה מטעם בית המשפט קבע לתובעת 10% נכות רפואית קבועה. בהתאם, קבעה השופטת את סך נזקיה של התובעת על כ-72,000 שקל.
לאחר ניכוי התגמולים שקיבלה מביטוח לאומי, הורתה השופטת לעירייה לשלם לתובעת פיצוי בסך כ-60,000 שקל עבור כאב וסבל, הוצאות רפואיות ועזרת חיצונית, בתוספת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בשיעור 20% מסכום הפיצוי.
לדברי עו"ד אריאל יום טוב, "העירייה היא גוף ציבורי וככזו מוטלת עליה חובה מוגברת לדאוג לתקינות המרחב הציבורי ואחזקתו. בהתאמה, עליה לפצות אדם שנפגע כתוצאה מרשלנותה."
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בתיק
** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.