אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ע"ח 26365-08-15

ע"ח 26365-08-15

תאריך פרסום : 24/08/2015 | גרסת הדפסה

ע"ח
בית המשפט המחוזי
26365-08-15
16/08/2015
בפני השופט:
יעקב שינמן

- נגד -
העוררת:
משטרת ישראל / תחנת רחובות
המשיבה:
יצחק פינחסוב
פסק דין

כללי

  1. לפני ערעור על החלטה לביטול צו מנהלי לסגירת עסקו של המשיב – קיוסק-פיצוציה – מכח סעיף 23 לחוק רישוי עסקים, התשכ"ח – 1968 (להלן: "הצו" ו"החוק").

  2. ביום 5.8.15 בשעות הערב נכנסו שני קטינים לעסק ורכשו משקה אלכוהול בניגוד להוראת סעיף 193א(א) לחוק העונשין, התשל"ז – 1977, האוסר מכירת משקה משכר לקטינים.

    בשנים האחרונות היו מספר אירועים בהם עלה חשד כי בקיוסק נמכרו משקאות לקטינים ובעקבות חשדות אלו, נשלחו התראות לבעלי הקיוסק והוצאו צווי סגירה מנהליים (הגם שבאף אחד מהם כתב אישום לא התגבש להרשעה).

    בעקבות האירוע, הורה קצין אג"מ בתחנת משטרת רחובות, רב פקד אייל כהן, על שימוע שיעשה לבעלי הקיוסק שבסופו, הורה על סגירת העסק לתקופה של 15 יום לאחר שהגיע למסקנה, כי בוצעה מכירת אלכוהול לקטינים ומתוקף אחריותו לשלום הציבור. כן קבע כי "מתוקף תפקידי ובכפוף לחוק רשאי אני לסגור את העסק ל-30 יום בכפוף לשימוע אך אסתפק בשלב זה בסגירה ל-15 יום...". (להלן: "ההחלטה").

  3. על החלטה זו השיג המשיב בבקשה לבית משפט קמא, אשר קיבל את הבקשה והורה על ביטול צו הסגירה. מכאן הערעור שבפניי.

    המסגרת הנורמטיבית

  4. סמכות קצין המשטרה למתן צו מנהלי לסגירת עסק מעוגנת בסעיף 23 לחוק כדלקמן:

    "(א) קצין משטרה בדרגת רב-פקד ומעלה רשאי לצוות בכתב על סגירה לאלתר של חצרים שבהם עוסקים במכירת משקאות משכרים, אם נוכח שהדבר דרוש לשמירת שלום הציבור או להחזרת שלום הציבור שהופר; צו לפי סעיף קטן זה תקפו יהיה לתקופה שפורשה בו, ובלבד שלא תעלה על שלושים יום.

    (א1) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (א), קצין משטרה בדרגת רב-פקד ומעלה, שהוסמך לעניין זה בהתאם לנוהלי משטרת ישראל, רשאי לצוות בכתב על סגירה לאלתר של חצרים כאמור בסעיף קטן (א), לתקופה שיורה, ובלבד שלא תעלה על 15 ימים, אם מצא כי התקיימו שניים אלה:

    (1) קיים חשד סביר כי בחצרים נעברה עבירה לפי סעיף 14 בשל הפרת חובה לפי סעיף 2(א1), או שנעברה עבירה לפי סעיף 193א לחוק העונשין (בסעיף זהעבירה);

    (2) למחזיק החצרים או לבעל העסק, אם הוא ידוע וניתן לאתרו בשקידה סבירה, ניתנה התראה בכתב במהלך השנתיים שקדמו למועד ביצוע העבירה; התראה כאמור תימסר לאחר שהתעורר חשד סביר כי בחצרים נעברה עבירה, ובה יידרש מחזיק החצרים או בעל העסק לנקוט צעדים למניעת הישנות העבירה, וכן תובא לידיעתו אפשרות סגירת החצרים לפי הוראות סעיף זה במקרה של הישנות העבירה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ