|
תאריך פרסום : 28/12/2022
| גרסת הדפסה
חדל"פ
בית משפט השלום נצרת
|
56449-12-20,26769-01-21
10/11/2022
|
בפני השופט:
עופר חיים שורק
|
- נגד - |
מבקשים:
1. פלונית 2. פלוני
|
משיבים:
1. ממונה על חדלות פירעון – מחוז חיפה והצפון 2. עורך דין רון אברמוב (נאמן)
|
פסק דין |
-
ביום 29/3/21 ניתן צו לפתיחת הליכים ליחידה וליחיד ביום 7/4/21, לפי בקשתם.
-
המדובר בהליך חדלות פירעון שני של היחידים.
-
עורך הדין אברמוב רון מונה כנאמן ליישום הליכי חדלות הפירעון.
-
מצבת הנשייה בתיק של היחיד לאחר בדיקת הנאמן עומדת על 2,115,736 ₪ בדין רגיל וסך של 39,750 ₪ בדין נדחה.
-
מצבת הנשייה המאושרת בתיק של היחידה לאחר בדיקת הנאמן עומדת על 164,578 ₪, בדין רגיל.
-
ביום 26/7/22 הגיש הממונה את הצעתו לפי סעיף 154 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ח- 2018 (להלן: " החוק ") לביטול הצו לפתיחת הליכים. הממונה ציין כי היחידים אינם עומדים בצו התשלומים, אינן מגישים דוחות על הכנסות והוצאות כנדרש, לא ממצים כושר השתכרות ונמנעו מהצגת המסמכים שנדרשו על ידי הנאמן.
-
ביום 28/7/22 התקיים דיון בעניינם של היחידים בסופו נקבע שאין מקום להורות על ביטול ההליכים וניתנו הנחיות והוראות ליחידים בקשר להמצאת מסמכים והסרת מחדלים.
-
ביום 9/11/22 הגיש הנאמן עדכון בו פירט כי תביעות החוב נבדקו, עסקת המכר של הנכס באום אל פאחם נבדקה ונמצאה תקינה, בעד תמורת שוות ערך ובוצעה טרם נכנסו היחידים לחובות. עוד המציאו היחידים את המסמכים בכל הנוגע לעסקת רכישת המגרש החקלאי וביטול העסקה. הנאמן סבר כי היחידים אינם ממצים את כושר השתכרותם.
-
היום התקיים דיון אליו התייצבו היחידים בליווי בא כוחם, ב"כ הנאמן וב"כ הממונה. הצדדים טענו לגבי היחידים ומצבם. הנאמן טען כי לאחר בדיקה אין ליחידים נכסים ואין מקום בשלב זה ליתן להם צווי שיקום כלכלי אלא לבחון את התנהלותם ומיצוי כושר ההשתכרות בתקופה נוספת. ב"כ הממונה טענה כי אין מקום ליתן בשלב זה צווי שיקום כלכלי.
דיון והכרעה :
-
לאחר שעיינתי בהצעת הממונה, דו"ח ממצאי הבדיקה, התגובות שהוגשו לתיק לרבות הדו"ח האחרון שהוגש על ידי הנאמן ערב הדיון וכן העולה בדיון שהתקיים היום, ניתן בזה צו לשיקום כלכלי בהתאם לסעיף 161 לחוק, בתנאים המפורטים להלן. לא ראיתי כל מקום לדחות את מתן צווי השיקום הכללי לאחר שנערכו הבדיקות לגבי מצבם של היחידים וסוגיית כושר ההשתכרות יכולה להיבחן על ידי בית המשפט על פי הנתונים שלפניו. יש לזכור כי סעיף 161(א) לחוק קובע שיש לקבוע צו שיקום כלכלי בהקדם האפשרי ובמקרה שלפנינו מדובר ביחידים המצויים בהליך למעלה משנה וחצי.
-
חובת התשלומים :
ליחיד: תשלום הסך של 1500 ₪ בחודש לתקופה של 50 חודשים.
ליחידה : תשלום הסך של 800 ₪ בחודש לתקופה של 50 חודשים.
התשלומים יבוצעו בכל 10 לחודש, מחודש 12/22 ואילך.
הפיגורים בצו התשלומים בתיק של היחידה ישולמו בנוסף לחובת התשלומים הנ"ל.
קביעת חובת התשלומים נקבעה על בסיס כושר ההשתכרות של היחידים והפחתת דמי מחייה בסיסיים על פי נוהל הממונה. היחידים אינם ממצים את כושר ההשתכרות ואולם הדבר אינו מונע מתן צווי שיקום כלכלי. לגבי היחידה, בהעדר קביעת נכות על ידי המל"ל, יש להעמיד את כושר השתכרותה על שכר מינימום. לגבי היחיד, לאור ניסיונו רב השנים בתחום הבניין, לאחר שעבר קורס מנהל עבודה בבניין אני מעמיד את כושר השתכרותו על הסך של 7000 ₪ בחודש, במשרה חלקית לאור ההגבלה בשל נכותו. השכר של מנהל עבודה לפי הפרסומים שניתן למצוא באתרי אינטרנט ( אול-גובס, טקס מן ) עומד על 10,000- 14,000 ₪ בחודש.
בכל הנוגע לתקופת התשלומים, מאחר ומדובר בהליך שני של היחידים ולאור צבירת מחדלים במהלך ההליך במדרג הבינוני, יש לעמיד את התקופה על 50 חודשים.
-
נכסים הנכללים בקופת הנשייה ואופן מימושם –נכסים פיננסים בלתי מוגנים, ככל וקיימים, ימומשו לטובת הקופה.
בעניין זה חל סעיף 164 לחוק באופן שנכס שיוקנה ליחידים במהלך תקופת התשלומים ייכלל בנכסי קופת הנשייה, למעט נכסים על פי ההתניות הנקובות שם.
-
תחולת ההגבלות – החובות וההגבלות אשר הוטלו על היחידים במסגרת הצו לפתיחה בהליכים יוסיפו לחול עד לסיום מילוי הוראות הצו לשיקום כלכלי . היחידים יגישו דוחות על הכנסות והוצאות בכל 6 חודשים. במידת הצורך, ניתן לפנות לממונה על חדלות פירעון לביטול הגבלות לפי סעיף 143 לחוק או להתלייתן לפי סעיף 169 לחוק.
-
בכפוף למילוי ההוראות דלעיל, יהיו היחידים פטורים מחובות העבר שלא ניתן לפרוע מנכסי קופת הנשייה, בהתאם לסעיף 174 לחוק. ההפטר לא יחול על חובות המנויים בסעיף 175 לחוק.
-
הפרת תנאי תכנית הפירעון – במידה והיחידים יפרו את הוראות הצו לשיקום כלכלי, הם יהיו חשופים לסנקציות על פי הוראות החוק כדלקמן:
-
הארכת תקופת התשלומים – בהתאם להמלצת הממונה והנאמן, ניתן יהיה להאריך את תקופת התשלומים בכל אחד מן המקרים הבאים:
-
היחיד לא קיים תנאי מתנאי הצו לשיקום כלכלי, ובכלל זה אם אינו עומד בחובת התשלומים הקבועה בצו;
-
היחיד נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל לרעה את ההליכים;
-
היחיד לא שיתף פעולה עם הנאמן או הממונה;
-
היחיד הפר את ההגבלות שהוטלו עליו באופן שעלול לפגוע בהליך חדלות הפירעון;
-
ליחיד חוב אשר נוצר באחת מן הנסיבות הבאות –
-
מהתחייבות או מהתקשרות בעסקה בהיקף משמעותי שביצע היחיד בעת שידע או שהיה עליו לדעת כי יש סיכוי גבוה שלא יוכל לעמוד בהתחייבויותיו;
-
נוצר מהזנחה חמורה בניהול ענייניו הכלכליים של היחיד, שנעשתה בחוסר תום לב;
-
מקורו בחובת תשלום פיצויים לפי סעיף 77 לחוק העונשין.
-
היחיד ביצע פעולה כאמור בסעיפים 219 ועד 221 לחוק במטרה להעדיף נושה על פני נושים אחרים, לגרוע נכסים מקופת הנשייה או להבריח נכסים;
-
הגדלת סכומי התשלומים – הממונה יהיה רשאי להגדיל את סכומי התשלומים החודשיים, לאור שינוי נסיבות או גילוי עובדות חדשות.
-
הטלת הגבלות – במקרה של הפרת הוראות צו זה, בית המשפט רשאי להטיל מחדש הגבלה שהוסרה על ידי הממונה בהתאם לסעיף 169 לחוק.
-
ביטול הליך – בית המשפט רשאי לבטל צו זה ו/או הפטר שניתן ליחיד, בהתקיים התנאים הקבועים בסעיף 176 לחוק; או לבטל את הצו לפתיחת הליכים בהתקיים התנאים הקבועים בסעיף 183 לחוק. ביטול צו אינו פוגע בתוקפם של מכירה, העברה, תשלום או פעולה משפטית אחרת שנעשו כדין לפני הביטול.
-
הסתרת מידע מבית המשפט או מהממונה בנוגע לזכויות היחיד, עלולה להוביל לביטול צו זה וההפטר שניתן או ביטול ההליך. כמו כן, הדבר עלול להוביל להגשת אישום פלילי בהתאם לסעיף 346 לחוק.
-
הקניית נכסים לקופת הנשייה – כל נכס, כספים וזכויות להם זכאי היחיד מכל מקור שהוא ולא דווחו במהלך הליכי חדלות הפירעון, יועברו לקופת הנשייה מיד עם גילויים בין אם נתגלו לאחר אישור התכנית לשיקום כלכלי, לאחר סיום ביצועה או אף לאחר מתן הפטר חלוט.
-
הנאמן יפעל ליישום הצו לשיקום כלכלי ויפקח על עמידתם של היחידים בתנאיו.
-
הממונה יפנה לבית המשפט בכל בקשה נדרשת במקרה של הפרת הצו על ידי היחידים. לחילופין, הממונה יגיש דו"ח מסכם לבית המשפט לצורך מתן הפטר בתום תקופת התשלומים.
-
הנאמן יגיש דו"ח עדכון ראשון עד ליום 1/12/24.
-
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בנצרת על פי החוק.
ניתן היום, ט"ז חשוון תשפ"ג, 10 נובמבר 2022, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|