אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בבנין נ' ממונה על חדלות פירעון – מחוז באר שבע והדרום ואח'

בבנין נ' ממונה על חדלות פירעון – מחוז באר שבע והדרום ואח'

תאריך פרסום : 06/12/2021 | גרסת הדפסה

חדל"פ
בית משפט השלום באר שבע
29782-08-20
25/11/2021
בפני השופטת:
איילת גרבי

- נגד -
מבקש:
איגור בבנין
משיבים:
1. ממונה על חדלות פירעון – מחוז באר שבע והדרום
2. ליאור מרקוביץ (נאמן)

החלטה
 

על היחיד ניתן צו לפתיחת הליכים ביום 51.1.21 ונקבע לו צו תשלומים של 1,300 ₪.

היחיד עומד בצו התשלומים.

היחיד נשוי ואב לילדים בגירים. היחיד עובד ומשתכר כ-7,000 ₪, אשתו של היחיד בת 56 משתכרת סך של 7,200 ₪.

 

היום ניתן במסגרת תיק פש"ר 49377-05-18 על ידי בית המשפט המחוזי צו במסגרת תכנית לפרעון כלכלי בענינה של אשת היחיד, לתשלום סך של 62,400 ₪ באמצעות של 48 תשלומים של 1,300 ₪.

היחיד שלפני בן 66 אשר על פי טענת הנאמן והממונה יצר את החובות בתוך פרק זמן קצר. יצוין לעניין זה כי תביעות החוב שאושרו ביחס לחייב עומדים על סך 292,808 ₪, ואילו בעניינה של אשתו, בסך של 506,000 ₪, חלק מהחובות משותפים לשני בני הזוג.

ב"כ היחיד הבהיר כי היחיד עתיד לצאת לפנסיה ולהגיע לגיל פרישה בעוד כ-10 חודשים והכנסתו בהכרח תרד באופן משמעותי. ב"כ היחיד פרט בבית המשפט את אופן יצירת החוב והבהיר כי מדובר בשני בני זוג שאינם דוברים את השפה העברית ולמעשה היה להם קושי להתנהל מול מנהל הבנק ולפיכך נוצר החוב אשר יתכן שיכול היה להפטר אילו היו דוברים את השפה העברית אל מול התנהלותם מול סניף בנק אחר.

עוד ציין ב"כ היחיד כי הדוחות הוגשו באופן מסודר ובמועדים כראוי.

 

בשלב מסוים בדיון היתה הפסקה לצורך קבלת החלטה ביחס לאשתו של היחיד בבית המשפט המחוזי, וכאמור היום ניתנה החלטה כפי שיפורט לעיל.

ב"כ היחיד סבר כי יש מקום להעניק ליחיד צו הפטר לאלתר ולחילופין הציע להעשיר את קופת הנשייה בסך של 10,000 ₪. ב"כ היחיד חזר והדגיש את מטרתו של חוק חדלות הפרעון והבאת היחיד לשיקום וקיצור משך ההליכים.

 

באשר לטענה כי נגד היחיד התנהל תיק פש"ר קודם, הרי שבסופו של יום התברר כי באופן מהותי לא התנהל תיק פש"ר וההליך למעשה נסגר מחוסר מעש, ומאוחר יותר בשל כניסתו לתוקף של חוק חדלות פרעון, נדחתה הבקשה למתן צו כינוס. עוד הדגיש ב"כ היחיד שיש להתייחס לבני הזוג כיחידה אחת ויש להתייחס לעניינו של היחיד מתוקף קביעה זו.

אין מחלוקת בדבר הכנסותיהם המשותפות של בני הזוג ואשר עומדות על סך של 14,000 ₪. הוצאות בני הזוג מתגוררים בדירה שכורה ומשלמים סך של 3,200 ₪, וכן הוצאות קבועות בגין רכישת תרופות והוצאות בגין שכר טרחת עורך דין להליך זה.

ראוי להדגיש כי הדוחות הוגשו במועדם ולא נטענה טענה לעניין זה.

 

החלטת בית המשפט המחוזי ביחס לאשתו של היחיד, ציין בית המשפט כי ראוי לקבוע את תכנית הפרעון של כל אחד מבני הזוג בהתחשב בתשלומים שיוטלו על בני הזוג הנוסף המתנהל בעניינו, כאשר ביחס לאשתו של היחיד נקבעה תכנית הפרעון ההולמת את נסיבותיה בשים לב לגילה, מצבה הנוכחי ושכרה הנוכחי. עוד קבע בית המשפט המחוזי באשר לבעיות הרפואיות מהן סובלת החייבת, כי במידה ויחול שינוי נסיבות כגון בשל ניתוח שעליה לעבור או ירידה משמעותית הבהכנסותיה, אזי יהיה מקום לעיין מחדש בגובה התשלום החודשי ובתנאים למתן הפטר.

 

טענתו העיקרית של ב"כ היחיד היא לעניין העובדה כי בעוד כ- 10 חודשים יחול שינוי משמעותי לרעה בהכנסות היחיד, שכן הוא עתיד להגיע לגיל פרישה ולצאת לפנסיה, ועל כן בהכרח הכנסותיו לא תוותרנה באותו סכום כפי שהן כיום, ועל כן סבר כי יש מקום ליתן בעניינו של היחיד צו להפטר לאלתר.

 

אין בידי לקבל טענה זו של ב"כ היחיד, למתן הפטר לאלתר,שכן לפחות בשל מצב הדברים בתקופה הנוכחית ועד יציאתו של היחיד לפנסיה והאפשרות כי הכנסותיו תקטנה באופן משמעותי, הרי שלא יהיה זה נכון להעתר לבקשה למתן הפטר לאלתר בשלב זה.

יחד עם זאת אני סבורה כי יש להתייחס ליחיד ולאשתו כתא משפחתי אחד וכיחידה כלכלית אחת, על כל המשתמע מכך הן לעניין ההכנסות והן לעניין ההוצאות.

אני סבורה כי מתן צו תשלומים מדורג במסגרת תכנית לפרעון כלכלי, באופן המותאם להיקף הכנסותיו הנוכחי של התא המשפחתי, והערכה מושכלת צפויה בדבר הקטנת הכנסות התא החודשי בעתיד, עם יציאתו של היחיד לגמלאות, יהיה נכון וראוי בנסיבות העניין ומשקף נכונה את מצב הדברים.

 

מובן כי ככל שיחול שינוי נסיבות מהותי עם יציאתו של היחיד לגמלאות (בין נסיבות להקטנת הצו או לחילופין להגדלתו), הרי שיהיה מקום לשוב ולדון בגובה התשלום החודשי.

עמדת הממונה לתכנית פרעון כלכלית למשך 48 חודשים ואילו עמדת הנאמן היא ל-60 חודשים. אני סבורה כי מדובר בתקופה ממושכת באופן מהותי, במיוחד נוכח גילו של היחיד, היקף חובותיו ביחס להיקף חובותיה של בת זוגו (יוזכר כי תכנית הפרעון ביחס לבת זוגו של היחיד עמדה על 48 חודשים), ומצבו הרפואי, בריאותי הנוכחי.

בנסיבות אלה היחיד יהיה זכאי לקבלת הפטר לחובותיו, וזאת כנגד תשלום בסך של 33,000 ₪ אשר יבוצע באמצעות 10תשלומים חודשיים בסך של 1,300 ₪ כל תשלום, התשלום הראשון יבוצע עד ליום 15.12.21 ועד ל – 15 לכל חודש עוקב, בסיום ביצוע 10 תשלומים כאמור, ישלם היחיד 30 תשלומים חודשיים בסך של 500 ₪ כל תשלום, בכל 15 לכל חודש, על כך יתווספו כספים שהצטברו עד כה בקופת הנשייה, וכל נכס המוקנה על פי הדין לקופת הנשייה.

תנאים כלליים

היחיד יגיש דוחות כל 6 חודשים בצירוף אסמכתאות עיקריות לנאמנת, וכן לב"כ הממונה באמצעות המערכת המקוונת.

בתקופת התשלומים על היחיד לעמוד, בנוסף לחובות ולהגבלות המפורטות בצו לשיקום כלכלי, בכל החובות מכוח החוק, התקנות והוראות הממונה, לרבות חובת הגשת דוחות על הכנסות והוצאות ודיווחים אחרים, החובה מכוח סעיף 138 לחוק לשתף פעולה עם הנאמן, לעשות את כל הנדרש לשם מימוש נכסי קופת הנשייה וחלוקתם בין הנושים ולהודיע על כל שינוי בפרט הנוגע למצבו הכלכלי שדיווח עליו, ועוד.

על היחיד להעביר לקופת הנשייה כל נכס מסוג כלשהו שהיה שייך לו במועד מתן הצו לפתיחת ההליכים או שהוקנה לו עד מועד מתן הצו לשיקום כלכלי, לרבות זכויות בעיזבון, אשר לא דווח על ידו ולא צוין בצו לשיקום כלכלי זה. הנכס יועבר לקופת הנשייה מיד עם גילויו ובהתאם להוראות הממונה ו/או הנאמן. כן חל איסור על היחיד לבצע בנכס כאמור כל פעולה.

על היחיד לדווח לממונה ולנאמן על כל נכס מסוג כלשהו שיוקנה לו עד לתום תקופת התשלומים, לרבות זכויות בעיזבון, מיד עם הקנייתו ליחיד. על היחיד חל איסור לבצע בנכס כאמור כל פעולה, והוא יעבירם לקופת הנשייה בהתאם להוראות הממונה ו/או הנאמן.

גם לאחר שיינתן ליחיד ההפטר יחול על היחיד איסור לבצע כל פעולה בנכסי קופת הנשייה אשר טרם מומשו או נפדו במועד מתן ההפטר. הערה שנרשמה בפנקס המתנהל על פי דין על איסור ביצוע פעולות בנכס כאמור, לא תוסר אלא לאחר קבלת אישור בית המשפט על מכירת/פדיון הנכס על פי החוק או קבלת החלטה אחרת המתייחסת להסרת ההערה.

על היחיד לדווח לממונה ולנאמן על כל נכס, שנקבע בצו לשיקום כלכלי כי הוא שייך לנכסי קופת הנשייה אף אם יוקנה לו/ה לאחר מועד מתן ההפטר, מיד עם הקנייתו ליחיד. כן חל איסור על היחיד לבצע בנכסים אלה כל פעולה, ועליו להעבירו לקופת הנשייה בהתאם להוראות הממונה ו/או הנאמן.

הפרה על ידי היחיד של תנאי מתנאי הצו לשיקום כלכלי או של הוראות החוק, לרבות החובות המפורטות לעיל, או שינוי נסיבות או גילוי עובדות חדשות, עלולים להוביל לשינוי הצו לשיקום כלכלי בהתאם לסעיף 170 לחוק, או לביטול הצו לפתיחת הליכים בהתאם לסעיף 183 לחוק.

שינוי הצו לשיקום כלכלי כאמור עשוי לכלול בין היתר הארכת תקופת התשלומים לתקופה נוספת או קביעת תקופת תשלומים שאינה קצובה בזמן ו/או השבת ההגבלות שהוסרו, לפי סעיף 170(א) ו-(ב) לחוק.

לאחר ההפטר, התנהלות כאמור עשויה להוביל לביטול למפרע של ההפטר שניתן ליחיד ולשינוי הצו לשיקום כלכלי, לפי סעיף 176 לחוק, ובכלל זה קביעת חובת תשלומים והשבת ההגבלות שהוסרו.

הסתרת נכסים על ידי היחיד או אי מסירת מידע שהיחיד נדרש למוסרו לפי הוראות החוק, או מסירת מידע חלקי או כוזב לנאמן או לממונה, עלולים להוות עבירה פלילית שדינה מאסר, בהתאם להוראות סעיף 346 לחוק.

בכפוף לכך שהיחיד יעמוד בתוכנית הפירעון, הוא יפנה בתום התקופה לב"כ הממונה לצורך קבלת אישור להפטר.

מובהר בזאת כי ההפטר לא חל על חובו של היחיד למרכז לגביית קנסות.

מעבר לכך, ההפטר לא חל על כל חוב אשר אינו מופטר על פי דין.

המזכירות תסגור את התיק ברישומיה.

 

ניתנה היום, כ"א כסלו תשפ"ב, 25 נובמבר 2021, בהעדר הצדדים.

 

Picture 1


בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ