אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חדלות פירעון >> תוכנית פירעון מתחשבת לחייב שעומד לצאת לפנסיה

תוכנית פירעון מתחשבת לחייב שעומד לצאת לפנסיה

מאת: עו"ד דניאל גולשה | תאריך פרסום : 06/12/2021 16:33:00 | גרסת הדפסה

עוד חובות, תוכנית פירעון מתחשבת לחייב שעומד לצאת לפנסיהעו"ד דניאל גולשה | אילוסטרציה: James Hose Jr on Unsplash

החובות שצבר עומדים על כ-293 אלף שקלים. בהתחשב בכך שהכנסתו תצומצם בקרוב וגם אשתו נמצאת בחדלות פירעון, השופטת קבעה שיקבל הפטר אם יוסיף 33,000 שקלים לקופת הנושים בתשלומים מדורגים שמתחשבים בירידה בשכר

החלטה חדשה על תוכנית פירעון לגבר שצבר חובות של כ-293 אלף שקלים ואשתו צברה חובות של יותר מחצי מיליון שקלים. השופטת איילת גרבי מבית משפט השלום בבאר שבע התחשבה בכך שבני הזוג הם יחידה כלכלית אחת והאישה קיבלה תוכנית פירעון ארוכה של 48 חודשים. עוד היא לקחה בחשבון שהבעל עומד לצאת לפנסיה בקרוב ולכן הכנסתו תקטן. בשל כך, היא קבעה לו צו תשלומים מדורג, כך שב-10 החודשים הקרובים ישלם 1,000 שקלים בחודש ולאחר מכן, ירד התשלום ל-500 שקלים למשך 30 חודשים נוספים.

בני הזוג נקלעו בתחילת השנה להליכי חדלות פירעון עקב חובותיהם. האישה, בת 56, כבר קיבלה תוכנית פירעון שבמסגרתה תשלם 62,400 שקלים ב-48 תשלומים של 1,300 שקלים. בהליך שהתנהל בעניינו של בעלה, הוא ביקש לקבל הפטר תמורת תוספת של 10,000 שקלים לקופת הנושים שבה הצטברו כ-13,000 שקלים ששילם במסגרת צו תשלומים מתחילת ההליך.

הבעל טען כי בעוד מספר חודשים יצא לפנסיה וההכנסה שלו תרד משמעותית. בנוסף הוא ביקש להתחשב בתשלומים בהם חויבה אשתו, שכן הם יחידה כלכלית אחת. הבעל הדגיש כי התנהל למופת בהליך, עמד בכל התשלומים והגיש דוחות בזמן.

הממונה על חדלות הפירעון המליץ לעומת זאת על צו תשלומים למשך 48 חודשים ואילו הנאמן ביקש תוכנית פירעון ארוכה עוד יותר של 60 חודשים.

ההצעות של הממונה והנאמן מוגזמות

השופטת איילת גרבי קבעה כי תוכנית הפירעון של אשת החייב גובשה תחת ההנחה שיוטלו תשלומים גם על בעלה. עוד ציינה השופטת כי בני הזוג משתכרים כיום 14,000 שקלים בחודש ולכן אין מקום להוציא הפטר מיידי לבעל. היא הדגישה כי יש עוד מספר חודשים עד שיצא לפנסיה ולכן עדיין אפשר להפיק תועלת מהכנסתו.

עם זאת, השופטת הסכימה שיש להתייחס לבני הזוג כיחידה כלכלית אחת ולהתחשב בהכנסות ובהוצאות המשותפות שלהם. לפיכך, היא סברה שהפתרון הנכון יהיה לקבוע לבעל תוכנית פירעון שכוללת צו תשלומים מדורג שיותאם לשינויים בהכנסותיו עקב הפרישה.

בתוך כך דחתה השופטת את התקופות שהציעו הממונה והנאמן תוך שהדגישה כי הן ממושכות מהותית בהתחשב בגילו של הבעל, מצבו הבריאותי, היקף החובות שלו והעובדה שתוכנית הפירעון של האישה עומדת על 48 חודשים.  

לפיכך השופטת קבעה כי תוכנית הפירעון תסתכם ב-40 חודשים. בעשרת החודשים הראשונים שעד יציאתו של החייב לפנסיה הוא ישלם 1,300 שקלים בחודש, ואילו לאחר מכן, ישלם עוד 30 תשלומים של 500 שקלים. כך יתווספו לקופה 33,000 שקלים בנוסף לכספים שכבר נצברו בה וכל נכס אחר שיימצא כי יש לכלול אותו בקופה.

  • בהחלטה לא צוינו שמות עורכי דין מייצגים
עו"ד דניאל גולשה עוסק/ת ב- חדלות פירעון
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חדלות פירעון באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חדלות פירעון
חזון אחרית הקורונה – מדינה בפשיטת רגל
עו"ד מירית מועלם | צילום: שמרית קרמר
פושט רגל? כך תגן על הדירה שלך
עו"ד מיכל שחר | צילום: IF PRODUCTION

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ