אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בתביעה לפירוק שיתוף מקרקעין

פס"ד בתביעה לפירוק שיתוף מקרקעין

תאריך פרסום : 06/10/2024 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה חיפה
55378-07-21
09/09/2024
בפני השופטת:
הילה גורביץ עובדיה

- נגד -
התובעת:
ש.נ.
עו"ד דוד רוזן
הנתבעת:
ע.ח.
עו"ד שושנה ברוידה בן דוד
פסק דין
 

תביעה לפירוק שיתוף במקרקעין.

 

הצדדים וטענותיהם:

 

  1. התובעת והנתבעת אחיות, בעלות במשותף של הזכויות בדירה הידועה כגוש ----- חלקה --- תת חלקה -, המצויה ברחוב ----, ---, ---. בבעלות התובעת 15/16 מהזכויות ובבעלות הנתבעת 1/16 מהזכויות (להלן: "הדירה").

     

  2. ברקע, רכישת מחצית מזכויות הבעלות בדירה על ידי התובעת מאת אחי הצדדים, מר י.נ. ז"ל והנחלת זכויות אימן של הצדדים (המחצית השנייה) לתובעת, לאחר שהאחים הנוספים הסתלקו מעִזבון האֵם לטובת התובעת לפי צו ירושה מיום 27/03/2019.

     

  3. התובעת הגישה תביעה לפירוק שיתוף ועתרה לפירוק השיתוף ועתרה כי חלקהּ של הנתבע תעבור לבעלותה כפי הסכמתה להסתלק מעִזבון האֵם המנוחה לפי הסכם, שנטען כי נערך ביום 07/08/1990. נטען כי התובעת מחזיקה בדירה מאז 1981 ועל אחת כמה וכמה משנת 1986 - השנה בה נפטרה אֵם הצדדים, והיא נשאה בתשלום סך 687 ₪ בגין חלקהּ של הנתבעת בהוצאות אחזקת הבית, ארנונה, גז, מים וחשמל לשנים 2014-2020, וגם בחלקהּ בהוצאות שיפוץ ובהוצאת אחזקה. נטען כי "מסירותה של התובעת, עמידתה בתשלומים השוטפים, הם ששימרו את דירת המגורים בבעלותם של הצדדים, שאם לא כן-היו מבוצעים פעולות של מימוש על הדירה".

     

    נטען כי שווין של הזכויות 390,000 ₪ ומשנתבעת לא שילמה עבור אחזקת הדירה דבר, עד כה, יש להעביר את חלקהּ של הנתבע לבעלות התובעת. לחילופין יש לקזז מחלקהּ של הנתבעת בסך 24,375 ₪ (1/16) את החוב לתובעת.

     

    לכתב התביעה צורף הסכם בכתב יד שאינו נושא תאריך ונחזה להיערך בין כל יורשי האֵם המנוחה לבין התובעת. על פי ההסכם, יורשי האֵם המנוחה מוותרים על חלקם בדירה לטובת התובעת (חסרה חתימת האח א.נ.). נטען כי ההסכם נערך ביום 07/08/1990.

     

  4. הנתבעת בכתב הגנתה טענה כי לאחר שעלתה אֵם הצדדים לישראל, בהיותה אלמנה, קיבלה את הזכות להתגורר בדירת "עמידר"; עוד נטען כי על מנת לאפשר קבלת משכנתא נרשמו הזכויות מחצית על האם המנוחה ומחצית על האח המנוח י.נ..

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ