לפסק הדין בעניין מלמד טוני נגד מפעלי רשת בית הספה והרהיט בע"מ
התובעים ביקשו לרכוש "ארון סנדוויץ'" אך לאחר הרכישה, התברר להם שהוא עשוי גם מסיבית ו MDF. בית המשפט קבע כי הם יפוצו ב 500 שקלים.
התובע ורעייתו רכשו מהנתבעת ארון במחיר 3,700 שקלים. לטענתם, למרות שהם ביקשו במפורש "ארון סנדוויץ'" ואף הוסיפו במחיר, התברר להם שהארון עשוי גם מסיבית ו MDF. התובע צירף לכתב התביעה את הזמנת הארון, שבה צוין והודגש כי הזמין ארון "סנדוויץ'". התובע דרש פיצוי של 6,000 שקלים, הכולל את מחיר הארון, וכן עוגמת נפש בסך 2,300 שקלים.
החנות טענה, כי התובע קיבל בדיוק את הארון שהזמין, וכי בשעת המכירה הוסבר לו כי תמיד כשמדובר בארון "סנדוויץ'" הכוונה היא לארון עם שלד וקושרות הבנויים מעץ סנדוויץ', כשחלקו הקדמי בנוי תמיד מסיבית, MDF או משילוב של שניהם. זאת לטענתה, משום שבעץ סנדוויץ' לא ניתן לבצע "ציפוי יצוק" העמיד בפני קילוף ושריטות, ולכן בעולם כולו הארונות אינם בנויים מעץ סנדוויץ'.
למה הכוונה ב"סנדוויץ" ?
השופטת אנה שניידר מבית המשפט לתביעות קטנות בירושלים קבעה, כי התובעים הוכיחו כי לא הוסבר להם בעת ההזמנה שכאשר אומרים "סנדוויץ", הכוונה רק לחלקים של הארון ולא לארון כולו.
"סביר להניח שאילו ניתן לתובעים הסבר בענין זה, היה הדבר משפיע על החלטתם לרכוש את הארון" כתבה השופטת.
עם זאת, נקבע כי התובעים אינם זכאים למלוא הפיצוי הנדרש על ידם, אשר כלל בין היתר גם את מחיר הארון כולו, שנמצא בשימושם מזה כשנתיים.
החנות חויבה לשלם לתובעים פיצוי של 500 שקלים, וכיוון שהתביעה נדחתה ברובה, לא חויבה בתשלום הוצאות משפט.
לפסק הדין בעניין מלמד טוני נגד מפעלי רשת בית הספה והרהיט בע"מ
למדור: צרכנות ותיירות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.