לבקשה לאישור תובענה ייצוגית בעניין גולדשטיין נ' צ'מפיון מוטורוס ואח'
בקשה לאישור תובענה ייצוגית על סך של כ 60 מליון שקל, הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, נגד צ'מפיון מוטורוס וקל אוטו. בבקשה נטען, כי שתי החברות מכרו רכבים מתצוגה כרכבים חדשים לחלוטין, תוך הטעיית הצרכנים וניצול בורותם.
בבקשה לאישור תובענה ייצוגית שהוגשה באמצעות עו"ד שחר זמלר, נטען כי 'צמפיון מוטורוס' וחברת השכרת הרכבים, 'קל אוטו', מכרו רכבים מתצוגה או כאלה שעמדו במחסנים כשנה, כאילו היו רכבים חדשים לחלוטין, ובמחיר של רכב חדיש. נטען, כי המשיבות הטעו את הצרכנים והסתירו מהם פרטים מהותיים, זאת- בחוסר תום לב ותוך ניצול לרעה של מצוקתם ובורותם.
המבקש, מנכ"ל חברת ארקום מערכות ממוחשבות בע"מ, טען כי באוגוסט 2012 רכשה החברה רכב חדש מסוג סיאט מ'קל אוטו', תמורת תשלום מלא, אולם כשהרכב הגיע לידיו, הוא הבחין שבמספר מקומות הצבע מקולף והמגב האחורי שבור.
משכך, עלה בו החשד, כי לא מדובר ברכב חדש, שהתאמת, לטענתו, לאחר שמצא מתחת לשטיחון הרכב מסמך שאילתא לפרטי רכב, שבו נכתב כי שוחרר מהמכס באוגוסט 2011 (כשנה לפני שהגיע לידי החברה), וכי היה באולם תצוגה במסגרת אירוע של חברה אחרת, כ 7 חודשים לפני שנמכר.
לטענתו, כששאל את נציגי 'קל אוטו' האם מדובר ברכב תצוגה, תחילה העניין הוכחש, ולאחר מכן נשלח לו מכתב מצ'מפיון מוטורס, בו אישרה כי הרכב אכן עמד בתצוגה, אך זאת למשך יומיים בלבד.
נטען: רכב מתצוגה אינו חדש
בבקשה נטען, כי רכב המוגדר כחדש אינו יכול להיות רכב שנעשה בו 'שימוש' ולו לשם תצוגה, שהרי אנשים נכנסו לרכב ויצאו ממנו, לעיתים תוך טריקת דלתות, נעשה שימוש בכפתורים ובדוושות הדלק, הבלם והמצמד, וכתוצאה מכך נגרם לרכב נזק, שהוסתר לחלוטין מידיעת הצרכנים, שהיו בטוחים שרכשו רכב חדש לחלוטין. המבקש הוסיף וטען, כי חזר ופנה שוב ושוב למשיבות על מנת לקבל מידע באשר למועד ייצור הרכב, אך בקשותיו נענו בהתעלמות מוחלטת.
עוד נטען כי מאותו מסמך שאילתא עלה, כי הרכב אוחסן מספר חודשים רב לפני שהגיע לידיו, וכי יש הבדל מהותי בין רכב חדש לחלוטין לבין רכב שעמד במחסן זמן רב, בתנאי חום קיצוניים. כך למשל, נטען כי עלולים להיגרם פגעי פיגמנטציה לצבע, חלקי הפלסטיק עלולים להתפורר, מה גם שישנם חלקים שיש להם מועד תוקף, כמו מצבר וצמיגים, שהחוק מחייב להחליפם.
לפיכך, התבקש בית המשפט להורות למשיבות לגלות לכל מי שעומד לרכוש רכב חדש את כל המידע בנוגע לשימוש שנעשה בו טרם הרכישה, ולהפסיק לגבות מחיר של רכב חדש עבור רכבים שנעשה בהם שימוש. כמו כן, התבקש ביהמ"ש לחייבן לפצות את כל מי שרכש מהן רכב חדש שאינו כזה בפועל- בסכום שבהערכה כללית בלבד עומד על 60,225,000 שקלים.
לבקשה לאישור תובענה ייצוגית בעניין גולדשטיין נ' צ'מפיון מוטורוס ואח'
למדור: דיני צרכנות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.