אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני צרכנות ותיירות >> המלון סירב לארח ילד מתחת לגיל 16 - אביו לא יפוצה

המלון סירב לארח ילד מתחת לגיל 16 - אביו לא יפוצה

מאת: שירה הימן, עו"ד | תאריך פרסום : 03/05/2011 13:14:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין גילרן יחזקאלי ואח' נ' ישרוטל בע"מ ואח'

אב שהזמין נופש עבור משפחתו באחד ממלונות ישרוטל, טען כי כשהגיעו למלון סירבו לאפשר להם לקבל את החדרים משום שאחד מבני המשפחה היה מתחת לגיל 16. בית המלון טען כי האב ידע כי האירוח באותו מלון הוגבל לגיל 16 ומעלה. בית המשפט קבע כי הצדדים אינם חייבים זה לזה דבר.

התובע ובני משפחתו הזמינו חופשה ב'ישרוטל', כאשר סך הכל הוזמנו שלושה חדרים. לטענת התובע, כאשר הגיעו למלון בתאריך שנקבע, סירבו לאפשר להם לקבל את החדרים, בטענה כי אחד מבני המשפחה היה מתחת לגיל 16 והאירוח באותו מלון מסוים הוגבל לגיל 16 ומעלה. בתביעה שהגיש לבית המשפט לתביעות קטנות בירושלים טען האב כי הוא הסכים לוותר על אותו חדר בו אמור היה להתארח הנער וביקש לנצל את שני החדרים האחרים, אך נציגת המלון סירבה לכך ובשל כך לא נוצלו החדרים שהוזמנו.

ישרוטל טענה, כי התובע ידע מראש על כך שלא ניתן לארח ילד מתחת לגיל 16 בבית המלון שהוזמן, וכי תנאי זה מופיע בצורה מפורשת באישור ההזמנה. בנוסף הגישה ישרוטל תכתובת באינטרנט ממנה עולה לכאורה כי אדם מטעם התובע ביקש מבית המלון מספר ימים לפני מועד האירוח כי יקבלו את הילד למרות גילו הצעיר, וכי בית המלון סירב לכך. לטענת ישרוטל, התובעים הם שסירבו לקבל את שני החדרים האחרים.

הצדדים הסכימו לעבור בדיקת פוליגרף ממנה עולה, כי התובע הוא זה שהציע לקבל שני חדרים ולוותר על חדר אחד ולא בית המלון.

אווירה עכורה ומתוחה

השופטת מלכה אביב דחתה את התביעה, לאחר שקבעה כי התובע הוא האחראי העיקרי לאירועים נשוא התביעה. זאת, כיוון שהוכח כי ידע מראש על סירוב המלון לארח ילד מתחת לגיל 16, אך למרות זאת, הגיע עם הילד, וניסה במשך זמן רב לשכנע את בית המלון לקבלו, ורק לאחר שנוכח כי המלון עומד על סירובו, 'נכנע', והודיע כי הוא מוכן לקבל שני חדרים הנוספים.

השופטת קיבלה את גירסת ישרוטל, לפיה יש לה אינטרס להשכיר כמה שיותר חדרים, והסיבה היחידה שהדבר לא יצא אל הפועל, הינה התלהטות הדברים בין התובע לנציגי המלון ועוצמתם.

"במצב דברים זה, כאשר האוירה היתה עכורה וספוגה במתח - ככל הנראה, סירבו נציגי הנתבע לארח את התובע" כתבה השופטת, אך הוסיפה כי טוב היו עושים נציגי ישרוטל אם היו נמנעים מעימות עם התובע, מעבר להצגת הדברים כפשוטם, היינו כי הילד לא יכול להתארח ובכפוף לכך יעמדו החדרים לרשות התובע.

לפיכך נקבע, כי בנסיבות המקרה בוטלו העסקאות כדין, הצדדים אינם חייבים זה לזה דבר, ואם שולם סכום כלשהו, הוא יושב למשלם. בנסיבות העניין, לא ניתן צו להוצאות משפט.

לפסק הדין בעניין גילרן יחזקאלי ואח' נ' בע"מ ואח'

למדור: דיני צרכנות

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני צרכנות ותיירות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני צרכנות ותיירות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ