אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> הרבי אמר אסור להתחתן: האישה לא תוכל להינשא למאהב

הרבי אמר אסור להתחתן: האישה לא תוכל להינשא למאהב

מאת: עו"ד אורלי סטולרו-ספיר | תאריך פרסום : 01/12/2014 16:14:00 | גרסת הדפסה

hotblack, morguefile.com

בני זוג התגרשו לאחר שהבעל טען כי אשתו בגדה בו. חודשים ספורים לאחר מכן, ביקשה האישה, שהכחישה שניהלה רומן במהלך הנישואין, להתחתן עם המאהב. בית הדין הרבני דחה את בקשתה ואסר על השניים להינשא.

בתביעת הגירושין שהגיש גבר באוקטובר 2011, לבית הדין הרבני האזורי בנתניה, הוא טען שאשתו בגדה בו עם גבר אחר. השניים התגרשו באופן סופי בדצמבר אותה שנה ובעקבות טענות הבעל – שביה"ד כלל לא טרח לוודא אמיתותן – נאסר על השניים להתחתן בשנית ואף נקבע, שככל שהאישה תרצה להינשא לגבר שעמו נאפה כביכול – הדבר יצריך בירור בביה"ד.

לכתבות נוספות בנושא:

חודשים ספורים לאחר מכן, ביקשה האישה להינשא לאותו גבר. לדבריה, מערכת היחסים עמו החלה כשהתעוררו בעיות בנישואיה: היא הכירה אותו כשעלתה יום אחד בוכייה לאוטובוס, היא סיפרה לו את סיפורה והם החלו בקשר ידידות אפלטוני בלבד, שהעמיק רק לאחר גירושיה. בזמן שהייתה נשואה, טענה, לא היה ביניהם דבר.

הגרוש, שנקרא לבירור, הדף את טענות האישה, וטען כי האישה זנתה עם הגבר שכיום היא מעוניינת להינשא לו וקיימה עמו יחסי אישות בעודה נשואה.

כשנה לאחר הגשת הבקשה, ובמהלך בירורה, נולד לאישה ולגבר ילד משותף. הגרוש אף הגדיל והציג בפני בית הדין סרטונים שצילם חוקר פרטי, עוד בזמן שהיו נשואים, שבהם נראית האישה מתרועעת עם הגבר, גם בשעות הלילה המאוחרות.

היה "מעשה כיעור"

הרב שלמה שפירא קבע שלנוכח הראיות והעדויות נראה שבין האישה לגבר לו היא מבקשת להינשא היה קשר קרוב שכלל גם התייחדות עוד בזמן שהייתה נשואה. התנהלות זו מעידה שאינה "בת ישראל כשרה", שכן לא נהוג שאשת איש תקשור קשרים כאלה עם גבר זר.

עוד קבע הרב, שהאישה ומאהבה נתנו נימוקים לא הגיוניים להתנהגותם וניכר כי אינם אנשים שהאמת נר לרגליהם. כך למשל, הסבירה האישה את יציאתה מבית הגבר באישון לילה בכך שרצתה להשאיל לו את מכוניתה והכחישה כי לנה בביתו. ואולם, בפני בית הדין הובאה עדות של אדם שסיפר שראה את השניים ישנים ביחד. אז חזרה בה האישה מהכחשתה וסיפרה שאכן לנה עמו, אם כי עמדה על טענתה כי לא קיימה עמו יחסי אישות.

עדות זו, כמו גם יתר הממצאים, בהם העובדה שהשניים עברו להתגורר יחד מיד לאחר הגירושין ואף הולידו ילד במהרה, מעידים על קיומו של "מעשה כיעור". משכך, לפי ההלכה, האישה אסורה על הגבר, ולכן הרב שפירא אסר על השניים להינשא ובכך דחה את בקשת האישה.

הרבנים אברהם מייזלס ורפאל י' בן שמעון הצטרפו לפסק הדין.

 

* עו"ד אורלי סטולרו-ספיר עוסקת בדיני משפחה.

** הכותבת לא ייצגה בתיק.

*** המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחברת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
״בניית הסכמות״: לתכנן את הזקנה ולשמור על המשפחה
עו״ד אסנת הכהן (צילום: רינת בורג)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ