אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> ירושות וצוואות >> טייקון הלך לעולמו – אשתו והמאהבת רבו על ירושתו

טייקון הלך לעולמו – אשתו והמאהבת רבו על ירושתו

מאת: עו"ד אל-רם זלזניק | תאריך פרסום : 29/09/2024 09:52:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Obie Fernandez on Unsplash

המאהבת טענה שהיא נחשבת ליורשת החוקית של איש העסקים, מאחר שנישואיו לאשתו היו "על הנייר" בלבד. בית המשפט דחה את טענתה, והכיר באלמנה ובבנותיה כיורשות הבלעדיות

אישה שניהלה מערכת יחסים ממושכת עם איש עסקים נשוי לא תירש אותו אחרי מותו – כך נקבע לאחרונה בבית המשפט למשפחה בבאר שבע. האישה טענה שהייתה ידועה בציבור של האיש כאשר נישואיו לאשתו החוקית היו ריקים מתוכן, ומכאן שיש להכיר בה כיורשת מחצית מעיזבונו. ואולם השופטת שני כ"ץ התרשמה שהלכה למעשה, נישואי המנוח לא היו "על הנייר" בלבד ולפיכך יורשותיו הן אלמנתו ובנותיו.

המנוח, מהנדס במקצועו, היה איש עסקים ובעלים של מספר חברות בתחום הבנייה והתשתיות. הוא היה אדם רב פעלים, אמיד ומוכר. לאשתו החוקית נישא בשלהי 1973 והביא עמה שלוש בנות, כאשר ב-1992 הצטרפה לחייו אישה נוספת, עולה חדשה מרוסיה הצעירה ממנו ב-14 שנה. במספר הזדמנויות תיאר אותה המנוח כ"מאהבת" שלו.

באפריל 2018 הלך לעולמו איש העסקים בגיל 69, אחרי מאבק במחלת הסרטן. לאחר מותו עתרו אלמנתו ובנותיו לצו ירושה המחלק ביניהן את עיזבונו, אלא שבקשתן נתקלה בהתנגדות המאהבת וההליך עבר לבית המשפט.

לטענת המאהבת, גרושה ואם ל-2, נישואי המנוח לאשתו היו פורמליים בלבד וריקים מתוכן. לדבריה היא והמנוח ניהלו מערכת יחסים ארוכה שנמשכה 26 שנה, במהלכה קיבלה ממנו מתנות יוקרתיות (שתי דירות בפלורידה) ואף הרתה ממנו, אלא שלבסוף ההיריון לא צלח.

בנסיבות אלה, טענה המתנגדת, יש להכיר בה כידועה בציבור של המנוח, הזכאית לרשת אותו במקום אלמנתו, יחד עם בנותיו.

מנגד טענו האלמנה ובנותיה כי המתנגדת לא הייתה ידועה בציבור של המנוח. לשיטתן, הקשר נוצר בין השניים מטעמי נוחות ונעשה לצרכים אישיים ומיניים בלבד. האלמנה ובנותיה אף כפרו בגרסת המאהבת לפיה נישואי המנוח לאשתו היו על הנייר בלבד, שכן השניים ניהלו חיי משפחה תקינים לכל דבר ועניין ואפילו ישנו באותה מיטה.

"אישה נוספת"

סממן בולט שהפריך את גרסת המאהבת, לפיה נישואי המנוח לאשתו היו על הנייר בלבד, נמצא לדברי השופטת כ"ץ בהליך האפוטרופסות שנוהל עובר למות האיש. לדבריה, באותו הליך הגדיר המנוח את המתנגדת כאישה "נוספת" או "אחרת" בחייו, באופן המוכיח שמעמד אשתו כמישהי משמעותית בחייו לא בוטל.

"בשום שלב במהלך הליך האפוטרופסות, אף שמערכת היחסים שבין המנוח והמתנגדת נדונה לא אחת, המנוח לא ציין כי נישואיו לאשתו הם פורמליים בלבד", העירה השופטת והוסיפה: "ברי כי ככל שהמנוח היה רואה את יחסיו עם אשתו כנישואים 'על הנייר בלבד', הרי שהיה מדגיש זאת בפני בא כוחו, העו"ס לסדרי דין, המומחה שמונה מטעם בית המשפט או בית המשפט עצמו".

לזאת הוסיפה השופטת את העובדה שאינה שנויה במחלוקת, כי המנוח לא נקט במהלך כלשהו לקראת פרידה או גירושין מאשתו; זאת על רקע החשש שהיא תפגע בעצמה אם זה יקרה. עוד עמדה השופטת על טיב היחסים שבין המנוח לרעייתו, אשר התאפיין בדאגה האחד כלפי השנייה, סעודות שבת וחג משותפות, נסיעות יחד לחופשים ושינה באותה מיטה. "ברי כי נישואין מסוג זה אינם 'נישואין על הנייר'", חתמה השופטת.

לפיכך השופטת קבעה שאלמנת איש העסקים ובנותיו הן אלה שיירשו אותו, ולא המאהבת שלו. המאהבת חויבה בהוצאות של 20 אלף שקלים.

  • ב"כ המאהבת: עו"ד אור גל-און
  • ב"כ האלמנה והבנות: עו"ד דודי לוי
עו"ד אל-רם זלזניק עוסק/ת ב- ירושות וצוואות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום ירושות וצוואות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום ירושות וצוואות
מדריך ליורשי נדל"ן: איך מתחלקים בנכס?
עו"ד שוש ריבר | צילום עצמי, אילוסטרציה: Francesca Tosolini on Unsplash
צו השעה: צריך לאפשר עריכת צוואות מרחוק
עו"ד זאב ולנר | צילום: ניר קידר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ