הגננת תקפה שתי פעוטות בנות כשנה וחצי-שנתיים שהתקשו להירדם והפריעו לה להתעסק בסלולארי. בית המשפט גזר עליה מאסר על תנאי ופיצוי של 1,000 שקל לכל אחת מהפעוטות.
לפני כשנה גננת מאילת הורשעה על פי הודאתה בתקיפת שתי פעוטות. היא הסבירה שמדובר במעידה חד פעמית ושמאז לא שבה למקצועה. בגזר הדין בית המשפט התחשב בעברה הנקי ובמחירים האישיים ששילמה ונמנע מלהטיל עליה עבודות שירות כפי שביקשה המאשימה.
הנאשמת, ניהלה גן ילדים פרטי בו התחנכו כ-18 ילדים בגילאי שנה וחצי עד שנתיים וחצי. על פי כתב האישום, באוקטובר 2015 היא השגיחה על כמה פעוטות ששכבו על מזרונים בעוד היא מתעסקת בסלולארי. אחת הפעוטות התקשתה להירדם והנאשמת כעסה עליה ומשכה אותה בשיערה ובידה לכיוון מרכז המזרון.
עוד נטען כי באותו מועד ניסתה להרדים פעוטה אחרת בכך שישבה לידה וטפחה על גבה. גם ילדה זו התקשתה להירדם והנאשמת דחפה אותה בחוזקה בידה ובגופה. לאחר מכן היא אחזה בזרועה, הרימה אותה מהמזרון לכורסת ילדים שהייתה בסמוך והושיבה אותה בחוזקה כשהיא מנערת את גופה למספר שניות, בעוד הקטינה בוכה.
הנאשמת הסבירה כי באותו יום הייתה לבד בגן והתקשתה להתמודד עם שתי הפעוטות שבכו מה שגרם לה ללחץ וחשש שיתר הפעוטות יתעוררו. היא הביעה צער כנה וחרטה עמוקה על מעשיה והדגישה כי קודם לאירוע מעולם לא נהגה באלימות כלפי ילדים. לאחר האירוע הבינה את הקושי שלה לעבוד תחת לחץ ולכן לא שבה לעבוד כגננת והיא עובדת כיום כמורה לריתמיקה בגני ילדים.
במסגרת הטיעונים לעונש, המאשימה הדגישה את הצורך להרתיע, לא רק את הנאשמת אלא גם מורים ומטפלים אחרים. ״מעשיה המקוממים של הנאשמת נעשו בקור רוח ובאטימות, שיש בהם כדי לזעזע כל בעל מוסר ומצפון אנושי״, כתבה המאשימה. היא עתרה להשית על הנאשמת 6 חודשי עבודות שירות.
הסנגורית עתרה לבטל את ההרשעה. היא טענה כי העבירות בוצעו בסמיכות זמנים, נעדרות מאפיינים של אכזריות ומהוות מעידה חד פעמית. היא הדגישה את עברה הנקי של מרשתה, עבודתה כגננת מוערכת שנים רבות, אהבתה הרבה לילדים, ונטילת האחריות מצדה. עוד הודגש כי בעקבות האירועים נאלצה הנאשמת לעזוב את העיר בה גרה ושהיא סובלת מהתקפי חרדה ודיכאון.
תינוק הוא אדם
השופט תומר אורינוב מבית משפט השלום באילת הבהיר כי מעשי הנאשמת חמורים. הוא ציין כי הנאשמת תקפה שתי פעוטות במקום שאמור להיות המוגן ביותר עבורם, מבלי שהם עשו לה כל רע. ״גם אם מעשיה לא הסבו להם חבלות, הם לבטח הסבו להם כאב״, כתב.
השופט הוסיף כי מעשי הנאשמת פגעו בערך חשוב של שמירה על אמונם של הורי הפעוטות ואמון הציבור בכללותו ביכולתה של מערכת החינוך לספק טיפול מקצועי לילדיהם.
נסיבות אלה לדבריו אינן מאפשרות לוותר על הרשעה.
לעניין העונש הבהיר השופט כי הערכים החברתיים שנפגעו ממעשי הנאשמת הם שמירה על הגוף, שמירה על החיים והזכות לחיות בשלווה. ״תינוק הוא בראש ובראשונה אדם, גם אם הוא עדיין קטן מאוד״, כתב.
לזכות הנאשמת זקף השופט את הודאתה בהזדמנות הראשונה, עברה הנקי, הבעת הצער והחרטה כלפי הפעוטות והוריהם והמחירים האישיים שנאלצה לשלם. עוד לקח השופט בחשבון את חלוף הזמן מאז ביצוע המעשים והתרשמות שירות המבחן כי הסיכון להישנות העבירות נמוך.
בסיכומו של דבר גזר השופט על הנאשמת מאסר על תנאי ופיצוי של 1,000 שקל לכל אחת מהפעוטות.
לגזר הדין המלא בתיק 47170-09-17
- ב״כ המאשימה: גאל לבון ורפאל אביב
- ב״כ הנאשמת: עו"ד חיה וייסגרבר
עו"ד מיכאל כרמל
עוסק/ת ב-
פלילי
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.