אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> עו"ד זאב ולנר בפורום YNET- "אין כמעט מקרה בו הסכם ממון מיותר"

עו"ד זאב ולנר בפורום YNET- "אין כמעט מקרה בו הסכם ממון מיותר"

מאת: יעל גורליק, עו"ד | תאריך פרסום : 25/04/2013 11:02:00 | גרסת הדפסה

ידיעה בלעדית של פסקדין, שפורסמה גם ב

לפורום בנושא הסכם ממון עם עו"ד זאב ולנר

בפורום חי שנערך אתמול (ד') באתר YNET, השיב עו"ד זאב ולנר, מבכירי עורכי הדין בתחום המשפחה, על שאלות הגולשים בנושא הסכמי ממון. מתי כדאי לערוך הסכם כזה? מה משמעותו? האם ניתן לבטלו? ועוד... להלן מבחר שאלות ותשובות מתוך הפורום.

הגולשת שרון, שסיפרה כי היא עומדת להינשא, שאלה באילו מקרים עליה לערוך הסכם, כיצד עורכים אותו והאם היא חייבת להיעזר בעו"ד או שמא היא יכולה לערוך את ההסכם בעצמה?

עו"ד ולנר: "הסכם ממון עדיף בכל מקרה וחייב להיערך על ידי בעל מקצוע המבין את החוק והפסיקה, דהיינו - ע"י עורך דין העוסק בתחום המשפחה. למעשה, אין כמעט מקרה בו הסכם ממון מיותר. הסכם הממון בא לפתור בעיות שיווצרו במהלך הנישואין והזוגיות ובעת הפירוד".

שירה שאלה מה תוקפו של הסכם ממון על דירה, שנערך לפני הנישואים, וכיום ישנם לבני הזוג שלושה ילדים קטינים.

עו"ד ולנר השיב: "לכאורה, הסכם ממון לא יכול לתת מענה סופי לגבי מדור, מזונות והוצאות ילדים, אך יכול לשקף ולהכריע בהסכמה לגבי רכוש, ולקבוע שדירה תהיה מחוץ למעגל שיתוף וחלוקה בעת הגירושין. הילדים יקבלו את צרכיהם תוך ששאלת הרכוש של הצדדים תהווה גורם בר משקל להכרעה בגובה המזונות."

הסכם ממון עם חברה?

צחי, שמתגורר עם חברתו מזה כשנתיים, בדירה שבבעלותו, שאל אם כדאי לו לערוך הסכם ממון, למרות שהחברה אינה משתתפת בתשלומי הדירה ואין לשניים חשבון משותף.

עו"ד ולנר השיב, כי אמנם, לפי הנתונים שהזכיר צחי, לא התגבש בינו לבין החברה סטטוס של ידועים בציבור, אולם עם הזמן, עלולות לעלות אי-הבנות, ולכן הסכם ממון הוא כלי נהדר לפתרון לבעיות שיצוצו, ורצוי לעורכו מוקדם ככל האפשר.

במענה לגולש רונן, אשר מתכוון להתחתן עם חברתו, ולו חסכונות בסכומים גדולים, מוסיף עו"ד ולנר, כי יש לערוך את הסכם הממון לגבי כל הנושאים הרכושיים, ובכלל זה גם החסכונות.

ומה לגבי ירושה?

האם ירושה שקיבל בן זוג נשוי נכללת ברכוש המשותף או שיש צורך גם במקרה כזה לעגן את זכויות הירושה בהסכם? שאל יוסי.

עו"ד ולנר הסביר, כי "לכאורה, לפי החוק והפסיקה הקיימת, ירושה שאינה מתערבבת כרכוש משותף, אינה רכוש בר איזון או בר שיתוף", עם זאת, הוא ממליץ אפילו במקרה כזה לערוך הסכם ממון, כדי למנוע אפשרויות טיעון נוגדות.

ללא הסכם עלולות להיווצר בעיות

ומה קורה כשהורי בן הזוג רוכשים דירה מכספם ומתנים זאת בעריכת הסכם ממון, אך לאחר מכן מוכרים בני הזוג את הדירה ורוכשים בית- האם, במקרה של גירושין, החלק היחסי של שווי הדירה יישאר בידי בן הזוג שהוריו רכשו אותה?

עו"ד ולנר מזהיר: "ללא הסכם ממון המפרט את דרך החלוקה בעת גירושין עלולות להיווצר בעיות מאחר שהכלל המשפטי שנקבע בפסיקה קובע כי ערבוב כספים הופך אותם למשותפים ובמיוחד הדבר נכון כאשר הבית שירכש ירשם על שם בני הזוג במשותף. גם אם ירכש הבית על שם אחד הצדדים עלולה לעלות טענת שיתוף לגבי הבית."

לשאלות ותשובות נוספות בנוגע להסכמי ממון- כנסו לפורום

למדור: דיני משפחה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
מה יעלה בגורל המטבעות הווירטואליים אחרי מות בעליהם?
עו״ד ראובן גוברין (צילום: דן בן ארי)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ