האישה נקלעה לחובות של 420,000 שקל עקב נפילת העסק של בעלה לשעבר. על רקע הצהרתה שהיא לא מקבלת ממנו מזונות ומתקיימת משכר זעום, הוחלט שתשלם רק 38,400 שקל
חלומו של כל חייב בחדלות פירעון: בית משפט השלום בבאר שבע קבע לאחרונה שאם ל-3 המתקיימת משכר הנושק למינימום תקבל הפטר מחובותיה העצומים, אם תשלם 800 שקל בחודש למשך ארבע שנים. במילים אחרות, קבע השופט ירון פנש, האישה תשלם כ-9% בלבד ממאות אלפי השקלים אותם היא חייבת לנושיה, בפריסת תשלומים נדיבה, ובכך תצא לחיים כלכליים חדשים.
החייבת, שיוצגה באמצעות עו"ד אתי חסן, נפלה לבור החובות בגלל קריסת העסק של בעלה לשעבר. בעקבות זאת החלו שניהם בהליכי חדלות פירעון, אשר במהלכם הם התגרשו. כנגד החייבת, אם ל-3 ילדים קטינים, אושרו תביעות חוב בסך 420,621 שקל. על מצבה הכלכלי העגום היא פירטה בדיון שנערך בבית המשפט ביולי האחרון.
כך, לדבריה היא גרה אצל הוריה ומועסקת במשרה מלאה כמדריכת כושר בקאנטרי קלאב עבור שכר זעום בסך 6,000 שקל. היא סיפרה כי את מזונות הילדים מבעלה לשעבר היא לא מקבלת על רקע קריסתו הכלכלית, ונאלצת להסתפק בקצבה מביטוח לאומי בסך 380 שקל בחודש.
במהלך אותו דיון העלה הנאמן מטעם הממונה על חדלות פירעון קושי בהענקת "סוכריה" לחייבת בדמות מתווה יציאה מהחובות. לדבריו התנהלותה בהליך הייתה לא תקינה ובנוסף היא לא פעלה להגדיל את הכנסותיה, בין אם באמצעות עבודה או גביית המזונות מבעלה לשעבר.
מכל מקום, בסופו של יום החליט הנאמן שלא לעתור לביטול הליך חדלות הפירעון אלא לתת לחייבת הזדמנות אמיתית לצאת מחובותיה. בהסכמת הצדדים הוגשה לבית המשפט תכנית תשלומים אטרקטיבית ביותר מבחינתה של החייבת, והשופט פנש התבקש לאשרה.
חצי שנת "גרייס"
בהתאם להצעת הצדדים, במקום לשלם את חובותיה במלואם, בסך 420,621 שקל, תצטרך החייבת לשלם 38,400 שקל בלבד בפריסה ל-48 תשלומים של 800 שקל. מדובר ב-9% מחובותיה בלבד.
בנוסף, הצדדים הסכימו שהתשלום הראשון בו תישא החייבת יהיה רק בינואר 2025 – חצי שנה לאחר פסק הדין – וזאת על רקע הקושי לגבות מזונות מהגרוש, הנמצא אף הוא בחדלות פירעון.
"לאחר ששקלתי בדבר", כתב השופט פנש, "מצאתי לנכון לאמץ את הסכמת הצדדים ולתת תוקף של פסק דין להסכמות ביניהם". הוא קבע כי בהתחשב בכך שהחייבת גרושה, אם ל-3 ילדים קטינים המתקיימת מהכנסות זעומות שנדרשת לשאת בהוצאותיהן המרובות של ילדיה, "ולצורך שיקומה הכלכלי – מצאתי לאמץ את הסכמת הצדדים, ומשכך החייבת תהיה זכאית לקבל אישור להפטר ככל שתעמוד בתוכנית הפירעון כפי שהוסכם".
לסיום הזהיר השופט את החייבת כי אי-עמידה במתווה עלולה לגרום להארכת תקופת התשלומים ואף לביטול הליך חדלות הפירעון בכללותו.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.