בית המשפט הדגיש שהמעשה חמור, אך התרשם שמדובר בעבירה חד פעמית והרשעת הצעיר תפגע בקריירה שהוא מתכנן כמהנדס חשמל
בית משפט השלום בירושלים ביטל את הרשעתו של צעיר שסחר בסמים. הצעיר הודה כי יחד עם נאשם נוסף מכר לקטין 3 גרם קנאביס תמורת 300 שקל. השופט דוד שאול גבאי ריכטר ציין שמכירת סמים לקטין פוגעת בבריאות הציבור וביטחונו וסחר בסמים מחייב לרוב ענישה מוחשית. עם זאת, השופט התחשב בגילו הצעיר של הנאשם, ובכך שלקח אחריות, עבר הליך טיפולי והמשיך לקריירה מקצועית. הרשעתו של הנאשם בוטלה והוטלו עליו 250 שעות לתועלת הציבור ופיצוי לעמותת "אל סם".
לפי כתב האישום, בשנת 2017 תיאמו הנאשם ושותף נוסף, באמצעות הטלגרם, להיפגש עם קטין ולמכור לו 3 גרם של קנאביס תמורת 300 שקל. התיאום בוצע דרך הטלפון של השותף. הנאשם הגיע לביתו של השותף, לקח ממנו את הקנאביס ויצא להיפגש עם הקטין. הקטין מסר לו את הכסף ובתמורה מסר לו הנאשם את הסם.
הנאשם הודה במיוחס לו, ללא הסדר טיעון, והורשע בעבירה של סחר בסמים.
בתסקיר שערך שירות המבחן נכתב כי הנאשם כיום בן 23, אין לו אישום פלילי ומאז העבירה לא נפתחו לו תיקים נוספים. הוא לא גויס לצה"ל בגלל העבירה, ולפני מספר שנים עבר תאונת דרכים שבעקבותיה הוא סובל מפוסט טראומה, אינו עובד, ונזקק לטיפולים פיזיים ונפשיים. שירות המבחן התרשם כי הנאשם קיבל אחריות על מעשיו, הביע חרטה ובילה 10 ימים במעצר שהיו טראומתיים מאוד עבורו. הוא משתף פעולה עם הליך הטיפול ויש לו שאיפה לסיים את לימודי ההנדסה בהצטיינות. בנסיבות אלה, המליץ שירות המבחן על הטלת 250 שעות של שירות לתועלת הציבור וביטול הרשעה.
הנאשם ביקש מבית המשפט לבטל את ההרשעה נוכח נסיבותיו. המאשימה לעומת זאת ביקשה להותיר את ההרשעה על כנה ולהטיל עליו עונש מאסר שירוצה בדרך של עבודות שירות וענישה נילוות.
"יצרני ומועיל לחברה"
השופט גבאי-ריכטר ציין שמכירת סמים ובוודאי שלקטינים פוגעת בערכים המוגנים של שמירה על בריאות הציבור ובטחונו. עם זאת הוא הוסיף כי בעניינו של הנאשם מידת הפגיעה בערכים אלה בינונית-נמוכה, והענישה בעבירות סמים היא אינדיבידואלית וניתן למצוא מנעד רחב של עונשים.
במקרה זה, קבע, מתחם הענישה הראוי נע בין חודש לשמונה חודשי מאסר וענישה נילווית. אלמלא שיקולי השיקום, היה מקום להטיל על הנאשם ענישה בתחתית מתחם זה.
אלא שהשופט התרשם שהנאשם בעל ערכים תקינים ויש לו שאיפות להפוך לאדם מועיל ויצרני לחברה, וסבר כי יש להתחשב לקולא בכך שהנאשם נרתם להליך השיקום, מטפל בעצמו ולא ביצע עבירות נוספות. הדבר מעיד לטעמו של השופט על שיקום בפועל ופוטנציאל להמשך שיקום.
בנוגע לביטול ההרשעה התייחס השופט לנסיבות הנאשם כפי שתוארו בתסקיר. הוא הוסיף שלנאשם כבר נגרמו נזקים מביצוע העבירה כגון אי גיוסו לצבא ונראה שהותרת ההרשעה תפגע בו ובשאיפותיו המקצועיות באופן קשה ביותר.
לפיכך הוא ביטל את הרשכת הצעיר וגזר עליו 250 שעות של"צ, פיצוי לעמותת אל-סם בגובה 2,000 שקל, התחייבות בסך 5,000 שקל שלא יבצע עבירה לפי פקודת הסמים במשך שנתיים וצו מבחן למשך 12 חודשים.
- ב"כ המאשימה: עו"ד כרמית כהן - תביעות ירושלים
- ב"כ הנאשם: עו"ד איתן סבג
- ב"כ הנאשם הנוסף: עו"ד חגית רייזמן אבודרהם
עו"ד אלי גורליק
עוסק/ת ב-
פלילי
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.