פיצוי הענק נפסק למרות קבלת טענת חברת הביטוח שהנכות שנגרמה לתובעת מהתאונה אינה כה משמעותית
אחות חדר ניתוח ב"אסותא", שהייתה מעורבת לפני כשבע שנים בתאונת דרכים, תקבל מביטוח החובה שלה פיצויים והוצאות בסך למעלה מ-2.2 מיליון שקל – כך נקבע לאחרונה בבית המשפט המחוזי בתל אביב. פסק הדין, עליו חתומה השופטת ארנה לוי, ניתן חרף קבלתה את טענת חברת הביטוח כי הנכות שנגרמה לתובעת כתוצאה מהתאונה אינה כה משמעותית, ולא מצדיקה ירידה כה דרמטית בהיקף עבודתה.
התובעת (52) עלתה מאוקראינה לישראל בשנות התשעים. החל מ-2008 היא רשומה במשרד הבריאות כאחות מוסמכת, וכשנה לאחר מכן היא החלה לעבוד ב"אסותא". במהלך 2012 הסמכתה "שודרגה" לאחות בחדר ניתוח.
במהלך אוקטובר 2017 הייתה האחות מעורבת בתאונת דרכים. בזמן שנהגה ברכבה מישהו נכנס בה מאחור בעוצמה. בעקבות התאונה היא נעדרה מעבודתה למשך תקופה ארוכה, עד לסוף מאי 2018. על רקע המלצת רופא תעסוקתי היא חזרה לעבוד במתכונת מצומצמת של שתי משמרות בשבוע בלבד. סביב אותה תקופה הגישה האחות את התביעה לבית המשפט, בה עתרה לפיצוי על נזקיה מחברת "איילון" שביטחה את רכבה במועד התאונה בביטוח חובה.
לטענת האחות, בעוד שלפני התאונה לא היו לה מגבלות תפקודיות כלשהן הרי שכיום היא סובלת מכאבים רבים בכל שעות היממה, המשפיעים לרעה על כושר עבודתה. עוד היא סיפרה כי עובר לתאונה היא הייתה עובדת מוערכת בעוד שלאחריה המצב השתנה כך שהקולגות והצוות הרפואי מנסים להימנע מלעבוד עמה.
בתוך כך טענה האחות שלולא התאונה היא הייתה צפויה לקבל קידום לתפקידים בכירים, כמו אחות אחראית או ראש צוות, וגם שכרה היה צפוי לעלות, כך שנזקיה משמעותיים.
לעומתה טענה "איילון" כי הנכות שנגרמה לאחות כתוצאה מהתאונה אינה משמעותית, והעובדה שהיא ממשיכה לעבוד ואף סיימה לאחרונה תואר שני בהצלחה וללא קושי היא הראיה לכך.
הגזימה בתיאור מצבה
השופטת לוי התרשמה כי טענות התביעה על קשיים לכאורה בעבודתה של האחות כתוצאה מהתאונה המונעים ממנה לעבוד יותר משתי משמרות בשבוע – מופרזות ומנותקות מהמציאות.
"קשה לתת אמון בתיאורים אלו וההתרשמות היא שהם מוגזמים מאד ואינם אמינים. ככל שאכן התובעת סובלת ממגבלות תפקודיות כה קשות במהלך עבודתה כאחות בחדר ניתוח, יש להניח, לפי ההיגיון והשכל הישר, כי בי"ח אסותא לא היה מותיר אותה בתפקיד זה, שבו הפלת ציוד או טעויות שונות יכולות לגרום לנזקים כבדים בעלי משמעויות רבות", כתבה השופטת.
גם בשאר תחומי החיים מצאה השופט כי מצב האחות אינו כצעקתה. בין היתר היא ציינה שכיום האחות נוהגת ברכבה כרגיל וללא מגבלות, והיא סיימה בהצלחה את לימודי התואר השני שהחלה לאחר התאונה. בתוך כך הבהירה השופטת כי לקביעת הרופא התעסוקתי הפרטי מטעם האחות, לפיה היא מוגבלת לשתי משמרות בשבוע בלבד, אין תוקף שעה שמומחי בית המשפט לא ראו לנכון להמליץ המלצה דומה.
בסופו של יום קבעה השופטת כי הפגיעה התפקודית שנגרמה לאחות כתוצאה מהתאונה אינה 50% כפי טענתה, אלא 28% בלבד כפי שקבעו מומחי בית המשפט. במצב זה, קבעה, על "איילון" לשלם לאחות פיצוי בסך 1,917,373 שקל עבור נזקיה השונים, כגון הפסדי שכר וכאב וסבל, עליו יתווסף שכ"ט עו"ד בסך 291,632 שקל.
- ב"כ התובעת: עו"ד אריה מוסקוביץ
- ב"כ הנתבעת: עו"ד הדס טל
עו"ד שרון בירון מרקוביץ'
עוסק/ת ב-
נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.