ברגע אחד השתנו חייה של אם צעירה לחמישה. כיום היא מרותקת לכיסא גלגלים וסובלת מפגיעות ראש, גב ועצבים. הסדר טיעון שהוגש לאישור ביהמ"ש לא התקבל לנוכח הפגיעה הקשה. בשבוע שעבר נגזרו על הנהג 6 חודשי מאסר ורישיונו נשלל ל-5 שנים.
השנייה שבה נהג האוטובוס הוריד את עיניו מהכביש הייתה קריטית: המונית שלפניו בדיוק האטה את הנסיעה והוא לא הספיק לבלום. כתוצאה מההתנגשות בין הרכבים נחבלו נהג האוטובוס, נהג המונית וכמה נוסעים, אחת מהן – אם לחמישה כבת 38 – נפגעה באורח קשה. האירוע התרחש ביוני 2012.
לייעוץ בענייני תעבורה:
פנה לעו"ד תעבורה
כנגד נהג האוטובוס הוגש כתב אישום לפיו נהג בקלות ראש וגרם לחבלות. הנהג הודה במיוחס לו והורשע באוקטובר 2013. כחודש לאחר מכן, הגיעו התביעה המשטרתית והנאשם להסדר טיעון לפיו רישיונו ייפסל ל- 11.5 חודשים ויוטלו עליו גם פסילה על תנאי וקנס.
אלא שהסדר הטיעון לא אושר לנוכח החבלות שנגרמו לנפגעי התאונה ובעיקר לאם הצעירה, והתביעה הודיעה כי היא מבטלת אותו לחלוטין.
תסקיר שירות מבחן שנערך לנאשם בן ה-51 העלה שהאיש מטפל לבדו בילד כבן 26 הסובל מפיגור שכלי, לאחר שאשתו עזבה לחו"ל. הוא חש אשמה על מעשיו והביע עליהם צער רב. בהתחשב בדברים אלה, המליץ שירות המבחן להטיל עליו 300 שעות שירות לציבור ופיצוי לנפגעים.
בדיון שנערך בנובמבר 2014 לעניין העונש, ביקשה המדינה להטיל על הנאשם לא פחות משנת מאסר בפועל, לצד פסילת רשיונו לשנים ארוכות, קנס והתחייבות כספית.
סניגורו של הנאשם ביקש לקבל את המלצת שירות המבחן. הוא הדגיש שהנאשם מעולם לא התכוון לפגוע באחרים. לדבריו, מדובר באדם מבוגר, נעדר הרשעות פליליות, שלקח אחריות על מעשיו ושרוי תחת לחץ נפשי כבד.
עוד טען כי יש לשקול לטובת הנאשם את האכזבה שנחל כשהתביעה חזרה בה מהסדר הטיעון.
לא קל
השופטת דורית בונדה מבית המשפט לתעבורה בתל אביב הודתה שלא היה לה קל להגיע לעונש הראוי במקרה זה.
ואולם, לאחר שבחנה את מצבה הנוכחי של הנפגעת, אשר בחלוף יותר משנתיים מהתאונה עדיין מצויה במצב קשה, החליטה השופטת שלא לקבל את המלצת שירות המבחן.
בהקשר זה ציינה השופטת כי מלבד הנפגעת עצמה, נפגעו גם חמשת ילידה, שברגע אחד אימם הפכה מאישה בריאה ומתפקדת לנכה המרותקת לכיסא גלגלים.
השופטת הוסיפה שלא ניתן להתעלם מכך שהתאונה נגרמה על ידי נהג אוטובוס שמחויב לדאוג לשלום נוסעיו, ובמקום זאת פגע בגופם, בביטחונם ובנפשם.
מהצד השני, השופטת התרשמה שהנאשם הוא אדם חיובי שמתמודד עם חיים לא קלים. השופטת הוסיפה שהתביעה נהגה בחוסר אחריות כשהציעה לנאשם הסדר טיעון אף שהיה זה ברור כי לא היה מקום לכך בתיק כזה, והסבה לו צער רב, באשר הוא פיתח תקוות שווא.
השופטת שיבחה את הנאשם על הסכמתו האצילה לביטול הסדר הטיעון, ובסופו של דבר גזרה עליו 6 חודשי מאסר בפועל, פסילת רישיון ל-5 שנים, מאסר ופסילה על תנאי.
בית המשפט סירב לקבל כפשוטו הסדר טיעון מקל וביקש לקבל תמונת מצב עדכנית באשר למצב הנפגעים בתאונה. משהתבררה חומרת מצבה של הנפגעת העיקרית, חזרה בה התביעה מההסדר ובסופו של ההליך נידון הנהג למאסר ממש. פסק הדין ממחיש את מגמת ההחמרה שחלה בפסיקה כאשר עסקינן בתאונות דרכים עם תוצאות קשות, ומוכיח כי גם מי שלא גרם לאבדות בנפש, יכול למצוא עצמו מרצה עונש מאסר בכלא.
* עו"ד שלומי בר עוסק בדיני תעבורה
** הכותב לא ייצג בתיק.
*** המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.