בית המשפט אישר את הצעת הגבר ששקע בחובות של כ-3.5 מיליון שקל, לה הסכימו הממונה והנאמן, לפיה הוא ישלם רק 204,000 שקל בפריסה נוחה
כ-6% בלבד מחובותיו העצומים: זה מה שיצטרך חדל פירעון לשלם, בפריסה לחמש שנים, על מנת לקבל הפטר מחובות. פריצת הדרך לשיקום הכלכלי הדרמטי נרשמה בינואר האחרון, אז הודיע הנאמן שהצעת החייב לשלם 204,000 שקל, ובכך להביא למחיקת חובותיו בסך כ-3,500,000 שקל, מקובלת עליו ועל הממונה. השופט ירון גולן מבית משפט השלום בבאר שבע אישר לאחרונה את הסכמת הצדדים.
זהו לא הליך חדלות הפירעון הראשון שמנהל החייב: ביולי 2019 בוטל הליך קודם שנפתח בעניינו עקב התנהלות חסרת תום לב מצדו וצבירת מחדלים. לאחר כארבע שנים, ביוני 2023, ניתן לבקשתו צו לפתיחת הליך חדלות פירעון נוסף, בתקווה שהפעם יזכה לשיקום כלכלי אמיתי שיוציא אותו מהבוץ לדרך חדשה, תוך הפחתת חלק נכבד מעול חובותיו.
כחלק מההליך אושרו תביעות חוב של נושי החייב בסך גבוה ביותר, של 3,423,215 שקל. תביעה נוספת, בסך 81,661 שקל, טרם הוכרעה. על הרקע להסתבכותו העצומה סיפר החייב בבית המשפט, שהיא החלה במהלך נישואיו הקודמים. כיום, לדבריו, הוא מתגורר עם בת-זוגו בדירה הרשומה על-שמה, וקיימת ביניהם הפרדה רכושית מלאה - איתות, כביכול, שאין מה לחפש אצלה לצורך כיסוי חובותיו.
בינואר האחרון הגיש החייב לבית המשפט הצעה לתוכנית פירעון. על-פי המתווה המוצע הוא יעשיר את קופת הנשייה ב-204,000 שקל בפריסה ל-60 תשלומים, ובכך יקבל הפטר. פריצת דרך משמעותית בתיק נרשמה ארבעה ימים בלבד לאחר מכן, אז הודיע הנאמן שההצעה מקובלת עליו ועל הממונה, זאת בכפוף להשלמת מסמכים הקשורים בחברה שבה מועסק החייב, אשר לזוגתו מניות בה.
3,400 שקל בחודש
בהודעה נוספת שהגיש הנאמן לפני כשבועיים לבית המשפט, חזר על עמדתו שלפיה אין לו התנגדות כי יינתן צו שיקום כלכלי במסגרתו תאושר התוכנית שהציע החייב; אך זאת "בכפוף לזכותו (של הנאמן) להגיש כל בקשה בעניין רעיית היחיד ונכסים הרשומים על שמה". בין לבין סיפר הנאמן שמלוא המסמכים הקשורים בחברה טרם נמסרו לו.
"לאחר ששקלתי בעניין מצאתי לאמץ את הסכמת הצדדים", כתב השופט גולן והוסיף: "גובה צו התשלומים משקף את פוטנציאל הכנסותיו של היחיד, ואורך התקופה את מחדליו". בהתאם לכך הוא קבע שהחייב יקבל הפטר אם ישלם 204,000 שקל ב-60 תשלומים שווים של 3,400 שקל כל אחד.
בתוך כך הזהיר השופט את החייב שאם לא יעמוד בתנאים הכלליים של תוכנית השיקום, הוא עלול למצוא עד מהרה את הליך חדלות הפירעון מבוטל, ואת עצמו חוזר לבוץ החובות. בין היתר הוא הדגיש בהקשר הזה שעל האיש להעביר לקופת הנשייה כל נכס שיגיע לידיו במהלך תקופת השיקום, לרבות ירושה, כאשר עד להעברתו ייאסר עליו לבצע בו פעולה כלשהי.
לעומת זאת, הבהיר השופט, אם וכאשר יעמוד החייב בהצלחה בתוכנית הפירעון - הוא יוכל לפנות בתום תקופת התשלומים לממונה לצורך קבלת הפטר.
- ב"כ החייב: עו"ד עמירם אלקובי
- ב"כ הממונה: עו"ד סיגל חביב
- הנאמן: עו"ד אהוד שמואל
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.