למרות חובות של מיליונים האיש יוצא לקרוזים, נוסע לחו"ל וקונה בגדי מעצבים. אחרי שנקבע כי יקבל הפטר בתנאי שישלם 132 אלף שקל ב-42 תשלומים, הוא ביקש לפרוע את החוב "במכה"
חייב 5.5 מיליון שקל – ומנהל אורח חיים ראוותני: כך נטען לגבי איש המנהל בימים אלה הליך חדלות פירעון. למרות זאת, בפברואר האחרון נקבע שהאיש יוכל לקבל הפטר אם ישלם סכום מסוים מדי חודש, למשך שלוש וחצי שנים. אלא שפחות מחצי שנה לאחר מכן עתר החייב לפרוע את התשלומים במלואם נוכח הלוואה שקיבל מהורי אשתו, ובכך לקצר את הדרך להפטר. השופט עדי אברונין מבית משפט השלום בראשון לציון דחה את בקשתו.
במרץ 2022 ניתן לבקשת החייב, נשוי ואב ל-2, צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון, זאת נוכח חובותיו העצומים בסך כולל של 5,437,389 שקל. אף שמצופה היה כי ינהג בצניעות ובמתינות כראוי לאדם המבקש סיוע עקב היקלעות לחובות, נטען לגביו שהלכה למעשה הוא מנהל אורח חיים ראוותני, "על גבול האוליגרכי", הכולל בין היתר שיט ביאכטות, נסיעה ברכבי פאר ומגורים בדירת חמישה חדרים בשווי 7,900 שקל לחודש.
למרות זאת, וחרף המלצות לביטול ההליך עקב התנהלות החייב, בפברואר האחרון צעד בית המשפט לקראתו ונתן לו הזדמנות לקבל הפטר, אם ישלם 3,150 שקל לחודש למשך 42 חודשים, ובסך הכול 132,300 שקל.
וראה זה פלא, פחות מחמישה חודשים אחרי פסק הדין שקבע את תכנית התשלומים, עתר החייב לסלק אותה במלואה באמצעות כספים שקיבל לטענתו מחמיו וחמותו, ובכך לקצר את הדרך משמעותית להפטר המיוחל. החייב הסביר את ההיגיון בבקשה, בכך שהורי אשתו בסך הכול רוצים לעזור לאדם הנשוי לבתם, בכך שיקדימו את מועד הסיום הצפוי של הליך חדלות הפירעון באמצעות העברת מלוא התשלומים לאלתר.
בעוד שהנאמן לא התנגד לבקשה, הממונה על הליכי חדלות פירעון סירב לקבלה.
לא זכות קנויה
"אף שלכאורה הקדמת התשלומים משרתת הן את האינטרס של החייב והן את האינטרס של הנושים, אין זכות מוקנית להקדמת תשלומים", ציטט השופט אברונין מפסיקה הרלוונטית. פסיקה נוספת שאליה הפנה, מדגישה שכאשר מוגשת בקשה להקדמת תשלום זמן קצר לאחר שניתן צו שיקום כלכלי שבמסגרתו נדרש החייב לשלם רק חלק קטן מהחוב, הדבר מעורר קשיים לא מבוטלים.
יישום הפסיקה על המקרה הנוכחי, לדברי השופט, מלמד שישנו קושי ממשי עם בקשת החייב להקדמת התשלום. בראש ובראשונה, עיתוי הבקשה – פחות מחמישה חודשים לאחר פסק הדין בעניין צו התשלומים – בשילוב עם חלקו המזערי של החוב בו נדרש החייב לעמוד במסגרתו, מקשים לפי הפסיקה להיעתר לבקשת ההקדמה.
יתרה מכך, בפסק הדין מפברואר האחרון, בית המשפט האריך במתכוון את תקופת התשלומים של החייב מעבר לשלוש השנים הקבועות בחוק. הבקשה לקצר כעת את התקופה באופן קיצוני לצורך קבלת ההפטר, סותרת את תכליתו השיקומית של החוק.
לזאת הוסיף השופט את התנהלותו הפזרנית הנטענת של החייב, המבטאת את אי הפנמתו לגבי המקום שבו הוא נמצא – הליך חדלות פירעון הדורש צניעות והתנהלות כלכלית זהירה.
בשקלול הנתונים קבע השופט שאין מקום להקדמת התשלומים, והורה על דחיית הבקשה. החייב יאלץ להיאזר בסבלנות עד לקבלת ההפטר.
- ב"כ החייב: עו"ד אביאל זיו (זיסקוביץ')
- ב"כ הממונה: עו"ד סיון קאופמן
- הנאמן: עו"ד שחר בן-נאים
עו"ד תום רון גלאור
עוסק/ת ב-
חדלות פירעון
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.