אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני חוזים >> סוף לסכסוך: פז תשלם 4 מיליון ש' פיצויים על הפרת הסכם פשרה

סוף לסכסוך: פז תשלם 4 מיליון ש' פיצויים על הפרת הסכם פשרה

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 25/01/2021 15:31:00 | גרסת הדפסה

עורך דין חוזים, אושר הסדר גישור: פז תשלם 7.58 מיליון ש' פיצויים לבעלי תחנת דלקאילוסטרציה: sippakorn yamkasikorn on Unsplash

במקביל לפיצוי תמכור פז את זכויות החכירה שלה בתחנת דלק תמורת כ-3.5 מיליון שקלים. כך נקבע בהסכמי פשרה וגישור שנכרתו בינה לבין מפעילת התחנה ובעלי הקרקע

השופטת יסכה רוטנברג מבית המשפט המחוזי בלוד אישרה לאחרונה הסדר גישור שגובש בין תחנת הדלק "חוואסה" שבחיפה ובעלי הזכויות בקרקע לבין חברת הדלק פז ששכרה מהם את התחנה בשרשרת הסכמים היסטוריים שכללו גם הסדר בלעדיות לשיווק מוצריה עד 2049. הסדר הגישור גובש ביחד עם הסכם פשרה אחרי שנים ארוכות וקובע כי פז תשלם 4 מיליון שקלים על הפרת הסכם פשרה קודם ותמכור את זכויות השכירות תמורת כ-3.5 מיליון שקלים. ההתקשרות בין הצדדים תסתיים 22 שנים לפני המועד (ב-2027). 

בעלי זכויות החכירה בתחנה חתמו על מספר הסכמים עם פז והעניקו לה זכות חכירת משנה וזכות בלעדיות שחייבה את מפעילת התחנה, חברת "חוואסה", לשווק ולהפיץ בה רק את מוצריה של פז עד 2049.

לפני כ-15 שנה נחתם בין הצדדים הסכם פשרה במסגרת תביעה שהגישו מפעילת התחנה ובעלי הזכויות לביטול ההסכמים ההיסטוריים בטענה שמדובר בהסדרים כובלים ולא חוקיים. בהסכם הפשרה נקבע כי התביעה לביטול ההסכמים תידחה ואילו פז תפעיל אותה תמורת תשלום שכירות עד תום תקופת החכירה.

אלא שב-2012 הפסיקה פז לשלם את דמי השכירות מאחר שלטענתה בעלי התחנה לא עמדו בהתחייבותם בהסכם הפשרה לרשום את זכות חכירת המשנה שלה. כתוצאה מכך נקטו בעלי הזכויות וחוואסה בהליך משפטי באמצעות עו"ד ערן לב, שהוכרע ב-2018 בבית המשפט העליון. 

בפסק הדין של בית המשפט העליון נקבע כי פז הפרה את הסכם הפשרה אבל עם זאת, התוצאה לא הייתה ביטול זכויות החכירה שלה אלא החזרת ההליך לבית המשפט המחוזי כדי שידון לגופו של עניין בטענת חוואסה ובעלי הזכויות בנוגע לביטול ההסכמים ההיסטוריים.

בתום הליך נוסף קבע בית המשפט המחוזי כי לבעלי התחנה אין זכות לטעון לאי חוקיות או לבטלות ההסכמים ההיסטוריים בשל הוויתור שלהם על טענות אלה במסגרת הסכם הפשרה.

לאחר שבעלי הזכויות הגישו באמצעות עו"ד ערן לב ערעור על פסק זה לבית המשפט העליון ותביעה כספית לבית המשפט המחוזי מרכז בגין הפרת הסכם הפשרה ולאחר שפז הגישה תביעה שכנגד לחלקה בדמי השכירות שנגבו בגין הפעלת עסקים נוספים בתחנה, פנו הצדדים אל המגשר עו"ד עמוס גבריאלי וגיבשו הסדר גישור לסילוק סופי ומוחלט של טענותיהם. פז יוצגה בהליך על-ידי עו"ד אורית יולס-דבי ממשרד ש. הורוביץ.

ירכשו את הזכויות חזרה

לפי הסדר הגישור, "חוואסה" תמשיך להפעיל את התחנה ברציפות עד סוף 2027 בלבד תוך קיצור תקופת ההסכמים ההיסטוריים.

עוד סוכם כי התביעה שכנגד שהגישה פז תידחה וכי פז תשלם לתחנת הדלק כ-4 מיליון שקלים מהסכום ישולמו כפיצוי על הפרת הסכם הפשרה, ותמכור את זכויות החכירה תמורת כ-3.5 מיליון שקלים, וזאת בהתאם להסכם פשרה נוסף שנכרת בין הצדדים.

לאחרונה, אישרה השופטת יסכה רוטנברג את הסדר הגישור והעניקה לו תוקף של פסק דין.

  • ב"כ חוואסה ובעלי הזכויות: עו"ד ערן לב
  • ב"כ פז: עו"ד אורית יולס-דבי ממשרד ש. הורוביץ
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני חוזים באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני חוזים

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ