אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני עבודה >> אלבר תפצה עובדת ניקיון שפוטרה אחרי חופשת לידה

אלבר תפצה עובדת ניקיון שפוטרה אחרי חופשת לידה

מאת: עו"ד לילך סנג'רו | תאריך פרסום : 10/11/2021 08:41:00 | גרסת הדפסה

עו"ד לילך סנג'רו | אילוסטרציה חיצונית: CDC, Unsplash

עובדת מאריתריאה שהועסקה פחות משנתיים תקבל 84,000 שקל. חברת הליסינג העסיקה אותה באמצעות חברת כוח אדם והן חויבו יחד בפיצוי

השופט אורן שגב קיבל לאחרונה תביעה שהגישה אזרחית אריתריאה שהועסקה בניקיון בחברת אלבר באמצעות חברת כוח האדם ״דן תפעול ושירותים לוגיסטיים״. בפסק הדין נקבע כי העובדת פוטרה בסוף חופשת הלידה שלה בניגוד לחוק וכי לא שולמו לה זכויות סוציאליות שונות. השופט קבע שאלבר היא ״מעסיקה במשותף״ של העובדת מכיוון שלא ערכה פיקוח נאות על תנאי ההעסקה.

התובעת סיפרה כי הועסקה בעבודות ניקיון בסניף של אלבר במשך כשנתיים וחצי. לטענתה, היא פוטרה בהיריון מתקדם, כשהיא בחודש שמיני, ללא שימוע וללא הודעה מוקדמת.

העובדת ציינה כי בנובמבר 2017, בעודה בהיריון, זומנה לשיחת שימוע באמצעות הודעת ווטסאפ בעקבות תלונות שהתקבלו על תפקודה. 

היא לא הגיעה לפגישה ולמחרת פנתה למעסיקתה, חברת כוח האדם, באמצעות קו לעובד וטענה כי פוטרה בהיותה בהיריון. בעקבות זאת היא הוחזרה לעבודה אך זמן קצר לאחר מכן יצאה לחופשת לידה שלאחריה הסתיימו יחסי ההעסקה.

אלבר טענה כי העובדת הועסקה באמצעות חברת כוח האדם והיא האחראית הבלעדית כלפיה. לטענתה, בינה לבין התובעת לא התקיימו יחסי עבודה.

חברת כוח האדם טענה כי התובעת כלל לא פוטרה מעבודתה אלא סיימה לעבוד, לבקשתה, לצורך יציאתה לחופשת לידה מוקדמת. היא טענה כי מטרתה היחידה בזימון לשימוע הייתה להציב את התובעת באתר עבודה אחר אך התובעת לא התייצבה לשימוע. 

החברה הוסיפה כי לקראת סיום חופשת הלידה העובדת ביקשה לחזור בדיוק לאותו תפקיד אך הדבר לא היה אפשרי מכיוון שהחברה הפסיקה לספק שירותים לאותו סניף של אלבר בו הועסקה. 

תמונה מדאיגה

השופט אורן שגב מבית הדין לעבודה בתל אביב קבע שמחומר הראיות עלה שהתובעת לא פוטרה על ידי חברת כוח האדם לפני היציאה לחופשת לידה אלא לא הוחזרה לעבודה בתום חופשת הלידה.  

השופט דחה את טענות חברת כוח האדם בעניין וקבע כי מצופה היה מהחברה לפנות לתובעת, ליידע אותה שהיא אינה מספקת שירותים יותר לסניף בו הועסקה ולפרוש בפניה את החלופות הקיימות. יתירה מכך, לא הוצגה כל ראיה לכך שהחברה אכן הפסיקה לספק שירותים לאלבר בסניף בו הועסקה התובעת ולא הוצגה שום תלונה על תפקודה. בנסיבות אלה, המסקנה היא שהעסקתה של התובעת הסתיימה שלא כדין בסוף חופשת הלידה בתוך התקופה המוגנת ובניגוד לחוק עבודת נשים.

באשר לאחריות אלבר כתב השופט כי התנהלותה התאפיינה ב״עצימת עיניים״ ולא היה מעקב אחר שעות העבודה של התובעת. כפועל יוצא מכך אלבר לא ווידאה כי זכויותיה של התובעת נשמרות. מצב זה מעיד על ״תמונה מדאיגה״ של מתכונת העסקה משולשת הפוגעת בזכויות התובעת.

בנוסף להיעדר הפיקוח אלבר גם לא הציגה את הסכם ההתקשרות עם חברת כוח האדם ולא ניתן לבחון אם ההסדר ביניהן מאפשר תשלום של כלל זכויות התובעת או שמדובר בהסכם מקפח. בנסיבות אלה קבע השופט שהיא ״מעסיקה במשותף״ של התובעת ואחראית כלפיה.

בסיכומו של דבר חויבו שתי הנתבעות לפצות את התובעת בסכום של 76,299 שקל בתוספת הוצאות של 7,000 שקל.

  • ב״כ התובעת: עו"ד מיכאל כהן
  • ב״כ אלבר: עו"ד זוהר גיפס
  • ב״כ דן תפעול ושירותים לוגיסטים: עו"ד גרא פולגר
עו"ד לילך סנג'רו עוסק/ת ב- דיני עבודה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני עבודה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני עבודה
היריון ולידה: המדריך השלם לזכויות הגבר
עו"ד מידן גריסרו. צילום: עדי ארד
מעסיקים, מדוע כדאי לכם לשמור על זכויות העובדים שלכם?
עו"ד שרית לנגה כהן (צילום: אופיר הראל)
לקחה צ'אנס מקצועי והיום יוצרת תקדימים
עו"ד ורד שדות | צילום אלדד רפאלי

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ