אם הגישה תביעה למזונות עבר והחזרי הוצאות אחרי שמימנה לבדה את בתה במשך 4 שנים. האב מצדו טען שהעיכוב בהגשת התביעה מעיד כי האם ויתרה על הכספים אך בית המשפט לא הסכים עמו.
בית המשפט למשפחה בפתח תקווה חייב לאחרונה אב להחזיר לאם בתו כ-90 אלף שקל עבור מזונות והוצאות נוספות שנשאה בהן לבדה במשך 4 שנים תמימות. האב טען כי האם ויתרה על הכספים אבל השופטת אילת גולן-תבורי דחתה את טענתו וקבעה כי האם זכאית להחזרים.
הורי הילדה, שנולדה ב-2010, נפרדו עוד במהלך ההיריון. יום לאחר הלידה הודיעה האם לאב שנולדה לו בת אך האב בחר שלא לקחת חלק בחייה – רגשית או כלכלית – עד שמלאו לה 4 שנים.
באותה תקופה אמה הגישה נגדו תביעת מזונות במסגרתה דרשה גם החזרים על מזונות עבר. במסגרת התביעה השניים הגיעו להסכמה שלפיה האב ישלם מעתה ואילך מזונות בסך 1,550 שקלים לחודש אבל הם לא הצליחו ליישב את ההדורים לגבי מזונות העבר.
האם טענה כי האב צריך להחזיר לה את המזונות וההוצאות שהוציאה עבור הילדה מיום לידתה ועד גיל ארבע, כגון מגורים, מעון, גן וקייטנה.
האב טען בין השאר כי האם המתינה 4 שנים עד להגשת התביעה ויש לדחות אותה בגלל השיהוי הגדול. בנוסף, במהלך השנים היא לא התייעצה עמו בנוגע להוצאות ולא סיפקה עבורן הוכחות, ולכן אין לחייבו בהן ודי במזונות שישלם מעתה והלאה.
לעניין העיכוב בהגשת התביעה הסבירה האם שהיא כלל לא רצתה לתבוע מזונות, ועשתה זאת רק כשנוכחה לדעת שהיא לא מצליחה להסתדר ולספק לבתה אפילו את המינימום ההכרחי.
עיכוב אינו ויתור
השופטת גולן-תבורי קיבלה את ההסבר של האם בעניין העיכוב. לצד זאת היא הבהירה כי ההלכה לגבי מזונות קובעת כי כאשר האם לא נשואה (גרושה או פנויה) לא רואים בהמתנה שלה עם הגשת התביעה כוויתור על מזונות.
בנוסף קבעה השופטת שהאם סיפקה די אסמכתאות לכך שהוצאותיה היו לגיטימיות והכרחיות, כך שהן לא חייבו היוועצות כוללת של שני ההורים. עם זאת, השופטת לא מצאה לנכון לחייב את האב בהוצאות המגורים משום שהילדה והאם חיות אצל הסבתא מבלי לשלם על כך.
בסך הכל, לאחר שהשופטת גולן-תבורי ערכה אומדן של מזונות העבר תוך התחשבות ביכולת הכלכלית של שני ההורים, היא חייבה את האב להשיב לאם 88,064 שקלים, כולל הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. בתוך כך השופטת החליטה להקל על האב ולהתחשב בו, ואפשרה לו לשלם את הסכום ב-60 תשלומים.
לחצו כאן לקריאת פסק הדין בתמ"ש 53557-03-15
עו"ד אורלי קעטבי עמיר
עוסק/ת ב-
דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.