בית המשפט אישר תכנית שיקום כלכלי לגרוש ואב ל-3. על מנת לקבל הפטר הוא יצטרך לשלם כעשירית מחובותיו העצומים בפריסה ל-5 וחצי שנים
רואה את האור בקצה המנהרה: בן 50 שנקלע לחובות של למעלה ממיליון שקלים קיבל בבית משפט השלום בתל אביב תכנית שיקום כלכלי אטרקטיבית ביותר – זאת, למרות ירושה שמנה שקיבל, אשר הקשתה בתחילת הדרך לראותו כחדל פירעון הזקוק לשיקום. לפי התכנית שאישר סגן הנשיא אבי שליו, אם יפרע החייב 132 אלף שקלים בלבד ב-66 תשלומים, הוא יקבל הפטר על חובותיו.
זהו לא הליך חדלות הפירעון הראשון של החייב, גרוש ואב לשלושה ילדים שאחד מהם קטין. בעבר הוא ניסה לקבל הפטר על חובותיו בסך למעלה ממיליון שקלים, אליהם נקלע על רקע קריסת עסק השיפוצים שלו, אלא שהליך חדלות הפירעון בעניינו בוטל בנימוק של ניצולו לרעה.
החייב החליט שהוא לא מוותר. הוא פנה לעו"ד אבשלום דמתי ממשרד עו"ד נועם אברהם, על מנת לנסות לקבל תכנית שיקום כלכלי שתוציא אותו מבוץ החובות אחת ולתמיד. במסגרת ההליך השני הוא הצליח אמנם לקבל קציבת מזונות באופן שיאפשר לו לפרוע את חובותיו לצד תשלום המזונות עבור בנו הקטין, אלא שהוא עדיין נתקל בקשיים.
כך, הטיפול השוטף בתיק כלל עיכובי הליכים ועיקולים שרבצו על החייב. בנוסף, ירושה שקיבל האיש מאימו הקשתה על קבלת תכנית פירעון, זאת מאחר שתכנית שיקום ניתנת בדרך כלל למי שהוא חדל אמצעים ואילו כאן נפלו על החייב מן השמיים כספים ונכסים רבים. בנוסף, לחייב ישנה מכונית בבעלותו ועלה חשש שגם היא תחולט לטובת הנושים.
הרכב יישאר ברשותו
ואולם חרף החשש שהתיק לא יגיע לקו הסיום, הצליחו החייב, הממונה על חדלות פירעון שיוצג באמצעות עו"ד גילי בר והנאמן שיוצג על ידי עו"ד שני טננבאום להגיע להסכמה על תכנית שיקום אטרקטיבית במיוחד.
בהתאם לתכנית, במקום לשלם כמיליון שקלים יהיה על החייב לשלם לקופת הנשייה 132 אלף שקלים בלבד בפריסה ל-66 חודשים. במלים אחרות, התכנית קבעה שאם החייב ישלם 2,000 שקל בחודש למשך חמש וחצי שנים, חובותיו יימחקו כלא היו. מדובר בקיצוץ מאסיבי של כ-90% מהחובות לגבר שבתחילת הדרך חשש כי הירושה שקיבל מאימו תוביל לביטול ההליך.
נקודת אור נוספת מבחינתו של החייב אשר נכללה בתכנית השיקום, הייתה שרכבו יישאר בבעלותו ולא ימומש לטובת כיסוי חובותיו. "אין צורך במימוש הרכב בהעדר תועלת", נכתב במתווה עליו הסכימו הצדדים. אגב, במתווה אף צוין שסכום הפירעון מבטא את פדיון זכויות החייב בירושת אימו, באופן שסוגר הרמטית חשש למימוש כספים נוספים מתוכה בהמשך.
"בהסכמת הצדדים, ניתן ליחיד צו שיקום כלכלי אשר תוכנו כמפורט בהסכמות הצדדים" כתב השופט שליו, ובכך העלה את החייב על דרך המלך ליציאה מחובותיו הכבדים.
- ב"כ החייב: עו"ד אבשלום דמתי ממשרד עו"ד נועם אברהם
- ב"כ הממונה על חדלות פירעון: עו"ד גילי בר
- ב"כ הנאמן מטעם הממונה: עו"ד שני טננבאום
לפסק הדין המלא בתיק חדל"פ 25263-11-21
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.