אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> ביה״ד הרבני הגדול הגדיל מזונות: ״800 שקל זה נמוך מאוד״

ביה״ד הרבני הגדול הגדיל מזונות: ״800 שקל זה נמוך מאוד״

מאת: עו״ד חגית זיו | תאריך פרסום : 25/08/2020 08:32:00 | גרסת הדפסה

עו״ד חגית זיו (אילוסטרציה חיצונית: rupixen.com on Unsplash)

בית הדין קיבל ערעור שהגיש אישה על סכום המזונות שקבע בית הדין האזורי. בפסק דין שמשרטט את היקף חובת המזונות המוטלת על הורים נקבע כי האב ישלם 1,000-1,200 שקל לכל ילד  

אישה שנפסקו לטובת ילדיה מזונות בסכום של 800 שקל לילד ערערה לבית הדין הרבני הגדול.  בית הדין קיבל לאחרונה את הערעור תוך שציין כי על פי ההלכה מוטלת על האב חובה לספק את צרכיהם של ילדיו מדין צדקה, גם אם הם גדולים, וניתן לכפות עליו את החיוב. סכום המזונות לילדים הקטנים הוגדל ל-1,200 ולילדים הגדולים ל-1,000 שקל לחודש. השתתפות האב במדור נקבעה ל-2,000 שקל.

בערעור טענה האם כי המזונות שנפסקו בבית הדין הרבני בפתח תקווה, סך של 800 שקל לכל אחד מארבעת ילדיה הקטינים, בתוספת 1,500 שקל למדור הילדים, נמוכים מדי.

הרב דוד ברוך לאו לא התייחס לצרכים של בני המשפחה וליכולות ההשתכרות של הצדדים, שכן לא הוצגו די מסמכים כדי לבסס טענות בהקשר זה. עם זאת הוא הבהיר כי סכום המזונות שנקבע הוא נמוך מאוד: ״נמוך מהמקובל לצורך מזונות הכרחיים לקטינים״. 

הדיין ציין כי האב הצהיר שבידו ממון, ובין היתר הוא קנה דירה חדשה מקבלן מכספי התמורה שהתקבלו ממכירת הדירה המשותפת ומחסכונות הצדדים. 

הרב לאו הפנה לפסיקה שלפיה חוב מזונות לילדים אינו לחובות אחרים שלגביהם משאירים לחייב סכום מסוים לצרכיו ההכרחיים, אלא הוא חייב להתחלק במה שיש לו גם אם אין לו מספיק בשבילו.

הוא ציין כי ההלכה התייחסה לשאלה האם במקרה שבו אין לאב די כספים למזונות ילדיו מהכנסתו השוטפת מוכרים נכסים שלו. בעוד קיימת גישה שלפיה מוכרים נכסים על מנת לפרנס את אשתו אך לא את בניו ובנותיו, פוסקים רבים אחרים כמו השולחן ערוך קבעו כי ניתן למכור נכסים לצורך פרנסת הילדים.

חיוב ממוני

הדיין הבהיר כי ״חיוב בצדקה לצורך מזונות אינו דומה כמתנדב לצדקה או תרומה שאדם נותן כדי לבנות בית כנסת או כל מוסד אחר – שם הצדקה היא מצד נדיבות ליבו של התורם. אולם בחיוב לזון או לפרנס עניים או בניו מדין צדקה, הרי דין צדקה זו כדין חיוב ממוני כאשר הוא אמיד״. בהקשר זה הבהיר הדיין כי ״אמיד״ הוא למעשה כל אדם מן היישוב. 

כלומר, כופים את האב לזון את בנו לכל צרכיו מדין צדקה, גם אם הוא גדול. הדיין הסביר כי בימינו ילדים אינם יכולים להתפרנס וחייב האב לזון אותם עד גיל בגרות. 

הדיין הוסיף כי גם האישה חייבת במזונות ילדיה מדין צדקה ולאחר שהתרשם כי האישה תורמת את חלקה מעל ומעבר לפרנסת הבית, יש לקבל את הערעור.

בסיכומו של דבר הוא פסק כי לשני הילדים הגדולים יעמדו המזונות על סך 1,000 שקל לכל ילד  ולשני הילדים הקטנים יותר יעמדו המזונות על סך 1,200 שקל לכל חודש. 

סכום השתתפות האב במדור הילדים הועמד על סך 2,000 שקל.  

הרב אליעזר איגרא והרב מיכאל עמוס הצטרפו לפסק הדין.

  • ב״כ המערערת: עו"ד ענת לביא־אזולאי
  • ב״כ המשיב: עו"ד לאה שפיגל
עו״ד חגית זיו עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
2

דוחה ומזעזע

מחניף לנשים
1

דוחה ומזעזע

מחניף לנשים
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ