אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> ביקש לחייב את גרושתו למכור את הדירה שקיבלה בגירושים – ונדחה

ביקש לחייב את גרושתו למכור את הדירה שקיבלה בגירושים – ונדחה

מאת: עו"ד רחל מור | תאריך פרסום : 30/11/2021 12:06:00 | גרסת הדפסה

עו"ד משפחה, ביקש לחייב את גרושתו למכור את הדירה שקיבלה בגירושים – ונדחהעו"ד רחל מור | צילום: אור יניב (אילוסטרציה: Leon Seibert, Unsplash)

בהסכם הגירושים נקבע שכשהאישה תמכור את הדירה יקבל הגרוש רבע מהתמורה. בתביעה הוא טען כי הייתה אמורה למכור כשמלאו לבנם הקטן 18 אבל השופט קבע כי לתיאוריה הזו אין שום ביסוס

בית המשפט למשפחה בבאר שבע דחה לאחרונה תביעה לאכיפת הסכם גירושים או תיקון פגם בהסכם, שהגיש גבר גרוש נגד אשתו לשעבר. בתביעה נטען כי האישה מפרה תנאי בהסכם שחייב אותה למכור את הדירה שקיבלה במסגרת הגירושים כשהילד הצעיר מגיע לגיל 18 ולתת לגרוש שלה רבע מהתמורה. אלא שהשופט בן שלו קבע כי ההסכם לא קובע מועד מסוים למכירת הדירה. למעשה, מהלשון הפשוטה והברורה של הסעיף הספציפי עולה כי האישה קיבלה את הזכות הבלעדית להחליט מתי למכור את הדירה, אם בכלל.

בני הזוג לשעבר, הורים לשניים, התגרשו ב-2007 וחתמו על הסכם גירושים כולל שאושר בבית המשפט למשפחה. בהסכם הם קבעו בין היתר כי הזכויות של הבעל בדירה המשותפת יעברו לאישה, והיא תכסה את המשכנתה לבד. עוד נקבע כי האישה תעשה בדירה כרצונה אבל אם תחליט ביום מן הימים למכור אותה תעביר לבעלה 25% מהתמורה.

לפני כשנתיים תבע הבעל לשעבר את גרושתו בטענה שהיא לא מקיימת את התחייבותה בהסכם כיוון שהיא מסרבת למכור את הדירה. לפי גרסתו, אף שהסעיף שעסק במכירה נוסח בצורה ערטילאית, הכוונה הייתה שהיא תמכור ברגע שהילדים שלהם יגיעו לבגרות והילד הקטן כבר הגיע לגיל 18.

האישה שללה את התיאוריה שהציג בעלה לשעבר וטענה שמדובר בתביעת סרק שצריכה להידחות. היא הדגישה כי בהסכם אין כל אזכור למועד מכירה מסוים והיא קיבלה את הזכות לעשות בדירה כרצונה. היא הוסיפה כי בעלה לשעבר מבקש להתערב בסעיף אחד מתוך הסכם גירושים כולל שבמסגרתו עשתה ויתורים לא מעטים בין היתר על כתובה, על ציוד בעסק של בעלה ועל הרכב המשותף. עוד היא הדגישה כי הסכימה לתת לבעלה רבע מהתמורה רק כדי להתגרש אפילו שזה לא השתלם לה כיוון שנאלצה לכסות לבד את המשכנתה הגבוהה על הדירה.

ציפיות אישיות של התובע

השופט בן שלו קבע כי "התובע כשל לשכנע כי לתזה העובדתית לה טען, ישנה אחיזה של ממש במציאות הדברים העובדתית". הוא ציין כי ההוראה המדוברת בהסכם נוסחה בצורה פשוטה וברורה והיא מעניקה לאישה את שיקול הדעת הבלעדי להחליט האם ומתי הדירה תימכר.

השופט הבהיר כי התובע לא הצליח להוכיח שהיו איזשהן הסכמות שונות בעל-פה ונראה כי מדובר בציפיות האישיות שלו. בהקשר הזה ציין השופט כי אם הכוונה הייתה שהדירה תימכר במועד מסוים, אז לא ברור מדוע הדברים לא נכתבו מפורשות בהסכם, בפרט כשמדובר בהסכם שגובש בהליך גישור. יותר מזה, התובע גם לא ביקש "לזקק ולדייק" את הסעיף המדובר בעת אישור ההסכם בבית המשפט.

השופט ציין עוד כי דווקא התכתבויות ותמליל שיחה שהגיש התובע כדי לתמוך בגרסתו מעידים שהנתבעת מעולם לא התחייבה למכור את הדירה במועד מסוים. יותר מזה, הם מחזקים את הגרסה שלה שהסכימה להוסיף את הסעיף רק כדי "להיפטר" ממנו אף שלא היה כדאי עבורה.

לפיכך השופט דחה את התביעה וחייב את התובע לשלם לגרושתו הוצאות של 20,000 שקלים.

  • ב"כ התובע: עו"ד משפחה, יצחק קארו 
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד דן מלכיאלי
עו"ד רחל מור עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
בעקבות פרשת גז: על תופעת הסרבנות והדרכים להתמודד איתה
עו"ד אביטל רבינוביץ, צילום: רונן עמרני

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ