אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> ביקשה מפגשים בפיקוח כי האב חולה אפילפסיה

ביקשה מפגשים בפיקוח כי האב חולה אפילפסיה

מאת: עו"ד אברהם אלטלף | תאריך פרסום : 26/11/2020 12:22:00 | גרסת הדפסה

עו"ד דיני משפחה, ביקשה מפגשים בפיקוח כי האב חולה אפילפסיהעו"ד אברהם אלטלף (אילוסטרציה: Brett Jordan on Unsplash)

האם טענה שכשהאב בהתקף הוא לא משגיח על הילד ומפחיד אותו. השופט מצא את הדרישה מקוממת: "לא מעט ילדים חיים עם הורים הסובלים מלקויות קשות הרבה יותר ועדיין סובר הדין הישראלי כי ילד מקבל את הורהו כפי שהוא"

אם ביקשה לאחרונה שהמפגשים בין בנה בן ה-9 לבין אביו יתקיימו תחת פיקוח משום שהאב חולה אפילפסיה וכשהוא נכנס להתקף הוא לא משגיח על הילד ומפחיד אותו. שופט בית המשפט למשפחה בתל-אביב ארז שני מצא את הבקשה מקוממת ומנוגדת לחוק. "עצם היותו של אדם לוקה באפילפסיה אינה הופכת אותו למי שצריך לראות את ילדיו במרכז קשר". 

בבקשה דרשה האם כי האב יגלה את כל המידע על מצבו הרפואי ויפגוש את בנו רק במרכז קשר כדי שיהיה עליו פיקוח נוכח מחלתו והסיכוי שיקבל באמצע השהות עם הילד התקף. מעבר לכך היא ציינה כי לאחר שדובבה את הילד גילתה כי האב מסכן אותו – לוקח אותו לים בשעות שמש מסוכנות, חוצה עמו את הכביש כשהרמזור אדום ומכריח אותו לשטוף את הבית.

האב הכחיש את הדברים כמובן אבל הסכים שיש מקום להתערבות של עובדת סוציאלית מטעם לשכת הרווחה בנוגע לחלוקת זמני השהות ויישומם, כשלטענתו האם מנסה לפגוע בזכויותיו ההוריות ובקשר בינו לבין הילד.

לא יכולה להכתיב מתי ואיך

השופט ארז שני מתח ביקורת על הבקשה וקבע כי האם מבקשת סעד חמור מאוד להגבלת הזכות של האב להיפגש עם בנו מבלי שהציגה טעם אמיתי וכבד משקל.

התבססות הבקשה על מחלת האב, הוסיף, אף נוגדת את החוק שלא מאפשר לשלול זכויות מהורים רק בשל מחלה או נכות. "לא מעט ילדים חיים עם הורים הסובלים מלקויות קשות הרבה יותר מאפילפסיה, מי מהם נכווה, מי מהם נכה או חולה קשה ועדיין, סובר הדין הישראלי כי ילד מקבל את הורהו כפי שהוא ואפילפסיה אינה טעם לשלוח ילד למרכז הקשר", כתב.

באשר ליתר הטענות הבהיר השופט כי לאם אין כל זכות להתערב באופן שבו האב שומר על הילד בזמן שהוא באחריותו. "איש לא מינה את האם לדובב את הקטין ולשלול מן האב את זכותו לשהות עם הקטין", הבהיר. האם לא יכולה להכתיב לאב מתי ללכת לים או איך לחצות את הכביש עם הילד, והבחירה לנקות את הבית בצוותא היא לגיטימית לגמרי ואף יש בה אלמנט חינוכי, הוסיף.

השופט הדגיש כי הטענות של האם ממש מצדיקות לדחות את התביעה מחוסר עילה תוך חיוב משמעותי בהוצאות.

ואולם, מאחר שיש הסכמה בין שני ההורים כי בשל היחסים הבעייתיים יש מקום למעורבות הרווחה, החליט השופט למנות עובדת סוציאלית ממחלקת הרווחה בעירייה בה הם מתגוררים שתקבע את זמני שהות ולהפנות את ההורים להדרכה הורית. עוד נקבע כי כל הורה יאפשר לילד לשוחח עם ההורה האחר פעם אחת ביום כשהוא אצלו.

לא נפסקו הוצאות.

עו"ד אברהם אלטלף עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
״בניית הסכמות״: לתכנן את הזקנה ולשמור על המשפחה
עו״ד אסנת הכהן (צילום: רינת בורג)
המדריך להורים גרושים בימי קורונה
עו"ד עדי חן | צילום: אוראל כהן

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ