אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני חוזים >> בית האבות מאס בקשישה, בית המשפט אילץ אותו להתמודד

בית האבות מאס בקשישה, בית המשפט אילץ אותו להתמודד

מאת: עו"ד דוד דרוטמן | תאריך פרסום : 23/08/2017 16:45:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Sayan Puangkham, 123rf.com

קשישים רבים המתגוררים בבתי אבות נתונים לחסדי הצוות המטפל. לעיתים, הצוות שוכח שמדובר באוכלוסייה שמצבה הבריאותי משפיע גם על התנהגותה, ומסרב לטפל בהם. טוב שיש מי שיזכיר לו לא להשליכם לעת זקנה.

בית משפט השלום בהרצליה דחה באחרונה בקשה שהגיש בית האבות "משהד" להעברת קשישה השוהה במקום למוסד חלופי, בטענה שהתנהגותה מפריעה לניהול התקין שלו. השופט יוסי ברכיה סבר שבית האבות מפריז בטענותיו וקבע כי הקשישה תמשיך להתגורר במקום.

בפברואר האחרון, קשישה בת 75 המתגוררת מזה כ-3 שנים בבית האבות "משהד" בהרצליה, עמדה בפני סכנת "פינוי" בניגוד לרצונה, לאחר שבית האבות פנה לבית המשפט וביקש ממנו להורות על העברתה למוסד אחר.

בבקשה נטען כי ב"משהד" מטופלת אוכלוסיה מבוגרת בעלת יכולת תפקוד עצמאית והקשישה לא מתאימה למקום מאחר שהיא סובלת מהפרעות אישיות, אינה שולטת בצרכיה, מתנהגת באגרסיביות, לא מצייתת לכללי המקום, מנבלת את הפה ומטרידה את יתר הדיירים.

המוסד טען כי הקשישה לא שיפרה את התנהגותה חרף שיחות רבות שקיימו עמה בנושא ומתעקשת להישאר במקום למרות שהתבקשה לעזוב.

השופט ברכיה מינה מומחה שיעריך את מצבה של הקשישה על מנת לבדוק האם היא יכולה להמשיך לשהות ב"משהד" ואילו אפשרויות חלופיות עומדות בפניה. מלבד זאת, השופט ביקש להתרשם מהמקום בעצמו וקיים את אחד הדיונים שם.

צריך "לנשוך שפתיים"

לאחר התרשמותו האישית וקבלת חוות דעתו של המומחה השופט מצא שאין מקום לקבל את בקשת המוסד.

השופט הסביר כי החוק העניק לבתי המשפט סמכות להורות על הוצאת קשיש ממוסד במידה ששוכנע כי התנהגותו מפריעה לניהול התקין של המקום ויש לו מקום מגורים חלופי המתאים לצרכיו, אולם הפעלת סמכות זו צריכה להיעשות ברגישות ותוך שימת לב לכך שהאירוע עלול להשפיע קשות על הקשיש.

במקרה זה, השופט ברכיה קיבל את המלצת המומחה שסבר כי אין להעביר את הקשישה למוסד חלופי. המומחה ציין כי יכולותיה התפקודיות ושיקול הדעת שלה  סבירים, והיא אינה מסכנת את עצמה או את סביבתה, ולכן מתאימה לשהות בבית האבות הנוכחי המאכלס אוכלוסיה עצמאית. מלבד זאת, לנוכח התנגדותה לעזיבה היא עלולה לחוות קשיי השתלבות אם תועבר למקום אחר.

בהמשך, השופט התרשם כי צוות בית האבות אומנם רוצה בטובת דייריו אך טענותיו כלפי הקשישה היו מוגזמות, והוא לא שוכנע שהשארתה במקום תזיק לניהולו התקין.

בסופו של יום, התביעה נדחתה לאחר שהשופט קבע כי הוא לא מוצא לנכון להורות על העברת הקשישה למקום חלופי רק בשל בעיות התנהגותיות, והורה לצוות בית האבות "לנשוך שפתיים" ולתגבר את הטיפול בקשישה.

לא נפסקו הוצאות.

  • שם ב"כ התובעת לא צוין בפסק הדין
עו"ד דוד דרוטמן עוסק/ת ב- דיני חוזים
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני חוזים באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני חוזים

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ