אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מקרקעין ונדל"ן >> בני זוג שקנו דירה נאבקו בנושים של המוכר – וניצחו

בני זוג שקנו דירה נאבקו בנושים של המוכר – וניצחו

מאת: עו"ד טמיר כרמי | תאריך פרסום : 20/11/2022 11:52:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Kenny Eliason, Unsplash

לאחר שהרוכשים שילמו את התשלום הראשון הנושים הטילו עיקולים על הנכס ודרשו לקבל את מלוא יתרת התמורה. בית המשפט אפשר לקונים להעביר קודם כל את הסכום הדרוש לפירעון המשכנתה, ובכך להבטיח שיקבלו את הדירה 

השופט עידו כפכפי קיבל לאחרונה תביעה של קונים שרכשו דירה בשנה שעברה מבני זוג ונאלצו להתמודד מול נושים של הבעל. לאחר שהקונים העבירו תשלום ראשון על הדירה, הנושים הטילו עיקולים על הנכס ודרשו לקבל לידם את יתרת התמורה שלא שולמה למוכרים – כולל סכום שהקונים היו אמורים להעביר לבנק לפירעון המשכנתה. השופט קבע שזכותם של הקונים גוברת וכי הם יעבירו את המשכנתה לבנק תוך שיתרת התמורה תחולק בין הנושים לבין אשת החייב.

הקונים חתמו בספטמבר 2021 על הסכם מכר לרכישת דירה ב-1.7 מיליון שקל. על הדירה רובצת משכנתה של כ-700,000 שקל בגין הלוואה שנטלו המוכרים מבנק לאומי לצורך רכישתה. בהסכם המכר סוכם שהקונים יפרעו את המשכנתה ישירות מול הבנק, כחלק מתשלום התמורה.

הקונים שילמו על חשבון התמורה 400,000 שקל ונרשמה לטובתם הערת אזהרה.

באוקטובר 2021, בטרם הספיקו הקונים להעביר את יתרת התשלומים, הוטל עיקול על הדירה על ידי חברת מימון בגין חוב של המוכר. בסמוך לאחר מכן נרשמו עיקולים נוספים בגין חובות המוכר, לטובת הבנק הבינלאומי, בנק הפועלים ובנק מזרחי טפחות. לאחר הגשת התביעה הוגשו עיקולים נוספים – כולם בגין חובות שצבר האיש בסכום של כ-1,330,000 שקל.

בתביעה עתרו הקונים לאפשר להם לשלם את יתרת המשכנתה לבנק לאומי ולתת הוראות בדבר אופן תשלום יתרת התמורה. עוד הם ביקשו להצהיר כי לאחר שישלמו את המשכנתה ואת יתרת התמורה בהתאם להוראות בית המשפט העיקולים יבוטלו.

הנושים סברו כי זכותם לקבל לידיהם את מלוא יתרת התמורה עדיפה על הזכות של הקונים לפדות את המשכנתה ועל זכות הבנק הממשכן לקבל את החזר ההלוואה.

בנסיבות אלה דרשו הנושים כי יתרת התמורה, בסך 1,300,000 שקל תחולק ביניהם לפי היקף הנשייה.

הבנק הממשכן טען כי אם לא תסולק המשכנתה לא ניתן יהיה להוציא לפועל את הסכם המכר, ומדובר בתוצאה משפטית שאינה מתקבלת על הדעת.

זכויות הקונים גוברות

השופט עידו כפכפי מבית משפט השלום באשקלון הבהיר שאין מניעה לעקל את יתרת התמורה למרות הערת האזהרה, אך הנושים לא יכולים להיות במצב טוב יותר מהמצב בו היו לו היו פועלים לממש את הדירה.

הוא הדגיש שבמימוש דירה של בני זוג בגין חובות של אחד מהם, הכלל הוא כי תחילה פורעים את המשכנתה על הנכס, לאחר מכן מנכים את הוצאות הכינוס ואת היתרה מחלקים בין בני הזוג, כאשר הנושים מתחלקים רק במחצית התמורה שנותרה לחייב.

לכן, התוצאה הצודקת העולה בקנה אחד עם אופן מימוש נכסים היא שמהתמורה תיפרע תחילה יתרת המשכנתה, והיתרה שתיוותר תחולק בין בני הזוג באופן שנושי הבעל יקבלו את חלקו לפי שיעור החובות.

בסופו של דבר קבע השופט כי זכויות הקונים גוברות על המעקלים, ומכספי התמורה הם זכאים לשלם תחילה את יתרת המשכנתה. לאחר פירעון המשכנתה הקונים ישלמו 600,000 שקל שיחולקו בין הנושים לבין אשת המוכר.

לא ניתן צו להוצאות.

  • ב״כ התובעים: עו"ד יוסף אוריין
  • ב״כ המוכרים: עו"ד ויקי חיים שמעוני
  • ב״כ קרן מפרש פתרונות מימון בע"מ: עו"ד דרור דוידוביץ
  • ב״כ בנק הפועלים: עו"ד אריה חגי ועו״ד קרין זאבי 
  • ב״כ בנק מזרחי טפחות: עו"ד מורן אלנר, עו"ד יונה לוברט
  • ב״כ הבנק הבינלאומי: עו"ד דוד בטאט
  • ב״כ בנק לאומי: עו"ד יואל דדון
עו"ד טמיר כרמי עוסק/ת ב- מקרקעין ונדל"ן
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מקרקעין ונדל"ן באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מקרקעין ונדל"ן
עסקאות מכר דירה – על אחריות המוכר ואחריות הקונה
עו"ד שרית לנגה כהן, צילום: אופיר הראל

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ