בתביעה שהוגשה לבית המשפט נכתב כי התנהלות הצוות הרפואי בבית החולים בילינסון צילקה את היולדת פיזית ונפשית, והותירה אותה נכה
לבית משפט השלום בראשון לציון הוגשה לאחרונה תביעת רשלנות רפואית נגד שירותי בריאות כללית, כבעלי המרכז הרפואי רבין (בילינסון). לטענת התובעת, צעירה כבת 21, צוות בית החולים התרשל כלפיה בקשר לניתוח קיסרי אותו עברה, אשר במהלכו נולד בנה. תוצאת הרשלנות, לטענתה, הינה בפגיעה קשה בפוריות שלה ובאובדן כושר עבודתה.
התובעת הגיעה בספטמבר 2022 למיון יולדות בבילינסון כשהיא בשבוע ה-40+4 להריונה. לדבריה, לאחר יומיים שבהן הלידה לא התקדמה כמצופה, הוצע לה ולבן זוגה לבצע ניתוח קיסרי והם הסכימו. בתום ניתוח שארך כשעה נולד בנם במזל טוב, במשקל כ-4.2 ק"ג.
ואולם בתביעה שהוגשה לבית המשפט באמצעות עו"ד אלעד ג'ובני ועו"ד אורן רבינוביץ', נטען שהשמחה סביב הולדת הבן הייתה מהולה בעצב, לנוכח רשלנות רפואית חמורה. לטענתם אחרי הניתוח החלו להיווצר דימום וזיהום בחלל הבטן, אשר הובילו את הרופאים לבצע חתך נוסף – וזאת ללא צורך רפואי אמיתי, באופן שצילק את בטנה של התובעת וגרם לפגיעה אנושה בדימוי גופה.
אלא שהצעירה לא שוחררה מבית החולים עם פגיעה קוסמטית בלבד. לעמדת מומחית מטעמה בתחום הגניקולוגיה, התנהלות הצוות הרפואי הסבה לתובעת "עקרות משנית" שמפחיתה באופן דרסטי את סיכוייה להביא ילדים נוספים לעולם בדרך טבעית. מסקנת המומחית הינה שהתובעת סובלת מ-50 אחוזי נכות, אשר חלק הארי שלהם מיוחס לעקרות המשנית ולצלקות המכוערות שבבטנה.
פוסט טראומה ודיכאון
לפי הנטען בתביעה, בכך לא תמו נזקי הצעירה. לדבריה המהלך הסוער אותו היא חוותה בבית החולים השפיע עליה לרעה אף מבחינה נפשית. הטענה זכתה לתמיכה קלינית במסגרת חוות דעת פסיכיאטרית שצורפה לתיק.
כך, לדברי הפסיכיאטר מטעם התובעת בגלל סיבוכי הלידה הצעירה סובלת כיום מהפרעת הסתגלות הכוללת מרכיבים של דיכאון ופוסט טראומה בעוצמה גבוהה עם קשיי תפקוד חמורים. "להערכתי", כתב המומחה, "התובעת איבדה את כושר פרנסתה ואת היכולת לבצע עבודות בית".
"חותמת" נוספת למצבה הנפשי העגום של התובעת התקבלה בספטמבר האחרון, מאת הביטוח הלאומי אשר הכיר בה כנכה בשיעור 100% מבחינה תפקודית – כלומר אובדן כושר עבודה מלא – וזאת עד לשארית חייה.
וכך, לטענת התובעת, מצעירה שכל החיים עוד לפניה, אשר יכולה לעבוד ולהביא ילדים לעולם כמשאלת לבה, היא הפכה בשל רשלנות בית החולים לאישה עם בעיות בדימוי הגוף ועם קשיי פוריות, שספק אם תזכה לחבוק ילדים נוספים, ושלא תוכל להתפרנס ממשלח ידה.
בתוך כך סיפרה הצעירה שמאז האירועים מושאי התביעה היא מתקשה לתפקד כאם וכרעיה, כשלטענתה היא נוטה להסתגר, לסבול ממצבי רוח ירודים, מדיכאונות, מחוסר חשק ומנדודי שינה, וקיים חשש לבריאותה ואף לחייה.
"התובעת חיה אז והיום בייסורים נפשיים על מצבה הרפואי והשלכותיו שניתן היה למנעו לולא רשלנותם של רופאי הנתבעת, ועל כך דורשת היא פיצוי", נכתב בתביעה.
לפיכך, על רקע הפגיעה בפוריות ואובדן כושר העבודה המיוחסים לתובעת בגיל כה צעיר, נטען שעל הכללית לפצות אותה בשל רכיבי נזק שונים, כגון הפסדי השתכרות (לעבר ולעתיד), הוצאות רפואיות (לעבר ולעתיד), כאב וסבל, פגיעה באוטונומיה וכיוצא באלה.
משירותי בריאות כללית לא נמסרה תגובה לכתבה.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.