הנאשם, שבדירתו נתפסו כ-2 קילו קנאביס, יבצע 6 חודשי עבודות שירות במרכז יום לקשיש. בגזר הדין צוין כי מאסר קצר עשוי לעודד את הנטייה לעבריינות במקום להרתיע.
בית משפט השלום בכפר סבא קבע לאחרונה כי נאשם (34) שהקים בממ"ד שבביתו מעבדה לגידול קנאביס ירצה 6 חודשי עבודות שירות במרכז יום לקשיש. השופט מיכאל קרשן דחה את דרישת המדינה לעונש מאחורי סורג ובריח, בין היתר בהתבסס על מסקנות הוועדה לבחינת מדיניות הענישה והטיפול בעבריינים מ-2015 שלפיהן מאסר קצר עשוי לעודד נטייה לעבריינות במקום להרתיע.
בינואר 2017 מצאה המשטרה בחיפוש בביתו של הנאשם בכפר סבא 22 שתילים במשקל של 2.079 קילו ועוד כ-16 גרם שתילים תלויים לייבוש, לצד כלי גידול.
הנאשם הודה בהזדמנות הראשונה בעבירה של גידול סם מסוכן אם כי טען שניסה לייצר שמןCBD שעוזר לו להתמודד עם קשיים כתוצאה מלקויות למידה.
לאחר ההרשעה הועבר התיק לשירות במבחן לצורך גיבוש המלצות לעונש. בשני תסקירים שהוגשו בעניינו של הנאשם לא הומלץ על ענישה שיקומית נוכח סירובו להשתלב בטיפול.
בתסקירים צוין כי הנאשם לא יציב תעסוקתית, סובל מלקויות שמקשות עליו לתפקד וצורך קנאביס מגיל 17. הוא עלה בגיל 4 עם אמו, אינו בקשר עם אביו ויש לו שני ילדים מגרושתו.
עוד צוין בתסקירים כי מאז שהחל ההליך הפסיק הנאשם לצרוך סמים אך נראה כי אינו מפנים את חומרת התנהגותו ועדיין יש סיכון שיחזור עליה.
במסגרת הטיעונים לעונש הפנתה המאשימה להתרשמות של שירות המבחן, וציינה כי כמות הסמים והמצב הכלכלי של הנאשם מעידים כי הגידול לא היה לשימוש עצמי. עוד נטען כי הזמן, התכנון והמשאבים שהושקעו בהקמת המעבדה מחייבים עונש של מאסר בפועל, אם כי בצד הנמוך של מתחם שנע בין 8 ל-18 חודשים.
מנגד טען הסניגור כי בכתב האישום לא ערכו אבחנה של החומר הפעיל בשתילים כדי לבדוק את טענת הנאשם שהם נועדו לשמן טיפולי. עוד נטען כי יש להתחשב בשנים שחלפו מאז שביצע את העבירה ובכך שלא הסתבך בעבירות סמים נוספות. עוד ביקש הסניגור לקחת בחשבון את נסיבות חייו של הנאשם ומצבו הכלכלי הקשה, ולהסתפק בעבודות שירות לתקופה קצרה.
הודאה מיידית ונסיבות חיים קשות
השופט מיכאל קרשן קבע כי המלחמה במיגור עבירות הסמים מחייבת גזירת עונש ההולם את חומרת המעשה. עם זאת, נפסק כי יש להתחשב בכמות הלא גדולה שנתפסה ובענישה הנוהגת, שאינה תואמת את דרישת המאשימה למאסר בפועל.
בהקשר זה השופט ציין כי ישנם לא מעט גזרי דין שהטילו בנסיבות דומות עונש של עבודות שירות. בנוסף הפנה השופט למסקנות הוועדה לבחינת מדיניות הענישה מ-2015, שאושרו על ידי הממשלה, וקבעו כי "עונשי מאסר קצרים אינם משיגים, במרבית המקרים, את מטרות הענישה הקלאסיות, כגון הרתעה, אלא רק מעודדים את הנטייה לעבריינות".
השופט אמנם קבע כי אין להקל על הנאשם מטעמי שיקום לנוכח סירובו לטיפול, אך בצד זאת ציין לטובתו את ההודאה המיידית, נסיבות חייו, הזמן שחלף מאז ביצוע העבירה, היעדרו של עבר פלילי בתחום הסמים והפגיעה הצפויה בו ובמשפחתו.
בסיכומו של דבר השופט החליט לגזור על הנאשם 6 חודשי עבודות שירות במרכז יום לקשיש, קנס של 3,000 שקל, שני מאסרים על תנאי של חודש ו-6 חודשים וכן 6 חודשי פסילת רישיון על תנאי.
- ב"כ המאשימה: עו"ד דנית שושן ועו"ד רחל אוליבה תמם משלוחת תביעות כפר סבא
- ב"כ הנאשם: עו"ד פלילי אברהם לנדשטיין
עו"ד עופר אלמוג
עוסק/ת ב-
פלילי
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.