אם הקטינות ביקשה לחייב את הסבים במזונותיהן. בקשת הסבים לסילוק התביעה נגדם נדחתה ובערעור שהגישו למחוזי נקבע שיש לברר את התביעה
אימן של קטינות הגישה תביעה לחייב את הוריו של בן זוגה לשעבר במזונות במקומו, מאחר שהוא פושט רגל. לאחר שבקשת הסבים לסילוק התביעה נגדם נדחתה הם ערעורו לבית המשפט המחוזי מרכז בטענה שיש לתבוע קודם מזונות מהאב. האם טענה שהסבים פרנסו את המשפחה במהלך חייה המשותפים עם בנם ואין צורך לקיים הליך מקדים נגדו. השופטת ורדה פלאוט דחתה את הערעור וציינה שאם האם תוכיח את טענותיה, נראה שתוכל לקבל את הסעד המבוקש.
אמן של הקטינות היא בת זוגו לשעבר של בנם. עם פרידת בני הזוג, התפצלו ילדיהם כך שהבנים עברו להתגורר עם האב והבנות עם האם.
בתביעת המזונות שהגישה נגד הסבים לבית המשפט לענייני משפחה, היא טענה כי עד לפרידה בני המשפחה חיו ברמה גבוהה מאוד בזכות כספים שקיבלו מדי חודש מההורים של בן זוגה לשעבר.
היא ביקשה לחייב אותם במזונות עבור הבנות שחיות עמה מאחר שהאב מצוי בהליך פשיטת רגל, אינו עובד ולא יכול לפרנס אותן.
הסבים הגישו בקשה לסילוק התביעה על הסף. טענתם העיקרית הייתה שלא ניתן לתבוע מהם מזונות לפני שבכלל הוגשה תביעה נגד בנם, ובטרם נקבע שאינו יכול לשלם.
הבקשה לדחיית התביעה נדחתה והסבים הגישו בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי. הם חזרו על הטענה שחובת סבים במזונות היא מאוחרת לחובת ההורים ויש למצות קודם את ההליכים נגד האב. עוד הם טענו כי ניתן לחייב אדם שמצוי בהליך פשיטת רגל לשלם מזונות, וכי האם עובדת ומשתכרת ויכולה לפרנס את הקטינות בעצמה.
האם טענה שאין להתנות את חיוב הסבים במזונות בהליך קודם כנגד האב, והשאלה אם הוא יכול לפרנס את הקטינות היא שאלה שיש לדון בה במסגרת הליך זה.
לא צריך הליך נפרד
השופטת פלאוט ציינה שלפי חוק המזונות ניתן לחייב סבים במזונות נכדיהם הקטינים בהתקיים שלושה תנאים מצטברים: אם הוכח שיש לסבים כושר כלכלי; שהנכדים לא יכולים לספק את צרכיהם ממקור אחר; ושהנכדים לא יכולים לקבל מזונות מכוח חיובים המוטלים על אדם אחר או מבן משפחה שקודם לסבים.
כמו כן, הוסיפה השופטת, כי החוק לא קובע במפורש שיש להגיש לפני כן תביעה נגד האב, ובית המשפט העליון קבע בעבר שחיוב לפי חוק המזונות אינו מותנה בהליך קודם נגד מי שחייב במזונות הקטינים.
השופטת ציינה שבית המשפט למשפחה קבע כי בשלב זה הוכח לכאורה שהקטינות אינן יכולות לקבל מזונות מאביהן. הסבים אינם טוענים את ההיפך, אלא רק מתעקשים לקיים הליך פורמלי נגד האב.
לאור זאת קבעה השופטת שיש לברר את טענות הצדדים במסגרת התביעה שהגישה האם נגד הסבים. אם היא תוכיח את טענותיה, היא תוכל לכאורה לקבל את הסעד שביקשה.
השופטת חייבה את הסבים בהוצאות האם בסך 5,000 שקל.
- ב"כ הסבים: עו"ד י. מייזלס
- ב"כ האם: ש. כהן
עו"ד יעל ורד
עוסק/ת ב-
דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.