אם שטענה כי הוציאה אלפי שקלים על שירותי שמרטפות משום שאבי בנה אינו מקיים את הסדרי הראייה עמו, ביקשה להוסיף את ההוצאות הללו לתיק ההוצאה לפועל שפתחה נגדו. מדוע נקבע שהדבר בלתי אפשרי?
רשמת לשכת ההוצאה לפועל בנתניה גילה גדות הכריעה בשבוע שעבר בבקשת זוכה בתיק מזונות להגדיל את החוב משום שהאב לא לוקח אליו את הילד והיא נאלצה להוציא בשל כך יותר מ-2600 שקל על בייביסטר. הרשמת דחתה את הבקשה בין היתר משום שהאישה ויתרה על זכותה למזונות בהסכם הגירושין ומכאן שאין לה זכות לתבוע דמי טיפול בילד.
בהסכם גירושים שנחתם ואושר בבית הדין הרבני בתחילת השנה הוסכם שהאישה תוותר על זכותה למזונות הבן המשותף תמורת זכויותיו של הבעל בדירה, כך שהיא תעבור על שמה הבלעדי. למעשה, החיוב היחיד של הבעל בצרכי בנו לפי ההסכם הוא השתתפות במחצית ההוצאות החינוכיות החריגות שלו, כמו שיעורים פרטיים, חוגים, קייטנות וכיו"ב.
זמן קצר אחרי ההסכם פתחה האישה תיק מזונות בהוצאה לפועל בטענה שהאב אינו נושא בהוצאות החריגות שחויב בהן. לפני כחודש היא ביקשה להגיד את קרן החוב בעוד 2,675 שקלים עבור הוצאות בייביסיטר. האישה טענה בבקשתה כי האב אינו מקיים את הסדרי הראייה עם הבן ולכן היא נאלצת להזמין שירותי בייביסיטר בעלות של 235 שקל ליום.
האישה הגישה פירוט של קבלות עבור תשלומים לשתי שמרטפיות והציגה מכתב שבו הן מודות כי הן מטפלות בילד בזמן שהוא אמור להיות אצל אביו.
חוסר תום לב?
בשבוע שעבר הרשמת גילה גדות הכריעה בבקשה וקבעה כי אין לאישה עילה לתבוע מבעלה החזר הוצאות לבייביסטר, ואף ציינה כי אינה סבורה שהבקשה הוגשה בתום לב.
הרשמת קבעה כי הוצאות כאלה נחשבת ל"דמי טיפול" שהם חלק ממזונות הילדים אלא שבהסכם האישה ויתרה על מזונות הילדים והדבר היחיד שהיא רשאית לתבוע מהאב הוא השתתפות בהוצאות החינוך החריגות, שתשלום לבייביסטר אינו נכלל בהן.
הרשמת הסבירה כי כרשמת הוצאה לפועל היא אינה רשאית לקרוא לתוך ההסכם דברים שאינם כתובים בו, והיא חייבת לפעול לפי פשוטו של פסק הדין. לנוכח דברים אלה ומאחר שאין בהסכם הוראה על תשלום דמי טיפול (או בייביסיטר) היא לא יכולה לחייב בכך את הבעל.
בנוסף, הרשמת הפנתה לכך שההסכם אינו קובע שום סנקציה על אי-קיום הסדרי ראייה, וגם אם הייתה סנקציה כזו לא ניתן היה לאכוף אותו בתיק מזונות בהוצאה לפועל. הרשמת הפנתה להחלטה שנתנה בתיק דומה אחר, שם קבעה כי קנסות על הפרת הסדרי ראייה נאכפים לפי פקודת הביזיון– בבית המשפט.
לסיום הרשמת ציינה כי לאחרונה האישה "שזפה את עיניה" במגוון בקשות שלכאורה מעידות על התנהגות חסרת תום לב מצידה. בנסיבות אלה היא הודיעה כי על אף שדעתה אינה נוחה מחיוב זוכה בתיק מזונות בהוצאות לטובת אוצר המדינה, היא בהחלט שוקלת לעשות זאת, ואם האישה רוצה למנוע את החיוב עליה לנמק בתוך 7 ימים מדוע אין סיבה להטילו עליה.
- שמות באי הכוח לא צוינו בהחלטה
עו"ד אפרת חורי הרוש
עוסק/ת ב-
הוצאה לפועל
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.