ידיעה שלעדית של פסקדין, שפורסמה גם ב 
לפסק-הדין בעניין יוסף יצחק פסח ואח' נ' ח.י.פ. ייזום ובנייה בע"מ
זוג, שרכש דירה מקבלן, נדהם לגלות כי הדירה שונה באופן משמעותי מן המפרט הטכני שצורף להסכם. הקבלן יאלץ לפצותם ב- 155 אלף שקל.
באפריל 2009 חתמו בני-זוג על הסכם לרכישת דירה חדשה מהחברה הקבלנית ח.י.פ. ייזום ובניה, הסכם המכר נחתם עוד בטרם הסתיימה בניית הדירה וצורפו לו תוכניות אדריכליות ומפרט מכר, בהתאם לדרישות החוק. למרבה ההפתעה, עם סיום הבניה התברר לתובעים כי הדירה אינה תואמת את התוכניות והמפרט עליהם חתמו.
בתביעה, שהוגשה לבית-משפט השלום בהרצליה, טענו התובעים כי הדירה הגמורה שונה באופן מהותי מהדירה שהוצגה בתוכניות ובמפרטים שצורפו להסכם המכר. לטענתם, ניתן לראות כי רוחב הדירה קטן ב- 82 ס"מ, באופן שיש בו כדי להשפיע על התכנון הפנימי של הדירה. עוד ניתן לראות כי כיור נטילת הידיים לא הותקן, כי חדר המקלחת הוקטן וכי קיימים שינויים והבדלים נוספים ממה שהובטח להם. כתוצאה מכלל השינויים שנערכו הדירה, הדגישו התובעים, צנח שוויה בכ-230 אלף שקל.
מנגד, טענה החברה הנתבעת, כי לא רק ששטח הדירה לא הוקטן, אלא שהדירה שנמסרה לתובעים גדולה ב- 5.14 מ"ר ממה שסוכם עליו, שהם 7% יותר מהשטח הנקוב בהסכם. לפיכך, לא רק שלתובעים לא נגרמה ירידת ערך, אלא שהם זכו להטבה שוות ערך לכ-50 אלף שקל.
הצדדים הסכימו כי בית המשפט ימנה מומחה מטעמו לבדיקת העניין, במקום שכל אחד מהם יביא חוות-דעת של מומחה שנשכר על-ידו. המומחה אכן קבע כי בדירה כפי שנבנתה קיימות אי התאמות לתוכנית המכר . הוא מצא ליקויי בנייה ושינויים מהותיים במסדרון הדירה, בחדר השירותים והרחצה, בגודל המרפסת, בשירותי האורחים ועוד.
השופטת, לימור ביבי-ממן, קיבלה את הסכמת הצדדים, שבית המשפט ימנה מומחה מטעמו לבדיקת העניין, במקום שכל אחד מהם יביא חוות-דעת של מומחה שנשכר על-ידו. המומחה אכן קבע כי בדירה כפי שנבנתה קיימות אי התאמות לתוכנית המכר . הוא מצא ליקויי בנייה ושינויים מהותיים במסדרון הדירה, בחדר השירותים והרחצה, בגודל המרפסת, בשירותי האורחים ועוד.
למרות זאת, הנתבעת לא התייחסה לליקויים האמורים ולא הכחישה אותם, אלא המשיכה להתמקד בטענה לפיה שטח הדירה, בסיכומו של דבר, גדול יותר. לכך השיב המומחה, כי במספר מדידות שביצע בדירה נמצאה התאמה בין המידות בתכנית לבין מידות הדירה בפועל, ועל כן נשללת טענת הנתבעת לפיה הוגדל שטח הדירה.
בעקבות זאת ביקשה הנתבעת לפסול את חוות-הדעת של המומחה, בטענה שלא פרסם את דרכי החישוב עליהם התבסס. השופטת סירבה לבקשה זו, כיוון שלא שוכנעה שנפל פגם מהותי בחוות-הדעת של המומחה והוסיפה, כי על-אף שהמומחה לא פירט במסגרת חוות דעתו את אופן החישוב אשר הוביל למסקנה אליה הגיע, לנתבעת ניתנה האפשרות להציג את דרכי החישוב שלה בחקירה הנגדית של המומחה, אולם היא לא עשתה כן ולא עימתה את המומחה עם נתונים אחרים חלופיים, אלא רק ביקשה ממנו לפרט את הדרך החישובית בה נקט.
המומחה קבע כי ירידת ערך הדירה עומדת על סכום של 155 אלף שקל, והשופטת קיבלה את קביעתו.
על כן, נפסקו לתובעים פיצויים בסך 155 אלף שקל, הוצאות שכר מומחים בסך 14,545 שקל ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 17 אלף שקל.
לפסק-הדין בעניין יוסף יצחק פסח ואח' נ' ח.י.פ. ייזום ובנייה בע"מ
למדור: דיני מקרקעין
אתר המשפט הישראלי פסקדין
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.