האב ביקש צו הגנה נגד האם, האם הגיבה בתלונה משלה. בינתיים, הבנות, החשופות למאבק הקיצוני בין הוריהן נאלצות לגור אצל הסבתא. השופט: לא יכול לעמוד מהצד ולראות את הטלטלה שעוברות הקטינות.
במסגרת החלטה שניתנה לאחרונה בבקשה של אב לצו הגנה לשתי בנותיו (5 ו-8) מפני אמן מתח סגן נשיא בית המשפט למשפחה בנצרת אסף זגורי ביקורת חריפה על ההורים שגוררים את הילדות למאבק הקיצוני המתנהל ביניהם סביב המשמורת. בהחלטה נקבע כי הקטינות אכן זקוקות לצו הגנה אבל לא מההורים אלא ממעורבות בסכסוך. לפיכך, השופט אסר על ההורים לחשוף את הבנות לקונפליקט והורה על חלוקת זמני שהות. בתוך כך נקבע כי הורה שיפר את ההסדרים ייקנס ב-2,000 שקלים ומונה פסיכולוג לבחינת היכולות ההוריות לצורך הכרעה סופית בעניין המשמורת.
לפני כ-4 חודשים נפתח הליך ליישוב סכסוך במסגרתו ביקשה האם להורות על קיום זמני שהות עם בנותיה, בטענה שהאב לא מאפשר לה להיפגש עמן מאז שעזבה את הבית עקב סכסוך אלים.
האב הכחיש את טענותיה וטען כי עזבה את הבית והשאירה אותו לטפל בבנות, וזאת לאחר שדחפה אחת מהן בחוזקה.
אלא שסגן הנשיא אסף זגורי התרשם שהבעיה האמיתית היא שהבנות נחשפות לסכסוך הקשה וכרגע הפתרון הנכון ביותר עבורן הוא לשהות עם כל אחד מההורים חצי שבוע בבית נפרד.
לא חלפו 40 דקות ממתן ההחלטה והאב הגיש בקשה לצו הגנה נגד האם בטענה שהיא מסוכנת לבנות. הבקשה הוגשה לשופטת תורנית שלא הכירה את התיק מה שהוביל להרחקת הבנות מהאם – החלטה שסתרה לחלוטין את קביעתו של השופט זגורי . האם, מצידה, לא שקטה על השמרים והגישה נגד האב תלונה על אלימות שהובילה למעצרו. בנסיבות אלה הבנות הורחקו משני ההורים והועברו לבית סבתם.
העו"ס שמונתה בתיק ציינה כי הבנות אמנם קרובות לאם ומתגעגעות אליה אבל המליצה על קיום מפגשים אחת לשבוע סך הכל. לעומת זאת, האפוטרופוס לדין שמונה לקטינות טען כי הילדות רוצות להיות בקשר עם שני ההורים ושללו אלימות מצד מי מהם. לכן הוא ביקש לקיים את זמני השהות שנקבעו וכמה שיותר מהר – למען הבנות.
לתת להן לחיות בשקט
האם הסכימה לכך אבל האב התעקש שהילדות יישארו אצל הוריו עד לסיום החקירה של האם. אולם בהחלטתו ציין השופט זגורי כי מתיק החקירה עלה כי אין תמיכה בתמונה האלימה שניסה האב לצייר וכי התנהלות האם באירוע שבגינו הגיש את הבקשה הייתה חלק ממאבק עמו שהסלים, כשהאם אחזה בבנות כדי למנוע מהן ללכת איתו. מעבר לזה הדגיש השופט שגם האב נחקר על אירועים לא פחות חמורים.
השופט הגיע למסקנה כי אין במקרה הזה צורך בצו הגנה מפני מי מההורים אלא בצו שיגן על הילדות מהסכסוך ביניהם. לדבריו, הדבר הכי חשוב כרגע הוא לנרמל את חיייהן ולחבר אותן מחדש להורים.
לפיכך הורה השופט על קיום זמני השהות בהתאם למה שקבע בהחלטה הקודמת ואסר על ההורים לערב את הבנות בסכסוך אלא "פשוט לתת להן לחיות את חייהן בשקט תוך מתן תמיכה טיפולית ורגשית מיידית".
עוד נפסק כי הורה שיפר את הסדרי השהות יחויב בקנס של 2,000 שקל ובנוסף מונה פסיכולוג להערכת היכולות ההוריות שלהם ולשכת הרווחה התבקשה לכנס ועדת תכנון וטיפול במשפחה.
עו"ד מרינה ויספלנר
עוסק/ת ב-
דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.