אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני עבודה >> הודיעה על טיפולי פוריות בתקופת ההודעה המוקדמת: הפיטורים חוקיים?

הודיעה על טיפולי פוריות בתקופת ההודעה המוקדמת: הפיטורים חוקיים?

מאת: עו"ד לילך אהל מסנר | תאריך פרסום : 04/02/2015 11:33:00 | גרסת הדפסה

drugsCN_8544 By clarita, www.morguefile.com

עובדת פוטרה פחות מחצי שנה לאחר שהחלה לעבוד. למרות זאת היא קיבלה הודעה מוקדמת של חודש ימים, וכך יצא שעבדה מעט יותר מחצי שנה. יומיים לפני שעזבה, היא הודיעה שהיא יוצאת לטיפולי פוריות. האם היא זכאית לפיצוי על פיטורים בניגוד לחוק עבודת נשים?

חברת הייעוץ הארגוני "מסלול חכם", קיבלה במאי 2009 עובדת חדשה לתפקיד מנהלת תחום מחקר ולקוח סמוי. בשלב מסוים התגלעו חילוקי דעות בין יו"ר החברה לבין העובדת החדשה וככלל, החברה לא הייתה מרוצה מתפקודה.

אם לא קיבלת את מלוא הזכויות מעבודתך

 כדאי שתפני ל עורך דין דיני עבודה 

פחות מחצי שנה לאחר מכן, החליט מנכ"ל החברה להחליפה בעובדת אחרת והציע לה תפקיד אחר אך היא סירבה.

כשבועיים לאחר מכן, המנכ"ל החליט לפטר אותה, והעובדת קיבלה הודעה מוקדמת של כחודש ימים. יומיים לפני שתקופת ההודעה הסתיימה, נעדרה העובדת מהעבודה בשל טיפולי פוריות.  

בתביעה שהגישה לאחר מכן לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב היא טענה כי מגיעים לה פיצויים על פיטורים שלא כדין ועגמת נפש בגובה חמש משכורות בתוספת פיצוי עונשי בשיעור של 150% מהשכר ועוד 50 אלף שקל – כל זאת בשל פיטוריה במהלך טיפולי פוריות בניגוד לחוק עבודת נשים. היא גם תבעה החזרי תשלומים וזכויות נוספות שלטענתה מגיעים לה.

הנתבעת טענה כי פיטרה את העובדת בשל חוסר שביעות רצון וללא קשר לטיפולי הפוריות, שכלל לא ידעה עליהם אלא בשלב מאוחר ומבלי שהעובדת הציגה לה אישור רפואי המעיד על כך.

ספק אם המחוקק התכוון להגן

השופטת דגית ויסמן קיבלה את טענת הנתבעת כי פיטורי התובעת לא היו קשורים לטיפולי הפוריות כלל וכלל אלא נעשו על רקע אי שביעות רצון מעבודתה.

עוד ציינה השופטת כי במועד הפיטורים עוד לא חל על התובעת חוק עבודת נשים, כיוון שלא עבדה במקום חצי שנה. למעשה, החוק – המגן על עובדת מפני פיטורים בעת טיפולי פוריות – נכנס לתוקפו רק לקראת סיום תקופת ההודעה המוקדמת, שהייתה ארוכה מזו שהגיעה לתובעת לפי דין.

השופטת הוסיפה כי התרשמה לרעה מעדות התובעת, שכן הייתה פתלתלה, מתחמקת ולא משכנעת. עם זאת, מאחר שבכל זאת עברה טיפולי פוריות ולכן היה צורך לקבל היתר לפיטוריה – היא זכאית לפיצוי אם כי לא בגובה שתבעה.

בפסק הדין נכתב: "בשקילת מכלול הנסיבות המיוחדות למקרה שהובא בפנינו, בשים לב לכך שההיעדרות שבה מדובר ואשר בעטיה התובעת הפכה לעובדת מוגנת על פי הוראות חוק עבודת נשים, היא בשלושת הימים האחרונים של תקופת ההודעה המוקדמת המוארכת שנמסרה, למעלה משיעור הזכאות על פי החוק, וכאשר נוכח הנסיבות המיוחדות שהוכחו בפנינו, ספק בעינינו אם כאשר המחוקק קבע את תחולת ההגנה על עובדות ועובדים העוברים טיפולי פוריות, צפה או התכוון להגנה גם בנסיבות אלה, אנו סבורות שהתקיימו טעמים מיוחדים המצדיקים פסיקת פיצוי הנמוך מהשיעור שנקבע בחוק".

השופטת, שקיבלה את יתר רכיבי התביעה ובהם פדיון חופשה, הפרשי שכר ופנסיה,  קבעה בסופו של דבר כי התובעת זכאית לפיצוי של 24,500 שקל על פיטוריה ללא היתר בתקופת טיפולי הפוריות ועוד – 6186.2 שקלים עבור יתר זכויותיה. בסך הכל תפוצה התובעת ב-30686.2 שקלים בתוספת הפרשי ריבית והצמדה. בנסיבות המקרה לא נפסקו לחובת הנתבעת גם הוצאות משפט. 

  • שמות באי הכוח לא צוינו בפסק הדין. 

* עו"ד ונוטריון לילך אהל-מסנר עוסקת בדיני עבודה, גישור ובוררויות 

** הכותבת לא ייצגה בתיק.
*** המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחברת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il; 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני עבודה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני עבודה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ