אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> ירושות וצוואות >> הוכר כידוע בציבור של המנוחה – אך לא יירש אותה

הוכר כידוע בציבור של המנוחה – אך לא יירש אותה

מאת: עו"ד טל אזוגי | תאריך פרסום : 30/09/2021 12:54:00 | גרסת הדפסה

עו"ד טל אזוגי | אילוסטרציה: Debby Hudson on Unsplash

המנוחה הורישה בצוואה את כל עיזבונה לילדיה והדירה את בן זוגה. אף שנמצא כי בן הזוג היה ידוע בציבור שלה והתקיים בניהם שיתוף רכושי נקבע כי הצוואה תקוים

בית משפט למשפחה בתל אביב דחה לאחרונה התנגדות לצוואה, אף שהכיר במתנגד ובמנוחה כידועים בציבור. חרף העובדה שחלה על בני הזוג חזקת השיתוף, השופט ארז שני קבע כי יש לקיים רצון המנוחה להוריש את כל רכושה לילדיה.

התובע טען שהוא והמנוחה ניהולו מערכת יחסית זוגית ארוכת שנים משנת 1991 ועד פטירתה ב-2018 כתוצאה ממחלה קשה. לדבריו הם חיו כזוג נשוי לכל דבר, ניהלו משק בית משותף והוא שימש כאב פסיכולוגי לילדיה. לטענתו, שניהם מימנו את רכישת הדירה בה התגוררו אך היא נרשמה על שם המנוחה בלבד כדי לזכות במחיר מופחת עקב זכות היסטורית של המנוחה בחברת עמידר.

לאור זאת הוא ביקש מבית המשפט להצהיר שהם היו ידועים בציבור ולהחיל עליהם את חזקת השיתוף, לפיה כלל הנכסים שצברו יחד הם בבעלות משותפת של שניהם.

בנוסף טען התובע שעקב מצבה הרפואי המנוחה לא הייתה כשירה לחתום בשנת 2015 על הצוואה בה הורישה את כל רכושה לילדיה, וביקש לבטלה. לטענתו, ילדיה הפעילו עליה לחץ מסיבי לנשל אותו, ושתיים מבנותיה אף היו מעורבות ממש בעריכתה.

ילדי המנוחה טענו מנגד שבין התובע לאימם לא התנהלה מערכת יחסים זוגית אלא חברית בלבד והם לא היו ידועים בציבור. לדבריהם אימם רכשה לבד את בית המגורים ושילמה לבדה את התשלומים השוטפים. לה ולתובע לא היה חשבון משותף, והייתה ביניהם הפרדה רכושית.

בקשר לצוואה הם טענו שהיא משקפת את הרצון של אימם והיא הייתה כשירה לחתום עליה. הם ציינו שהיא הייתה עצמאית, וביקשה מבנותיה שיפנו אותה לעורך דין לצורך עריכת צוואה אך הן לא השפיעו עליה.

הפרידו רק משיקולים כלכליים

השופט שני קיבל את טענת התובע שבינו לבין המנוחה התקיימו יחסים של ידועים בציבור, לאחר שהתרשם מן הראיות והעדויות שהשניים תמכו אחד בשני רגשית וכלכלית, קיימו חיי משפחה וניהלו משק בית משותף.

עוד קבע השופט שחלה על בני הזוג חזקת השיתוף. הוא התרשם שהתקיים ביניהם שיתוף כלכלי בקניות ובתשלומי בית שוטפים, ושמרו על הפרדה בעניינים מסוימים בלבד, כגון ארנונה, על מנת לזכות בהקלות והטבות כהורים יחידניים. כך, גם הדירה נרשמה על שם המנוחה בלבד משיקולים כלכליים.

לעניין הצוואה, דחה השופט דחה את ההתנגדות וקבע שהיא תקוים. הוא דחה את הטענה שהמנוחה לא הייתה כשירה כיוון שהתובע לא הביא כל אסמכתא רפואית שמחלתה אכן פגעה בכשירותה לצוות. עוד נקבע שלא הוכחה כל השפעה בלתי הוגנת מצד ילדי המנוחה ושבנותיה לא היו מעורבות בעריכת הצוואה באופן פסול.

הנתבעים חויבו בהוצאות התובע בסך 15,000 שקל.

ב"כ התובע: עו"ד רחמנוב ועו"ד שוקר

ב"כ הנתבעים:  עו"ד אונגר-לטין

עו"ד טל אזוגי עוסק/ת ב- ירושות וצוואות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום ירושות וצוואות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום ירושות וצוואות
צוואה הדדית – אליה וקוץ בה
עו"ד אורלי מנע שני | צילום: אלה פאוסט
מתגרשים? כך תמנעו את השבר המשפחתי הבא
עו״ד אסנת הכהן (צילום: רינת בורג)
כללי הירושה במשקים חקלאיים עוברים שינוי דרמטי
עו״ד גלעד שרגא | צילום: תומר שלום

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ