ביה"ד האזורי לעבודה הכיר בנהג כנפגע עבודה, אף על פי שהכאבים בחזה החלו מספר שעות לפני האירוע.
במהלך נסיעה שגרתית בבוקר אחד בדצמבר 2010, הגיע נהג אגד לאזור צומת קרית אתא. לפתע התפרצה הולכת רגל למעבר חציה ברמזור אדום והנהג בלם את האוטובוס בעוצמה וברגע האחרון מנע את הפגיעה בה. תוך זמן קצר החל הנהג המבוהל, כבן 46 ביום האירוע, לחוש כאבים קשים בחזה.
לשאלות בנושא תאונות עבודה:
כנסו ל- פורום דיני עבודה
לאחר שהגיע לתחנה המרכזית בחיפה והוריד את הנוסעים, פונה הנהג לביה"ח רמב"ם שם נקבע כי עבר התקף לב חריף והוא אושפז ועבר צינתור.
הנהג הגיש לביה"ד האזורי לעבודה בחיפה תביעה נגד הביטוח הלאומי להכיר באירוע כתאונת עבודה, שכן לטענתו, התקף הלב נגרם כתוצאה מהאירוע החריג של התפרצות הולכת הרגל לכביש.
הביטוח הלאומי טען מנגד כי התובע לא הוכיח שהתקף הלב נגרם מאירוע חריג במהלך עבודתו. לשיטתו, גורמי סיכון אחרים הם שגרמו להתקף הלב: הנהג מעשן כבד מגיל 16 וסובל ממחלה שמהווה גורם סיכון עצמאי למחלות לב.
הביטוח הלאומי הוסיף, כי מהרישומים הרפואיים עולה שהתובע החל לסבול מכאבים בחזה למעלה משלוש שעות לפני האירוע. כך שלכל היותר האירוע החמיר את המצב הקיים.
מומחה רפואי שמינה ביהמ"ש אישר כי לתובע גורמי סיכון למחלות לב, בהם גם טרשת עורקים. עם זאת, לדעתו, השפעת האירוע שחווה הנהג בעבודתו על היווצרות אוטם חריף בשריר הלב היתה גדולה בהרבה מהשפעת גורמי הסיכון. לשיטתו, גם אם כאבי חזה החלו מספר שעות לפני האירוע, ניתן לומר שהאירוע החריג הוא שגרם להתקף הלב ובלעדיו סביר שהלחץ בחזה היה חולף מעצמו.
הביטוח הלאומי ביקש לפסול את חוות דעתו של המומחה ולהחליפו באחר, משום שלטענתו, מסקנות המומחה לא מתיישבות עם המסמכים הרפואיים. הנהג ביקש לקבל את חוות הדעת במלואה.
יש קשר
השופט אסף הראל קיבל את מסקנות המומחה ודחה את בקשת הביטוח הלאומי לפסול אותו. הוא קבע כי מסקנותיו היו מפורטות, עקביות ובהירות, ותאמו את החומר הרפואי שהועבר לעיונו ואת ניסיונו המקצועי.
משכך, השופט שוכנע כי מתקיים קשר סיבתי בין בלימת הפתע בעבודתו של הנהג להתקף הלב שחווה ולכן יש להכיר באירוע כתאונת עבודה.
ביטוח לאומי ישא בהוצאות התובע בסך 2,000 שקל.
- ב"כ התובע: עו"ד ע' בר-נס
- ב"כ הנתבע: עו"ד ה' אהרוני
* עו"ד יעקב קורן עוסק בביטוח לאומי ותאונות עבודה.
** הכותב לא ייצג בתיק.
*** המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.