אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> רשלנות רפואית >> הורים לתאומים הסובלים מהפרעה גנטית יפוצו ב-9.3 מיליון ש'

הורים לתאומים הסובלים מהפרעה גנטית יפוצו ב-9.3 מיליון ש'

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 27/03/2025 12:20:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: National Cancer Institute on Unsplash

רק אחרי הלידה נדהמה האם לגלות שבניגוד לתוצאות סקר גנטי שעשתה - היא לוקה בתסמונת ה-X השביר והעבירה אותה לילדיה. ביהמ"ש אישר פשרה בין ההורים לקופת החולים

הורים לתאומים בני 5 הסובלים מהפרעה גנטית, המתבטאת בין השאר באוטיזם, יפוצו ב-9,300,000 שקל. סגנית נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה, השופטת בטינה טאובר, אישרה פשרה אליה הגיעו ההורים וקופת החולים הנתבעת, לאחר שהראשונים טענו לרשלנות מצד הקופה שפענחה באופן שגוי בדיקת סקר גנטי של האם.

בתביעה שהוגשה לבית המשפט באמצעות עו"ד סיוון לאונר ממשרד גוטמן-אמיר, סופר שהורי התאומים התחתנו בשנת 2014 ובאופן טבעי ביקשו להביא ילדים. באותה שנה הופנתה האישה על-ידי קופת החולים שלה לביצוע בדיקות סקר גנטיות, שנועדו בין היתר לאתר את "תסמונת ה-X השביר" - הגורם השכיח ביותר, מכלל הגורמים הגנטיים המוכרים, לפיגור שכלי.

התובעים סיפרו כי תוצאות הבדיקות דווחו כתקינות והם ניסו להיכנס להריון. אחרי כשנתיים של ניסיונות לא מוצלחים – הופנו לטיפולי הפריה חוץ גופית, מהם נולדו בשנת 2019 התאומים - בן ובת.

ואולם השמחה לאחר הלידה נמהלה בעצב ויגון. לטענת ההורים, בשלב מסוים הם הבחינו באיחור התפתחותי אצל בנם ופנו לייעוץ גנטי, שבסופו נדהמו לגלות כי בניגוד גמור לתוצאות הסקר הגנטי מ-2014, האם ובנה לוקים בתסמונת ה-X השביר. בהמשך אובחנה גם בתם כלוקה בתסמונת, ולדבריהם "השמיים נפלו עליהם בפעם השלישית".

לתביעה צורפה חוות דעת של מומחית לגנטיקה קלינית, לפיה הפענוח השגוי של הבדיקות מ-2014 מהווה רשלנות רפואית של קופת החולים הנתבעת. לעמדת המומחית, רשלנות זו היא שגרמה להולדת התאומים שסובלים ממוגבלות שכלית התפתחותית ומהפרעה על הספקטרום האוטיסטי.

אלא שבכתב ההגנה כפרה קופת החולים הנתבעת באחריותה למחדל. לשיטתה הבדיקה הגנטית נעשתה כנדרש ותוצאתה השלילית נבעה ממגבלות זיהוי קיימות שידועות ומדווחות בפרסומים רשמיים. עוד טענה הנתבעת לרשלנות תורמת מצד ההורים, שלא מסרו מידע מלא על לקויות בקרב בני משפחתם, באופן שיכול היה לסייע באיתור מחלת ילדיהם טרם לידתם.

בתוך כך טענה קופת החולים שהאם ביצעה את בדיקות מעקב ההיריון באופן חלקי בלבד, ואפילו אם היא הייתה מגלה על התסמונת היא ובעלה היו בוחרים להמשיך את ההיריון, באופן המנתק את הקשר הסיבתי בין הרשלנות הנטענת לבין הנזק.

אלא שכאמור, בסופו של יום הסכימה קופת החולים, במסגרת הסכם פשרה, לפצות את הורי התאומים בפיצוי גבוה של 9,300,000 שקל. "הנני נותנת תוקף של פסק דין להסכם הפשרה שהוגש על ידי הצדדים, ומאשרת כי הינו לטובת הקטינים", כתבה השופטת טאובר בפסק דינה.

לפסק הדין המלא בתיק ת"א 61047-12-23

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום רשלנות רפואית באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ