דודתה של האישה טענה שאחייניתה ובעלה מסיגי גבול בנחלה שלה. אלא שבפועל, טרם נשללה הטענה שהשטח בו מוצב הקרוואן של בני הזוג שייך לאבי האישה
בית המשפט המחוזי בירושלים דחה לאחרונה ערעור שהגישה בעלת משק במושב תירוש, על פסק דין אשר דחה את תביעתה לסילוק ידם של אחייניתה ובעלה, כביכול משטחה. השופטים עודד שחם, אברהם רובין ונמרוד פלקס קבעו פה אחד שטרם הוברר למי שייך השטח שבמחלוקת: לדודה או לאבי האחיינית. לדבריהם, ככל שייקבע בעתיד שהוא שייך לאחרון, ממילא נשמטת הקרקע תחת עתירת הדודה.
המערערת, בעלת משק במושב הממוקם בין קריית מלאכי לבית שמש, הגישה בדצמבר 2022 תביעה לבית המשפט נגד אחייניתה ובעלה. לטענתה, השניים מתגוררים בקרוואן המוצב בשטח המשק שלא כדין, ותוך הסגת גבולה. בקשתה הייתה להורות על סילוק בני הזוג, ועל חיובם בדמי שימוש ראויים לטובתה.
אלא שביולי האחרון דחה בית משפט השלום בבית שמש את התביעה, בנימוק שבני הזוג הוכיחו כי הקרוואן שלהם, הלכה למעשה, מוצב בשטח אבי האישה ולא בזה של דודתה. בתוך כך צוין בפסק הדין כי מתנהל בימים אלה הליך משפטי בין הדודה לבין אבי האישה, בשאלה מיהו בעל הזכויות האמיתי בשטח.
בסופו של יום נקבע שהתביעה תימחק נוכח ההליך התלוי ועומד שבין הדודה לאבי האישה, אשר הכרעה בו, למעשה, תלמד האם בני הזוג אכן מסיגי גבול. הדודה לא השלימה עם פסק הדין והגישה בחודש שעבר את הערעור למחוזי אלא שכאמור הוא נדחה, אף ללא צורך בתגובת בני הזוג.
עשר שנים שאומרות הכול
שופטי המחוזי קבעו שאין מקום לדון כעת בשאלה למי שייך השטח השנוי במחלוקת, שכן היא עתידה להתברר במסגרת ההליך שמתנהל בנושא. בנסיבות אלה, השאלה היחידה שנותרה להכרעה היא האם צדק בית משפט השלום בקובעו כי בני הזוג מתגוררים, הלכה למעשה, בשטח של אבי האישה.
מסקנת השופטים הייתה שאין להתערב בהחלטה, שנסמכת על אדנים מוצקים. כך, מפסק הדין של בית משפט השלום עלה שהדודה בעצמה הודתה כי דברי עורך דינה, לפיהם הקרוואן נמצא "עשרות מטרים" מבית אבי האישה, אינם מדויקים, וכי הלכה למעשה הוא ניצב "מטרים ספורים" ממנו בלבד.
בתוך כך מצא שופט השלום כי הדודה אף לא ידעה להגיד היכן בדיוק עובר הגבול של שטח אבי האישה, וממילא לא היה ביכולתה לטעון כי הקרוואן נמצא בהכרח מחוץ לגבול. עובדה נוספת שחיזקה את גרסת בני הזוג, לפיה הם גרים בשטח אבי האישה ובהסכמתו, הייתה שהקרוואן מוצב במקום מזה עשור ומחובר לחשמל של ביתו.
בהקשר לכך ציינו שופטי המחוזי שהם לא מתעלמים מטענת הדודה לפיה הקרוואן מחובר לחשמל של דירתה, אלא שמכל מקום, "בהיעדר מחלוקת כי הקרוואן מוצב מזה שנים במרחק של מטרים בודדים מדירת האב, יש בסיס מוצק לקביעת בית המשפט קמא כי הדבר מעיד על הסכמה מצד האב, לכל הפחות במשתמע, להימצאות הקרוואן במקום. אי הבאת האב לעדות על ידי המשיבים אינה משנה מכך".
בנסיבות אלה הורו השופטים על דחיית הערעור ללא צו להוצאות, משלא התבקשה תגובת בני הזוג. המשמעות היא שלעת הזו, בני הזוג יוכלו להמשיך ולגור בקרוואן שלהם, לפחות עד להכרעה סופית בהליך המקביל.
- ב"כ המערערת: עו"ד א' בווני
- ב"כ המשיבים: לא צוין
עו"ד צביקה גלזר
עוסק/ת ב-
מקרקעין ונדל"ן
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.