אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חדלות פירעון >> הנושים לא הגיבו להצעה של החייבת – הסדר החוב אושר

הנושים לא הגיבו להצעה של החייבת – הסדר החוב אושר

מאת: עו"ד מירי וינברגר | תאריך פרסום : 13/08/2020 14:28:00 | גרסת הדפסה

עורכי דין הוצאה לפועל, הנושים לא הגיבו להצעה של החייבת – הסדר החוב אושרעו"ד מירי וינברגר | צילום: רקפת גלעד (אילוסטרציה: Image by Catkin from Pixabay )

כל תיקי ההוצאה לפועל שנפתחו נגד אחות שנקלעה לחובות של כ-130 אלף שקל ייסגרו אחרי שתפקיד כ-76 אלף שקלים בלבד. רשמת לשכת ההוצאה לפועל קבעה כי יש לראות את השתיקה של הנושים כהסכמה.

11 תיקי הוצאה לפועל שנפתחו נגד אחות שצברה חובות של כ-130 אלף שקל ייסגרו תמורת תשלום של כ-76 אלף שקלים בלבד. רשמת לשכת ההוצאה לפועל בכפר סבא מירלה אהרון ביננפלד קיבלה את הצעת ההסדר שהגישה האחות לפי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי למרות ששישה מתוך שבעת הנושים שלה נמנעו מלהביע עמדה או להגיע לדיון בהצעה. נקבע כי יש לראות בשתיקה של הנושים כהסכמה.

בבקשה שהגישה האחות היא ציינה כי הבעיות הכלכליות שלה החלו לאחר שעסק שפתחה לבישולים ולאפליה מהבית קרס. היום היא מתגוררת אצל ההורים, משתכרת כ-5,000 שקל בחודש ואין לה נכסים למעט רכב ישן.

האחות הציעה בהתחלה לשלם 40 אלף שקל במזומן תמורת קבלת פטור מהחובות וסיום הליכי ההוצאה לפועל אבל בהמשך היא שיפרה את ההצעה והגישה הסדר שלפיו תעביר בנוסף עוד 9,948 שקלים שצברה בקרן השתלמות, 6,368 שקלים שעוקלו בחשבון הבנק שלה ועוד 20 אלף שקלים בארבע תשלומים.

בהתאם להוראות חוק חדלות פירעון הורתה הרשמת מירלה אהרון ביננפלד לשלוח עותק מהצעת ההסדר לנושים, וקבעה כי עליהם להגיב לה בתוך 14 יום כשהיעדר תגובה תתפרש כהסכמה. למרות זאת, רק נושה אחד מתוך שבעת הנושים הודיע שהוא מסכים להסדר ואילו ששת הנושים האחים לא הגיבו כלל ואף לא התייצבו לדיון אליו זומנו.

הרשמת מירלה אהרון ביננפלד החליטה לפיכך לאשר את הצעת החייבת למרות זאת. "נושה סביר הבוחר במודע שלא להגיב יודע שבכך נתן הסכמתו", כתבה. הרשמת ציינה כי כאשר נושה לא מגיב להצעת הסדר ולא מממש את זכות הטיעון שניתנה לו בחוק צריך להבין שיש לכך השלכות ואפשר לראות בו כמי שנתן הסכמה שבשתיקה.

הרשמת הוסיפה כי מלבד זאת היא סבורה כי במקרה הזה ההצעה של החייבת הוגנת בהתחשב במצבה הכלכלי, בעובדה שאין לה נכסים ובכך שמימוש ההסדר יביא לכיסוי 57% מהחובות.

לפיכך הרשמת קיבלה את ההסדר וקבעה כי התיקים נגד החייבת ייסגרו לאחר שתפקיד את התשלום האחרון.   

עו"ד מירי וינברגר עוסק/ת ב- חדלות פירעון
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חדלות פירעון באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חדלות פירעון
פושט רגל? כך תגן על הדירה שלך
עו"ד מיכל שחר | צילום: IF PRODUCTION
חזון אחרית הקורונה – מדינה בפשיטת רגל
עו"ד מירית מועלם | צילום: שמרית קרמר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ