אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני עבודה >> הפסד לביטוח לאומי: עובדת שנפלה בדרך הביתה הוכרה כנפגעת עבודה

הפסד לביטוח לאומי: עובדת שנפלה בדרך הביתה הוכרה כנפגעת עבודה

מאת: עו"ד לינוי אולניק | תאריך פרסום : 19/07/2017 08:27:00 | גרסת הדפסה

תמונה: אתר הביטוח הלאומי

אין קץ לטרטור: אף שהחוק מכיר בעובדים שנפצעו בדרך לעבודה או ממנה כנפגעי עבודה, ביטוח לאומי הקשה על פקידה שנפלה בדרכה חזרה לביתה. בית הדין לעבודה נחלץ לעזרתה.

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קיבל באחרונה תביעה שהגישה פקידה בחברת "לובינסקי" והכיר בה כנפגעת תאונת עבודה. זאת, חרף עמדת הביטוח הלאומי שלפיה היא לא הוכיחה קשר בין פציעותיה לבין התאונה. סגנית הנשיאה, השופטת ד"ר אריאלה גילצר-כץ הבהירה לביטוח לאומי כי אינה מתכוונת לחלוק על חוות דעתו של המומחה שהצביע חד-משמעית על קיומו של קשר כזה.

ב-2011 התובעת יצאה ממקום העבודה ועלתה על אוטובוס בדרכה הביתה. לאחר שירדה מהאוטובוס, מעדה מבליטה שהייתה במדרכה ונפלה. מד לאחר הנפילה היא חשה בכאבים עזים בכל גופה, ובעיקר בכתף ובקרסול. לטענתה מאז ועד היום היא סובלת מכאבים קשים המגבילים אותה ביום-יום.

לאחר התאונה התובעת נאלצה לפנות לעזרתו של בית הדין לעבודה כיוון שביטוח לאומי סירב להכיר במקרה כתאונת עבודה ולקבוע לה אחוזי נכות לצורך קבלת תגמולים. בנובמבר 2016 בית הדין לעבודה הבהיר למוסד כי אין ספק שהתאונה שאירעה הייתה תאונת עבודה.

בהמשך לכך, כחלק שגרתי בהליך, בית הדין מינה מומחה רפואי לצורך בחינת השאלה האם יש קשר סיבתי בין התאונה לבין הפציעות עליהן דיווחה התובעת. המומחה אישר קיומו של קשר כזה והתובעת ביקשה מבית הדין לאמץ את עמדתו החד-משמעית ולקבל את תביעה.

מנגד, הביטוח הלאומי טען כי ההכרה בנפילה כתאונת עבודה לא בהכרח מקשרת בינה לבין הפציעות הנטענות. עוד נטען, כי המומחה לא בחן כיצד מצבה הרפואי של התובעת מלפני התאונה משליך על הפציעות שלה, אלא ביסס את עמדתו רק על גיליון חדר המיון מהיום שאחרי התאונה. משכך, המוסד ביקש לדחות את חוות הדעת ועמה את התביעה או לחילופין – למנות מומחה אחר.

תפקיד הוועדה הרפואית

בפסק דינה, השופטת גילצר-כץ השיבה לטענות הביטוח הלאומי וקבעה, בהסתמך על פסיקות קודמות, כי תפקידו של מומחה שמונה לצורך בחינת הקשר הסיבתי בין התאונה לבין הפגיעה הוא לעיין בתיעוד הרפואי מהזמן הסמוך לתאונה ולחוות דעתו רק בנוגע אליה.

לפיכך, ובניגוד לעמדת המוסד, המומחה לא היה צריך לבחון את השלכות מצבה הרפואי של התובעת מלפני התאונה על הנזקים שמהם היא סובלת כיום, בעקבותיה. תפקיד זה, הבהירה השופטת, שמור לוועדה הרפואית בשעה שהיא קובעת את דרגת הנכות.

בנסיבות אלה השופטת מצאה לנכון לאמץ במלואה את עמדת המומחה ולקבוע כי יש קשר סיבתי בין פציעותיה של התובעת לבין תאונת העבודה. לפיכך, התביעה התקבלה וביטוח הלאומי חויב לשלם לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 9,000 שקלים.

  • ב"כ התובעת: עו"ד אייל אמרגי
  • ב"כ הנתבע: עו"ד יוחאי אלרון 

* עו"ד לינוי אולניק עוסקת בביטוח לאומי ואובדן כושר עבודה

**המחברת לא ייצגה בתיק

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
1

קארמה

בכל זאת. עבדה במוסד לטימטום וטרטרת הלאומי.
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני עבודה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני עבודה
אלה הכללים הלא חוקיים שכדאי להוציא מהסכמי העבודה
עו"ד שרית לנגה כהן (צילום: אופיר הראל)
פיצויי הלנה: כלי הרתעתי או פרס למעסיקים?
עו"ד דפנה אזולאי רגב | צילום: אורן כהן. אילוסטרציה חיצונית: Alicia Christin Gerald on Unsplash

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ