בני זוג נפרדו אחרי שנתיים. האיש טען כי מכסת ביצים שרשומה על שמו שייכת בפועל לאימו, כך שאין להחשב אותה כהכנסה חודשית שלו לצורך חישוב המזונות לבנם. הטענה נדחתה
השופטת מאיה לוי קיבלה לאחרונה תביעה שהגישה אישה נגד בעלה לשעבר. לשניים ילד משותף בן 4 והם חולקים זמני שהות שווים. בפסק הדין נדחתה טענת האיש שלפיה הרישום של מכסת ביצים על שמו הוא פיקטיבי ונקבע כי מדובר בניסיון להבריח נכסים. הוא ישלם מזונות בסך 2000 שקל, ובנוסף יפצה את האישה ב-20,500 שקל על חלקה במכסת הביצים.
בני הזוג נישאו בתחילת 2020. באותה שנה נולד בנם וכבר בסופה נפתח הליך יישוב סכסוך. הם התגרשו ב-2022 ונקבעו זמני שהות שווים.
המחלוקת העיקרית ביניהם הייתה סביב מכסת ביצים שקיבל האיש מהוריו בתוך "בן ממשיך" בנחלה.
האישה, שיוצגה על ידי עו"ד ירון גרוס, טענה כי בין הצדדים פערי השתכרות משמעותיים שכן היא מרוויחה כ-6,400 שקל נטו כשכירה בעוד שכרו של האיש עומד על כ-12,000 שקל, ובנוסף יש לו הכנסות מהשכרת מכסת הביצים שרשומה על שמו. לפיכך לדבריה, יש לחייב את האיש במזונות, חרף זמני השהות השווים עם הבן.
היא הוסיפה כי לפי הסכם הממון בין השניים, רכוש שנצבר ממועד לידת הבן ועד למועד פקיעת הנישואין יהיה משותף. בנסיבות אלה לטענתה, על האיש לפצות אותה בגין הכנסות שמקורן במכסת הביצים בתקופה זו.
מנגד, האיש שיוצג על ידי עו"ד אריאלה רוזנטל סודרי טען שמכסת הביצים שייכת בפועל לאימו. לטענתו, מאחר שלאימו יש שתי מכסות ביצים היא רשמה אחת מהן על שמו רק באופן פורמאלי כדי לזכות בהנחה מהמדינה שמשולמת למי שמחזיק במכסת ביצים אחת. עוד הוא טען כי לצד ההכנסות של האישה מעבודתה כשכירה, יש לה הכנסות מאפיית עוגות והיא אפילו אפתה עוגה בתשלום למכרה שלו. בנסיבות אלה, לטענתו, אין לחייבו במזונות.
טענות חלופיות
השופטת הבכירה מאיה לוי מבית המשפט למשפחה בקריות קבעה כי קיימים פערי השתכרות בין הצדדים ויש מקום לפסוק מזונות חרף זמני השהות השווים.
בקשר לטענת האיש שלפיה הרישום של אחת ממכסות הביצים על שמו פיקטיבי ונועד לזכות בהטבה מהמדינה הבהירה השופטת כי בית המשפט לא ישתף פעולה עם "קומבינה" מעין זו. היא הוסיפה כי האיש העלה טענות עובדתיות חלופיות בקשר למכסת הביצים הרשומה על שמו, וכי אין ספק כי היא שייכת לו באופן בלעדי. "הגרסאות השונות נועדו אך ורק להברחת נכסים והתחמקות מתשלומי מזונות", כתבה.
בנסיבות אלה ייחסה השופטת לאיש הכנסה נוספת בשיעור של כ-5,000 שקל לחודש שמקורה במכסת הביצים. זאת, בנוסף לשכרו שעומד על 12,000 שקל.
עוד נקבע כי פוטנציאל ההשתכרות של האישה הוא 7,000 שקל בלבד, וכי אין לה הכנסות מעיסוק בקונדיטוריה. השופטת כתבה כי ניכר שהעוגה שנאפתה למכרה של האיש הייתה אירוע חד פעמי שהאיש יזם, ולא חלק מעיסוק פעיל של האישה.
בנסיבות אלה קבעה השופטת שהפרשי ההשתכרות עומדים על 21%-71% לטובת האיש. היא חייבה את האיש לשלם לאישה מזונות בסך 2,000 שקל עד שהילד יגיע לגיל 6. מגיל 6 האיש ישלם 1,300 שקל בחודש. עוד נקבע כי הוצאות החינוך והבריאות החריגות יהיו ביחס של 55% האיש-45% האישה.
בנוסף פסקה השופטת לטובת האישה פיצוי של 20,500 שקל בהתאם להסכם הממון בגין חלקה במכסת הביצים ממועד לידת הבן ועד למועד פקיעת הנישואין.
האיש חויב בהוצאות בסך 20,000 שקל.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.