המפקחת על המקרקעין נתנה פסק דין בהסכמה שחייב שכנה סרבנית לחתום על הסכם תמ"א 38. כחודשיים וחצי לאחר מכן השכנה ביקשה צו זמני לעיכוב ביצוע פסק הדין אך נדחתה
השופטת אפרת בוסני דחתה לאחרונה בקשה של דיירת שביקשה לעכב פסק דין של המפקחת על המקרקעין שחייב אותה לחתום על הסכם תמ"א 38 מסוג פינוי בינוי. הדיירת טענה כי פסק הדין לא חוקי שכן התעלם מטענתה כי היא "קשישה". השופטת קבעה כי אין בסיס למתן הסעד הזמני לנוכח השיהוי בהגשת הבקשה, סיכויי התביעה והתנהלות חסרת תום לב מצד המבקשת.
בין דיירי הבניין, שנמצא באזור המרכז, לבין יזמית בנייה נחתם הסכם לביצוע פרויקט תמ"א 38 מסוג פינוי בינוי. אחת השכנות סירבה לחתום על ההסכם.
הדיירים האחרים הגישו תביעה לאישור הפרויקט בפני המפקחת על המקרקעין. ביוני השנה ניתן פסק דין בהסכמה ונקבע בו בין היתר כי השכנה תחתום תוך 7 ימים על ההסכם וככל שלא תעשה זאת הוסמכו עורכי הדין המייצגים את יתר הדיירים לחתום בשמה.
לאחרונה הגישה השכנה בקשה לצו זמני במעמד צד אחד לעכב את ביצוע פסק הדין של המפקחת. במקביל היא הגישה תביעה לביטול פסק הדין.
היא טענה כי פסק הדין אינו חוקי וסותר את תקנת הציבור מאחר והמפקחת התעלמה מטענתה כי היא "קשישה" כהגדרת מונח זה בחוק הנוגע לחיזוק מבנים ישנים מפני רעידת אדמה.
לטענת השכנה, תוכנית חיזוק הבניין אינה מיטיבה איתה. היא הוסיפה כי לא מונה שמאי לבדיקת הכדאיות הכלכלית של התוכנית, לא הוצעו לה חלופות נדרשות ולכן סירובה הוא סירוב סביר ולא ניתן להכריח אותה לחתום על ההסכם.
אינטרס ציבורי
סגנית נשיאת בית משפט השלום בתל אביב, השופטת אפרת בוסני, דחתה את הבקשה. היא ציינה כי לשיהוי בהגשת בקשה לסעד זמני יש משמעות לצורך בחינת השאלה האם מתן הסעד הזמני צודק וראוי. התנהלות הנגועה בשיהוי חותרת תחת הטענה בדבר הדחיפות במתן הסעד, וסותרת את הטענה בדבר חיוניותו ונחיצותו המידית במטרה למנוע נזקים מהמבקשת. במקרה זה קבעה השופטת כי יש שיהוי בהגשת הבקשה, כחודשיים וחצי לאחר מועד מתן פסק הדין שאת ביצועו מבוקש לעכב.
השופטת הוסיפה כי גם סיכויי התביעה אינם פועלים לטובת המבקשת. קיים ספק של ממש להצלחת תביעה לביטול פסק הדין שניתן בהסכמה. זאת ועוד, טענות המבקשת הן במהותן "ערעוריות" הגם שהן מוצגות כטענות כנגד הפן ההסכמי של פסק הדין, ובית המשפט המוסמך לדון בהן הוא בית המשפט המחוזי.
בנוסף, מדובר בפסק דין שניתן בהסכמת הצדדים להליך, והמבקשת ביניהם. השופטת ציינה כי רק טעמים כבדי משקל עשויים להצדיק ביטול הסכם פשרה שניתן לו תוקף של פסק דין. זאת, בשל האינטרס הציבורי שבעידוד פשרות בהליכים משפטיים. השופטת הזכירה גם את האינטרס של יתר הדיירים בכך שהפרויקט יצא לפועל.
עוד היא כתבה כי הבקשה נגועה בחוסר ניקיון כפיים שכן המבקשת לא ציינה באופן ברור ומפורש כי מדובר בפסק דין שניתן בהסכמה ולא צירפה את כתב ההגנה והפרוטוקול המלא של הדיון במפני המפקחת.
- ב"כ המבקשת: עו"ד חיים שטנגר
- ב"כ המשיבים: לא צוין
עו"ד דובי כהן
עוסק/ת ב-
תמ"א 38
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.