ביהמ"ש לענייני משפחה בנצרת שוכנע כי האישה מגישה תלונות שווא נגד בעלה במטרה לפגוע בו – ולימד אותה לקח.
בני זוג מוסלמים התגרשו בבית הדין השרעי, והאישה חויבה לעזוב את הדירה בה התגוררו במהלך הנישואים, השייכת לבעלה לשעבר. בפועל, האישה המשיכה לגור בדירה עם בעלה ושתי בנותיהם.
לייעוץ בענייני משפחה:
פנה ל-עורך דין דיני משפחה
בנובמבר 2014, הגרוש הגיש לביהמ"ש לענייני משפחה בנצרת בקשה לצו הגנה נגד גרושתו. לדבריו, בתחילה הוא הסכים שתמשיך לגור עמו בדירתו גם לאחר הגירושין, אולם כעת הוא חושש שהיא תעליל עליו עלילות שווא ו"תתפור לו תיקים פליליים". עוד הוא טען, כי האישה איימה עליו בפטיש שתשבור נרגילה ושתתקשר למשטרה להתלונן שהוא נוהג כלפיה באלימות.
לטענת הגרוש, האישה – שבינתיים הכירה גבר אחר - מנסה להוציאו מדירתו, ומאחר שכבר ריצה בעבר עונש מאסר בגין עבירות אלימות כלפיה, הוא חושש שאם תממש את איומיה ותתלונן עליו, הוא ימצא את עצמו שוב מאחורי סורג ובריח, על לא עוול בכפו.
האישה הכחישה את ההאשמות כלפיה וטענה כי הגרוש נתן לה לגור בדירה והוא בכלל לא גר עמה. לטענת האישה, הגרוש הוא זה שמתפרץ בכוח ובאלימות לדירה, והיא לא איימה עליו אלא רק הודיעה לו שלא יגיע יותר לבית.
לאחר שהבנות של בני הזוג דיווחו ליחידת הסיוע של ביהמ"ש לענייני משפחה שהאב מתגורר בדירה בשנים האחרונות, סגן הנשיא, השופט אסף זגורי, קבע כי האישה שיקרה ואסר עליה ליצור עם הגרוש קשר, להטרידו, לאיים עליו או להעליל עליו עלילות שווא למשך 3 חודשים.
אלא שכחודש בלבד לאחר מכן, האישה הפרה את הצו והגישה נגד הגרוש תלונה במשטרה על אלימות. היא טענה שבמהלך ויכוח הוא זרק אותה בכוח על שולחן זכוכית שנשבר והיא נפגעה. הגרוש נעצר למשך יממה והורחק למספר ימים נוספים. הוא טען בחקירתו, כי האישה היא זו שתקפה אותו. כנגד אף אחד מהם לא הוגש כתב אישום בנוגע למקרה.
לאור העובדה שהפרה את הוראות פסק הדין שניתן והגישה נגדו תלונת שווא נוספת, הגרוש הגיש לביהמ"ש לענייני משפחה בקשה נוספת להרחיקה מביתו.
לוחצת על הכפתורים הנכונים
בדיון, שהתקיים גם הוא בפני סגן הנשיא זגורי, העיד גיסה של האישה ששהה בבית בעת האירוע ומסר כי טענותיה אינן נכונות, והיא מעדה על השולחן מבלי שהגרוש דחף אותה. העד אישר, שדווקא האישה היא זו שירקה על בעלה לשעבר באותו אירוע.
למשמע עדות זו, קבע השופט כי האישה נוהגת בפרובקטיביות ואלימות ו"לוחצת על הכפתורים הנכונים" על מנת לגרום לתגרה, במטרה להגיש לאחר מכן תלונה במשטרה – שהיא יודעת שתביא למעצרו של הגרוש. השופט הורה על הרחקת האישה מהדירה למשך 30 יום, ואסר עליה להיות בקרבת בעלה לשעבר או להטרידו למשך 6 חודשים.
משנקבע שהאישה עושה שימוש לרעה בחוק למניעת אלימות במשפחה, היא חויבה לשלם למבקש הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 5,000 שקל, ו-1,000 שקל נוספים לאוצר המדינה.
- שמות באי הכוח המייצגים לא צוינו בפסק הדין.
* עו"ד לורי גייזלר עוסקת בדיני משפחה.
** הכותבת לא ייצגה בתיק.
*** המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחברת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.