אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> זוג מושבניקים נפרד אחרי 42 שנה – איך יחולק המשק?

זוג מושבניקים נפרד אחרי 42 שנה – איך יחולק המשק?

מאת: עו״ד יוסף גביזון | תאריך פרסום : 01/07/2021 16:18:00 | גרסת הדפסה

עו״ד יוסף גביזון (אילוסטרציה חיצונית: Matthew Bennett, Unsplash)

האיש ביקש לפרק את השיתוף במשק אך האישה טענה שכ״בת ממשיכה״ יש לה זכות לקנות ממנו את חלקו במחיר מופחת. בית המשפט קבע שהנחלה תימכר והתמורה תחולק שווה בשווה. לאישה ניתנה זכות קדימה לרכוש את חלקו של האיש

השופטת רונית גורביץ מבית המשפט למשפחה בטבריה הכריעה לאחרונה בתביעת פירוק שיתוף בין בני זוג. השניים רשומים כבעלי זכויות בנחלה ששוויה 3.9 מיליון שקל, והורים לחמישה ילדים. בתביעה דרש האיש למכור את הנחלה ולחלק את התמורה בין הצדדים. האישה ביקשה לקבוע שהקרקע שייכת לה וכי היא זכאית לרכוש את חלקו של האיש בבית, תוך ביצוע קיזוזים שונים. השופטת קבעה שהזכויות במשק כולו שייכות לשני הצדדים באופן שווה וכי הוא יימכר בשוק החופשי, אך האישה תוכל לקנות את חלקו של האיש בתוך חמישה חודשים.

בני הזוג נישאו ב-1972. ב-2014 הם נפרדו והאישה נותרה לגור בנחלה. 

בתביעה לפירוק השיתוף האיש טען כי יש להורות על מכירת הנחלה וחלוקת התמורה בין הצדדים. בהמשך ולאחר שהאישה ביקשה לרכוש את חלקו, הוא ביקש לאפשר לצדדים לרכוש האחד את חלקו של האחר תוך ביצוע התמחרות ביניהם.  

האישה טענה כי חיי הצדדים התנהלו על מי מנוחות עד שגילתה כי האיש מנהל רומן עם עמיתה מעבודתו. לטענתה, היא קיבלה זכות לנחלה במושב וקיבלה במתנה קרקע ולכן יש צורך להפריד בין שווי הקרקע ושווי בית המגורים ולקבוע כי היא זכאית לרכוש את הנחלה תוך ביצוע איזון לא שוויוני לטובתה וקיזוזים שונים וביניהם קיזוז רעיוני של מיסים שיחולו במועד מכירת הנחלה לצד שלישי. 

זיקה רגשית

השופטת רונית גורביץ הבהירה כי על פי הלכת השיתוף שחלה על הצדדים מאחר שנישאו לפני כניסתו לתוקף של חוק יחסי ממון, חזקה על בני זוג המנהלים אורח חיים תקין ומאמץ שותף כי הרכוש שנצבר מצוי בבעלותם המשותפת. 

היא קבעה שהאישה לא הוכיחה כי קיבלה את הזכות בנחלה כ״בת ממשיכה״ במושב. גם אם קיבלה את הזכות, הצדדים שילמו ביחד עבור הוצאות רכישת הנחלה, הקימו את המבנים עליה וגידלו שם את ילדיהם המשותפים מה שמעיד על שיתוף בזכות. בנסיבות אלה היא דחתה את טענת האישה לאיזון לא שוויוני.

בנוסף נקבע כי אין לקזז מהתמורה שתשלם האישה את שיעור המיסים שתידרש לשלם במכירת הנחלה לצד שלישי. זאת, מכיוון שברור שהיא מתכוונת לשמור על הנחלה ולהמשיך לגור בה עד אחרית ימיה. 

עוד ציינה השופטת כי האישה הצביעה על קשר רגשי לנחלה שכן היא נולדה ביישוב, אביה קבור בו והיא העידה שאינה יכולה לדמיין סיטואציה בה תעקר מביתה. מנגד, האיש לא העיד על זיקה רגשית לנחלה והוא ובנה חייו מחדש ביישוב אחר.

בנסיבות אלה קבעה השופטת שיש לתת זכות קדימה לאישה לרכוש את חלקו של האיש. זכות זו תעמוד לרשותה במשך חמישה חודשים ממועד מתן פסק הדין. לאחר מכן ימונה כונס נכסים לצורך ביצוע המכירה של הנחלה בשוק החופשי

לא ניתן צו להוצאות. 

  • ב״כ האיש: עו"ד יעקב מור
  • ב״כ האישה: עו"ד רחל ממאן
עו״ד יוסף גביזון עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
״אחרי שהילדים יגדלו״: למה לא כדאי לחכות עם הגירושין
עו"ד אורלי מנע-שני (צילום: סיגל איילנד שילמן)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ