במסגרת החלטה למזונות זמניים חויב האב לשלם חצי משכר הלימוד החודשי בבית הספר שעומד על כ-5,000 שקל. בית המשפט המחוזי הגביל את השתתפותו לסך של 600 שקל בחודש בלבד
אב לילד כבן 7 הגיש בקשת רשות ערעור על חיובו בחצי משכר הלימוד בבית הספר הפרטי בו מתחנך בנו. הוא הבהיר כי מדובר בבית ספר לאלפיון העליון והאם לא שיתפה אותו בהחלטה לרשום את הילד למוסד זה. השופט שאול שוחט קיבל את הבקשה חלקית לאחר שקבע כי הותרת המצב הקיים עלולה לסכן את חירותו של האב, שכן האם פועלת נגדו בהוצאה לפועל לגביית התשלומים.
בני הזוג לשעבר נישאו ב-2014. ב-2015 נולד בנם וכשהיה כבן 5 הם התגרשו.
האם הגישה תביעת מזונות בגדרה ביקשה גם פסיקת מזונות זמניים. היא עתרה בין היתר לחיוב האב בחצי מהוצאות הגן שעלותו 4,600 שקל. בית המשפט למשפחה החליט שהאב ישלם לאם מזונות בסך של 1,500 שקל וסך של 4,000 של בגין מדור, וכן חצי מהוצאות הגן.
בחודש אפריל השנה (2022) ביקש האב מבית המשפט לבטל את החיוב בחצי מהוצאות החינוך של הקטין.
הוא ציין שבמועד קבלת ההחלטה בעניין המזונות הזמניים בנו היה בגן פרטי שעלותו גבוהה. לדבריו, כשהגיע הילד לגיל 6 ב-2021 והחל ללמוד בכיתה א׳ רשמה אותו האם לבית ספר פרטי המיועד לאלפיון העליון, שעלות החינוך החודשית בו היא כ-5,000 שקל לחודש והיא פועלת לגבות ממנו חצי משכר הלימוד. האב טען כי מדובר בחיוב שלא הושת עליו במסגרת החלטת בית המשפט משזו התייחסה להוצאות הגן. הוא הדגיש כי אין ביכולתו הכלכלית לשאת בעלות חצי בית ספר פרטי לבנו.
בית המשפט דחה את בקשת האב. בהחלטה נכתב בין היתר כי עלות בית הספר גבוהה בכמה מאות שקלים בלבד מעלות הגן וכי הסוגיה תידון במסגרת ההליך העיקרי.
האב לא השלים עם ההחלטה והגיש בקשת רשות ערעור. הוא ציין כי נקודת המוצא של בית המשפט שגויה. זאת, מאחר שמלכחתחילה הוא לא יכולה היה לעמוד גם בהוצאות הגן הפרטי ואף לא נשא בהם הפועל, אלא אביה של האם הוא שמימן אותן. הוא הדגיש כי מעולם לא נתן הסכמתו לרשום את הילד לבית הספר הפרטי.
האם השיבה כי משהקטין היה בגן פרטי בהסכמתו ובידיעתו של האב יש לראות בכך גם הסכמה מצדו להמשיך באותו מסלול חינוכי פרטי בתקופת בית הספר, וזאת גם בשל מצבו הרגשי של הקטין.
קושי להמתין
סגן נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט שאול שוחט, כתב כי חיוב הורה בהוצאות בית ספר פרטי לקטין, שעה שלא ניתנה הסכמתו של אותו הורה לרישום הילד למסגרת הפרטית, וללא החלטה שיפוטית לפיה טובת הקטין הספציפי היא להתחנך דווקא באותה מסגרת פרטית, יש בה מן החריג.
הוא הבהיר שקיים קושי להמתין עד לבירור הסוגיה במסגרת פסק הדין הסופי למזונות, שכן בינתיים חירותו של האב עלולה להישלל ממנו בגלל צו מאסר שהוצא בגין אי תשלום חלקו בשכר הלימוד.
לפיכך קיבל השופט באופן חלקי את הערעור כך שעד למתן פסק דין על ידי בית המשפט למשפחה בתביעת המזונות האב ישא בגין הוצאות החינוך לשנת הלימודים הנוכחית בסך של 600 שקל לחודש בלבד.
לא ניתן צו להוצאות.
- ב״כ המבקש: עו"ד רן רייכמן
- ב״כ המשיבה: עו"ד חיים כהן, עו"ד הילה טל
עו״ד דורית בן אברהם
עוסק/ת ב-
דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.