בית הדין הצבאי לא האמין לגרסת החיילת המתלוננת, לפיה יחסי המין עם הנאשם בנשקיית הבסיס היו ללא הסכמתה. הוא יפוצה על ישיבה במעצר למשך 394 ימים
צעיר שהואשם באונס חיילת במהלך שירותו הצבאי וזוכה מחמת הספק, יקבל פיצויים והוצאות בסך כ-130 אלף שקלים. שופטי בית הדין הצבאי קבעו שלנוכח פערים בגרסת המתלוננת, לפיה הנאשם קיים עימה יחסים בנשקיית הבסיס ללא הסכמתה, אין אפשרות לבסס את הרשעתו. ערעור שהגישה הפרקליטות הצבאית על החלטת הפיצוי נמחק לאחרונה בהמלצת השופטים.
כנגד הצעיר, אשר יוצג באמצעות עו"ד מיכאל כרמל, הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של מעשה מגונה, אונס והתנהגות שאינה הולמת. הרקע לאישום הוא אירוע מדצמבר 2021 בנשקיית בסיס חיל האוויר בו שירת הנאשם יחד עם חיילת נוספת, המתלוננת. אין מחלוקת על כך שעובר לאירוע מושא ההליך נרקמה בין השניים מערכת יחסים חמה ואינטימית, אשר כללה קיום יחסי מין בהסכמה.
במסגרת האירוע שהיווה את הבסיס לאישום, נכנסו הנאשם והמתלוננת לחדר מסוים בנשקייה והחלו לעסות אחד את השנייה בגב. בשלב מסוים היא סיפרה לו שברצונה לעשות קעקועים באזור המפשעה, ואף הציגה לו את האזורים הללו על גופה, תוך הפשלת מכנסיה. בהמשך לכך התקיים בין השניים אקט מיני, שהצדדים חלוקים על נסיבות קיומו.
בעוד שהתביעה הצבאית טענה, באמצעות סרן גל קנריק, שיחסי המין בוצעו ללא הסכמת החיילת, ההגנה גרסה אחרת. לשיטתה האקט המיני בנשקייה, כמו קודמיו, בוצע בהסכמת המתלוננת והיא הייתה שותפה מלאה בו.
"הורידה מכנסיים בחושניות"
כך, לגרסת ההגנה, החיילת התחילה להפשיל את מכנסיה מבלי שהנאשם ביקש זאת ממנה, על מנת להראות לו את המקום שמיועד לקעקועים. בשלב זה, לטענת ההגנה, החיילת הורידה לגמרי את מכנסיה בחושניות תוך שנענעה את ישבנה מצד לצד, הצביעה עליו והתייעצה עם הנאשם האם לעשות שם קעקוע.
לגרסת ההגנה בשלב זה שאל החייל את החיילת האם היא מעוניינת להשאיר את המכנס למטה, והיא הנהנה בראשה תוך שאמרה לו שהיא "רטובה מחרמנות". מכאן, לטענת ההגנה, הבין החייל כי המתלוננת רצתה בקיום יחסי המין, כמו בפעמים הקודמות בהן שכבו.
בפברואר אשתקד קבע הרכב בית הדין הצבאי בראשות אל"מ רונן שור שנוכח פערים, תמיהות וסתירות בגרסת המתלוננת, הרי שאין אפשרות לבסס את הרשעת החייל ויש לזכות אותו מחמת הספק. החייל, שכמעט מחצית משירותו הסדיר העביר מאחורי סורג ובריח, לא הסתפק בזיכוי ועתר לקבל פיצוי בגין 394 ימי מעצרו והוצאות הגנתו.
באפריל האחרון קיבל בית הדין את עתירת הצעיר. השופטים נימקו שאמנם גרסת המתלוננת לא נדחתה על-ידם לחלוטין, והם לא קבעו בהכרעת הדין שמדובר בתלונת שווא, אלא שמן העבר השני "לא ניתן להתעלם מהעובדה שהמבקש הינו אדם צעיר ונורמטיבי, ששהה במעצר פרק זמן לא מבוטל של למעלה משנה".
בנסיבות אלה קבעו השופטים שהצעיר יפוצה ב-97,547 שקל בגין מעצרו הארוך, וישולמו לו הוצאות שכ"ט עו"ד בסך 32,360 שקל.
ערעור שהגישה הפרקליטות הצבאית על החלטת הפיצוי נמחק לאחרונה בהמלצת נשיאת בית הדין הצבאי לערעורים, האלופה אורלי מרקמן. בכך הפכה ההחלטה לסופית.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.