אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מיסים >> "חסכתי": 830,000 ש' נמצאו בארון, ביהמ"ש פטר את החשוד ממס

"חסכתי": 830,000 ש' נמצאו בארון, ביהמ"ש פטר את החשוד ממס

מאת: עו"ד מאיסה חדירי | תאריך פרסום : 10/06/2024 10:38:00 | גרסת הדפסה

עו"ד מאיסה חדירי | צילום: מיכל קושרוב. אילוסטרציה חיצונית: Robert Anasch on Unsplash

הכסף נמצא במהלך חיפוש משטרתי בבית בפזורה הבדואית. השופטת האמינה להסברי האיש כי הדת אוסרת עליו לשמור את המזומנים בבנק וכי לא מדובר בגידול הון בלתי מוסבר

בית המשפט המחוזי בבאר שבע פטר לאחרונה אב ל-10 מהפזורה הבדואית מלשלם מס על מאות אלפי שקלים במזומן שנמצאו בביתו, במהלך חיפוש של המשטרה. השופטת יעל ייטב שוכנעה מהסברי המערער לפיהם מקור הכספים בעבודתו רבת השנים בקק"ל ובהכנסות ארבעת ילדיו, כך שמדובר למעשה בחסכון עבורם ולא ב"גידול הון בלתי מוסבר" הגורר מיסוי מוגדל וקנסות.

תחילת הפרשה באוקטובר 2021 אז ערכה יחידת הבילוש של המשטרה חיפוש בביתו של המערער, בחשד לאחזקת אמל"ח. במהלך החיפוש נמצאו אמנם ארגזי תחמושת בארון, אלא שהם לא הכילו אמל"ח אלא כסף מזומן בשווי 830 אלף שקל. פקיד השומה ראה בסכום משום הכנסה בלתי מדווחת, וחייב את האיש במס מוגדל ובקנס. השגה שהגיש האחרון נגד ההחלטה נדחתה, ומכאן הערעור שהוגש לבית המשפט בדצמבר 2022.

לטענת האיש, עובד קק"ל מזה 35 שנה, הסכום ש"נתפס" בביתו אינו מהווה גידול הון בלתי מוסבר או הכנסה בלתי מדווחת כטענת פקיד השומה, אלא בסך-הכול חסכון שחסכו הוא וארבעה מילדיו הבוגרים במהלך השנים. בתוך כך הסביר המערער שדתו אוסרת עליו לשמור את הכסף בבנק, וכי מאז שהתחיל לעבוד בגיל 17 "הוא שומר את הכסף בארון".

מכאן, לטענת המערער, שיש לבטל את החלטת פקיד השומה ולפטור אותו מתשלום המס והקנס בהם חויב.

מרוויח יפה

השופטת ייטב קבעה שהסברי המערער לערימות המזומנים שנמצאו בביתו – במיוחד על רקע היותו בעל הכנסות של כ-260 אלף שקל בשנה מעבודתו בקק"ל – מניחים את דעתה.

"לא מדובר אפוא בסכום כסף גבוה שנמצא בביתו של אדם נעדר הכנסות המתפרנס מקצבאות המוסד לביטוח לאומי בלבד, או בביתו של מי שמפיק הכנסה זעומה בלבד שאין בה כדי להסביר קיומו של חיסכון – אלא באדם המפיק לאורך שנים הכנסה של ממש, המחויבת במס באופן שוטף. במצב דברים זה", כתבה השופטת, "אין זה בלתי סביר להניח שיש באפשרותם של המערער ואשתו לחסוך ממשכורתם את סכומי הכסף שנמצאו בביתם".

השופטת נימקה שיכולת המערער לחסוך סכומים נכבדים ממשכורתו לאורך השנים מוסברת, בין היתר, לאור העובדה שעלות ביתו מסכמת בכ-30 אלף שקל בלבד. בנסיבות אלה, הבהירה, קיומו של חסכון בסך 830 אלף שקל אינו מופרך, "ואילו היה מתגלה הסכום האמור בחשבון הבנק של המערער – לא היה פקיד השומה חושד כי מדובר בהכנסה שלא דווחה, בהעדר כל בסיס לכך".

היא ציינה אמנם שמקובל להפקיד כספי חסכון בבנק או במוסד פיננסי אחר, אלא שלדבריה קיימים מגזרים במשק שבהם נהוג מטעמים שונים לשמור את הכסף בבית, וכל עוד אין על כך איסור בחוק – אי אפשר להסיק באופן אוטומטי שמקור הכספים בעבירה או שהמס בגינם לא שולם.

השופטת חידדה שגם לילדי המערער שנטען כי הם שותפים בחיסכון, קיימות הכנסות ממשכורת, ולכן הגיוני שהם תרמו לקופת החיסכון מיכולת העבודה שלהם ולאו דווקא מפעילות עבריינית. בחקירתו סיפר המערער שילדיו בחרו להפקיד אצלו את כספם על מנת שלא לבזבז אותו לריק.

לפיכך הורתה השופטת על קבלת הערעור בדרך של ביטול השומה והקנס שהוטלו על המערער, ועל השבת הכספים שנתפסו לידיו תוך חודש ממועד פסק הדין. פקיד השומה חויב בהוצאות של 70 אלף שקל.

  • ב"כ המערער: עו"ד יהודה שוקרון
  • ב"כ המשיב: עו"ד דימיטרי כוגן (פמ"ד אזרחי)
עו"ד מאיסה חדירי עוסק/ת ב- מיסים
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
1

דתו לא אסרה עליו לקבל את שכרו לבנק .

אפשר לסדר גם לי עבודה בקק"ל בשכר של 260,000 ש"ח לשנה ?!
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מיסים באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מיסים
מדיניות רשות המיסים מטביעה את ענף השיט בישראל
עו״ד ורד כהן (צילום: רועי יוספי)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ