אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> חריג: גרושה תקבל 300,000 דולר על חשבון איזון המשאבים הסופי

חריג: גרושה תקבל 300,000 דולר על חשבון איזון המשאבים הסופי

מאת: עו"ד אלינור ברגר | תאריך פרסום : 15/04/2018 14:20:00 | גרסת הדפסה

עורך דין משפחה, חריג: גרושה תקבל 300,000 דולר על חשבון איזון המשאבים הסופיעו"ד אלינור ברגר (צילום: לינה מאירה) [אילוסטרציה חיצונית: Alexei Novikov, www.123rf.com]

סכסוך כלכלי מורכב בין בני זוג שהונם המשותף מוערך בכ-12 מיליון דולר התארך והביא את בית המשפט לפסוק לטובת האישה סכום מסוים כשלב ביניים. ערעור שהגיש הבעל נדחה.

בית המשפט המחוזי בחיפה דחה לאחרונה ערעור של גרוש על ההחלטה לחייב אותו להעביר 300,000 דולר לאשתו לשעבר בטרם ניתנה הכרעה סופית בסכסוך הכלכלי ביניהם. בית המשפט התחשב במצוקה הכלכלית אליה נקלעה האישה בעקבות מחלה ובעובדה שיש בסיס מוצק לטענתה כי מחצית הזכויות בבית בארה״ב שייכות לה.

בני הזוג, הורים לשני ילדים קטינים, חיו שנים בארה״ב וצברו שם נכסים וכספים. ב-2011 הם חזרו לארץ וארבע שנים מאוחר יותר התגרשו.

האישה הגישה תביעה לאיזון משאבים שכללה דרישה לפירוק שיתוף בבית בארה״ב וחלוקת כספים שנמצאים בחשבונות משותפים. היא טענה שההון המשותף של הצדדים מגיע לכ-12 מיליון דולר.

הבעל טען מנגד כי אחד החשבונות נמצא בבעלותו ונפתח בנאמנות עבור חברה שהקים. כמו כן, הוא הכחיש שלאישה חלק בנכס.

בית המשפט למשפחה מינה מומחים להערכת שווי נכסי הצדדים והבעלות עליהם אך רק אחד מהם הגיש חוות דעת. כל אחד מהצדדים האשים את האחר בעיכוב חוות הדעת הנוספת.

בין לבין הגישה האישה בקשות חוזרות ונשנות לשחרור כספים נזילים מהחשבונות המשותפים. בתחילה נדחו בקשותיה לאחר שבית המשפט קבע שראוי שאיזון הנכסים ייערך במקביל ולא בשלבים.

ואולם, בקשה חוזרת שהגישה האישה בסוף 2017 התקבלה. בית המשפט השתכנע שחל שינוי בנסיבות ומאז ההחלטה הקודמת התבהר המצב המשפטי ביחס לבית בארה״ב כך שיש בסיס מוצק לטענת האישה שהיא זכאית למחצית ממנו. עוד התחשב בית המשפט בהתארכות ההליכים ובמצבה הכלכלי של האישה. בנסיבות אלה הוא הורה לבעל להעביר לה 300,000 דולר מהכספים הנזילים שבבנק בארה״ב, על חשבון איזון הזכויות הסופי.

הבעל ערער על ההחלטה. הוא טען שאין הצדקה להעברת הכספים כל עוד אחד המומחים לא נתן את חוות דעתו. הוא הדגיש שחלוקת הבעלות בחשבון הנאמנות מחייבת התחקות אחר מקור הכספים וחשוב להמתין לחוות דעת המומחה.

האישה טענה מנגד שהמערער נוקט כלפיה וכלפי הילדים סוג של אלימות כלכלית מזה למעלה מ-5 שנים.

לדבריה, הסכום שנפסק לטובתה הוא חלק קטן ממכלול הנכסים של הזוג והיא עתידה לקבל אותו ממילא באיזון הזכויות הסופי. האישה הדגישה את הפערים הכלכליים בין בני הזוג ואת העובדה שחלתה בזאבת מה שפגע בכושר השתכרותה.

מצוקה אמיתית

השופט חננאל שרעבי דחה את הערעור וקבע שההחלטה להעביר לאישה חלק מהכספים לנוכח מצבה הכלכלי והעובדה שמועד סיום ההליכים אינו ידוע הייתה ראויה. השופט הדגיש כי עם התבהרות המצב המשפטי ביחס לזכויות האישה בבית, רוב הסיכוי שחלקה בנכס יגיע למעל מיליון דולר.

לדבריו, אמנם נטיית הפסיקה היא לערוך איזון משאבים במכלול הנכסים יחד אך יש נסיבות בהן ראוי לסטות מהעיקרון. ישנם מקרים בהם פסיקת תשלומים חלקיים על חשבון האיזון הסופי תביא לייעול ההליכים, לסיום הסכסוך ולצמצום פערים כספיים בין הצדדים. כמו כן, במצבים מסוימים דחיית האיזון עלולה להכביד על אחד הצדדים באופן לא ראוי, במיוחד כשמדובר בסכסוך מורכב העלול להימשך זמן רב.

עוד כתב השופט כי התרשם שמצוקתה הכלכלית של האישה אמיתית ויש באיזון החלקי כדי להקל במעט על הקושי הכלכלי שלה.

הבעל חויב בהוצאות של 6,000 שקל.

  • שמות ב״כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
עו"ד אלינור ברגר עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ