תביעת בעלי הדירה התקבלה במלואה עקב אי-הגשת כתבי הגנה. חברת הבנייה ובעלת המניות שלה חויבו בין היתר לתקן ליקויים בדירה ולפצות את בעליה על עגמת הנפש שנגרמה להם.
בני זוג שבבעלותם דירה בבניין באשדוד שעבר תמ"א 38 הגישו בשנה שעברה תביעה נגד היזמית "נועה בנייה והשקעות" והבעלים שלה עקב הפרת התחייבויותיהן לתקן ליקויים בדירה. הזמן חלף והנתבעות לא הגישו כתב הגנה, וכעת שופט בית משפט השלום בעיר יהודה ליבליין קיבל את בקשת התובעים למתן פסק דין בהיעדר הגנה. הנתבעות חויבו בין היתר לתקן את הליקויים ולחבר את הדירה לחשמל ולמים, וכן לשלם לבעליה 150 אלף שקל על עגמת הנפש שנגרמה להם, 64 אלף שקל על אובדן דמי שכירות ו-500 שקל על כל יום של איחור בביצוע ההתחייבויות.
בני הזוג הם בעלים של שתי דירות בבניין: האחת משתמש למגורים והשנייה כמשרדו של הבעל. ב-2017 בעלי הדירות בבניין על הסכם תמ"א 38 בהתאם להוראות המפקחת על הבתים המשותפים, ובמסגרת זו התחייבו היזמית ובעליה בין היתר לבנות את דירת המשרד לפי דרישות בני הזוג.
בתביעה שהגישו השניים באוגוסט 2019, הם טענו כי היזמית לא קיימה את התחייבויותיה ובנתה את המשרד במידות לא נכונות. גם לאחר שהגישו נגדה תביעה והוסכם כי תתקן את המשרד ותתאים אותו למה שנקבע בהסכם היא לא עשתה זאת, וכל פניותיהם בנושא לא סייעו ולא הביאו לתיקון הליקויים.
לפיכך דרשו בני הזוג להוציא צווי עשה שיחייבו את היזמית ובעליה לקיים את התחייבויותיהן ולתקן את כל הליקויים במשרד, וכן לפצות אותם על הנזקים השונים שנגרמו להם בעקבות ההתנהלות הקלוקלת.
איחרו את המועד
ואולם, היזמית ובעלת המניות לא הגישו כתב הגנה אף שהתביעה נמסרה למזכירת החברה ולבעלים באופן אישי. בנסיבות אלה הגישו בני הזוג בקשה למתן פסק דין בהיעדר הגנה על סמך טענותיהם בלבד.
השופט לייבלין נענה לבקשה זו לאחר שקבע כי אכן חלף המועד הקבוע בתקנות סדר הדין האזרחי להגשת כתבי ההגנה. בהתאם לכך קיבל השופט את התביעה במלואה, וחייב את שתי הנתבעות בקיום מלוא התחייבויותיהן לפי פסקי הדין וההסכמות אליהן הגיעו עם התובעים בהליכים הקודמים.
כמו כן הוציא השופט צווים המחייבים את הנתבעות לתקן את הליקויים בדירת המשרד, לחבר אותה לרשתות החשמל והמים, ולשלם לתובעים 64 אלף שקל עבור אובדן דמי שכירות. בנוסף, חויבו הנתבעות לפצות את התובעים ב-150 אלף שקל על עגמת הנפש שנגרמה להם ולשלם להם 500 שקל על כל יום של איחור בביצוע ההתחייבויות. לכל הסכומים הללו יתווספו הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 20,000 שקל.
עו"ד ינון פריד
עוסק/ת ב-
תמ"א 38
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.